Galatasaray'ın ilk transferi İstanbul'da: Ryan Babel

▬ Ryan Babel
▬ Ryan Babel

▬ Galatasaray, Ryan Babel ile 2 yıllık imza konusunda anlaşma sağladı. Hollandalı futbolcuya yıllık 2.5 milyon avro maaş ve 2.5 milyon avro imza parası ödenecek.

▬ Sarı kırmızılı ekiple mukavele imzalamak için İstanbul'a gelen Ryan Babel, herhangi bir pürüz çıkmaması halinde imza attıktan sonra tatile çıkacak ve dönüşünde yeni takımının kampına katılacak.

▬ Hollanda futbolcunun Galatasaray'a sıcak bakmasındaki en büyük etken Fulham'ın küme düşmesi ve sarı kırmızılı ekibin şampiyon olarak Şampiyonlar Ligi bileti alması oldu.

▬ Ryan Babel, devre arasında Beşiktaş'tan transfer olduğu Fulham'da 16 resmi maça 5 gol sığdırdı ve 4 de asist yapma başarısı gösterdi.

Spor Toto Süper Lig’de bitime bir hafta kala tarihi bir şampiyonluğa ulaşan Galatasaray, yeni sezonun kadrosu için transfer girişimlerine şimdiden başladı. Yıllardır kampa yetişmeyen transferler sebebiyle taraftarın tepkisini çeken yönetim, bu kez hızlı davrandı.

Sezon devam ederken temasa geçtiği Ryan Babel ile şampiyonluğun ardından bir kez daha görüşen sarı kırmızılı ekip, yıldız oyuncunun menajeriyle masaya oturdu. Menajer Winny Haatrecht ile anlaşmaya varan Galatasaray, Hollandalı futbolcunun İstanbul’a gelmesini istedi.

Ryan Babel, Fulham formasıyla attığı golü kutluyor.
Ryan Babel, Fulham formasıyla attığı golü kutluyor.
  • Fulham’ın Premier Lig’e veda etmesinin ardından Galatasaray’a sıcak bakmaya başlayan Ryan Babel, sarı kırmızılıların davetini kabul etti ve anlaşmaya resmiyet kazandırmak için İstanbul’a geldi.

RYAN BABEL’İN MALİYETİ NE KADAR?

Galatasaray’a imza atmak için İstanbul’a gelen Ryan Babel’in sarı kırmızılı ekiple 2 yıllık sözleşme imzalası bekleniyor. Hollandalı futbolcu söz konusu sözleşme kapsamında yıllık 2.5 milyon avro garanti ücret ve 2.5 milyon avro da imza parası alacak.

Ryan Babel, Galatasaray ile resmen anlaşmaya varması halinde kendisini sarı kırmızılı camiaya bağlayan mukaveleye imza atacak ve ardından tatile çıkacak. Tatil dönüşü ise yeni takımının kampına katılacak.

Ryan Babel'in gol vuruşu.
Ryan Babel'in gol vuruşu.
  • Ryan Babel, Premier Lig'de Fulham formasıyla çıktığı 16 resmi maçta 5 gol attı 4 de asist yapma başarısı gösterdi.

RYAN BABEL KİMDİR?

Babel, 2004-2005 sezonunda ilk kez Ajax formasıyla resmi maçlara çıkmaya başladı. İlk sezonunda 24 maça çıkan ve 8 kez fileleri havalandıran Hollandalı futbolcu bu performansı ile dikkatleri üzerine çekti. Babel ile birlikte o dönemde Ajax kadrosunda Wesley Sneijder, De Jong, Rafael van der Vaart ve bir dönem Beşiktaş forması giyen Julien Escude gibi isimler de vardı.

Ajax formasıyla 3 sezonda 89 maça çıkan Babel 19 atma başarısını gösterdi. İsmi bir çok kulüple anılan yıldız adayı 2007 transfer sezonunda 17 milyon euro karşılığında İngiltere'nin Liverpool takımına transfer oldu.

Ryan Babel (en sağda)
Ryan Babel (en sağda)

İngiliz ekibi Liverpool'da toplam 3,5 sezon top koşturan Babel, 135 maça çıkarak 22 gol attı. Sol kanatta forma giyen futbolcu Liverpool'un Beşiktaş'ı 8-0 yendiği sonradan oyuna girerek 2 kez fileleri havalandırmıştı.

2011 yılında gözden düşen Babel Liverpool'dan ayrıldı ve 7 milyon euro karşılığında Almanya Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim'ın yolunu tuttu. Alman ekibinde 1 sezon forma giyen Babel daha sonra yetiştiği kulüp olan Ajax'a gitti. Eski kulübü ile 2012-2013 sezonunda şampiyonluk yaşayan Babel sürpriz bir şekilde Kasımpaşa'ya transfer oldu.

Ryan Babel'in Kasımpaşa formasıyla ilk pozu.
Ryan Babel'in Kasımpaşa formasıyla ilk pozu.

Kasımpaşa formasıyla 59 maçta 14 gol attı. Kasımpaşa'nın küçülmeye gitmesinin ardından Babel'in adresi bu kez Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al Ain oldu. 14 maçta 2 gol atan Babel'in Al Ain macerası da 1 sezon sürdü.

Al Ain’in ardından Emre Çolak'ın formasını giydiği Deportivo ile 6 aylık sözleşme imzalayan Babel gösterdiği performans ile dikkatleri bir kez daha üzerine çekti. Bu kez de yolu Beşiktaş’la kesişti.

Ryan Babel, Beşiktaş'taki son döneminde kırmızı saçlarıyla ikonik bir isim haline bürünmüştü.
Ryan Babel, Beşiktaş'taki son döneminde kırmızı saçlarıyla ikonik bir isim haline bürünmüştü.
  • Ryan Babel, 2017 yılı Ocak ayında Deportivo La Coruna'dan Beşiktaş'a transfer olmuş ve geçirdiği 2 yılın ardından geçtiğimiz Ocak ayında İngiliz ekibi Fulham'a transfer olmuştu. Hollandalı futbolcu, Beşiktaş forması altında 89 maça 29 gol sığdırdı ve 12 de asist yaptı.
Ryan Babel, Galatasaray'ın şampiyonluğa ulaştığı gece yaptığı bu paylaşımla olası bir transferi işaret etmişti.
Ryan Babel, Galatasaray'ın şampiyonluğa ulaştığı gece yaptığı bu paylaşımla olası bir transferi işaret etmişti.