Galatasaray'ın yeni başkanı Mustafa Cengiz'in ilk icraatı belli oldu

Mustafa Cengiz
Mustafa Cengiz

Galatasaray'ın yeni başkanı Mustafa Cengiz'in, ilk olarak acil olarak ödenmesi gereken 5 milyon avroluk borcu ödeyeceği öğrenildi.

Seçimi kazanmaya odaklanan ve mali planlarını buna göre yapan Dursun Özbek ve yönetiminin ödemesi gereken acil borçlar, Mustafa Cengiz ve ekibinin ilk icraatı oldu.

Özellikle kulüp çalışanlarının bir süredir geciken ödemeleri ve dışarıya borç için Dursun Özbek'in 5 milyon dolar kredi çekerek parayı bloke ettiği öğrenildi. Mustafa Cengiz’in ödeme tarihi son günü 23 Ocak (Bugün) olan borçları ödemek için yoğun bir şekilde çalıştığı belirtildi.

AY SONUNA KADAR 10.7 MİLYON AVRO BORÇ ÖDENMESİ GEREKİYOR

Son yıllarda finans konusunda oldukça hassas davranan UEFA'nın kurallarına göre bir takımın transfer yapabilmesi için SSK ve vergi borcu bulunamaması gerekiyor.

Sarı-Kırmızılı kulübün şu an 18 milyon lira SSK ve vergi borcu var. Sarı-Kırmızılılar bu sorunu hemen çözemezse transfer yapamayacak. Aynı zamanda kulübün bugün 4.9 milyon avroluk bir ödemesi var. Ay sonuna kadar kapatılması gereken borç ise tam 10.7 milyon avroyu buluyor.