Galatasaraylı eski futbolcu Türkiye’ye dönmek istiyor

Franck Ribery yeniden sarı-kırmızılı formayı giyecek mi?
Franck Ribery yeniden sarı-kırmızılı formayı giyecek mi?

Yıldız futbolcu, Türkiye’de yarım kalan bir işinin olduğunu belirtti ve “Galatasaray’a gitmek istiyorum” dedi.

Galatasaraylı taraftarların izleyemeye doyamadığı bir isimdir Franck Ribery...

2005 yılının ocak ayında Fransız ekibi Metz'den Galatasaray'a transfer olan Ribery, sarı-kırmızı takımla 14 maça çıkıp 5 gol attı. Fransız futbolcunun ortaya koyduğu futbol taraftarları kendine hayran bıraktı. Tatil için ülkesine giden Ribery bir daha Türkiye'ye dönmedi ve Marsilya'ya transfer oldu.

Transfer dedikoduları yayılıyor

Türkiye'den kaçtığı uzun yıllar konuşulan Ribery 2007'de Bayern Münih'e transfer oldu. Bundesliga'da şimdiye kadar 228 maça çıkan ve 116 kez fileleri havalandıran yetenekli futbolcu hakkında son dönemde sık sık transfer dedikoduları çıkmaya başladı.

Kulislerde konuşuluyor

34 yaşındaki futbolcunun Çin Ligi'ne transfer olacağı iddiaları tazeliğini korurken kulislerde Galatasaray'ın ismi de yankılanmaya başladı. Galatasaray camiasının önde gelen isimleri Franck Ribery’nin kısa bir süre için sarı-kırmızılı formayı giyeceğini iddia etti.

“Ribery’yi istemiyoruz”

İsmi Ribery ile anılan Çin Süper Ligi ekibi Shanghai SIPG'in teknik direktörü Mads Davidsen yaptığı açıklamada Ribery'yi transfer etmeyeceklerini belirtti.

Haziran 2018’de sona erecek

Yaşından dolayı Avrupa ekiplerinin transfer listesine almak istemediği Ribery’nin Bayern Münih’le olan sözleşmesi Haziran 2018’de tamamlanacak. Alman ekibinin de Ribery ile sözleşme uzatmak istemediği ve bu nedenle ünlü futbolcuyu iyi bir rakama satmayı planladığı öğrenildi.

Ribery sıcak bakıyor

Fransız futbolcunun yakın çevresine, “Türkiye’yi ve Galatasaray’ı çok seviyorum. Orada yarım kalan bir işim var. Kulüpler anlaşırsa Türkiye’ye dönmekten mutluluk duyarım” dediği öğrenildi.

Franck Henry Pierre Ribery kimdir?

Doğum Tarihi: 7 Nisan 1983

Doğum Yeri: Fransa

Boyu: 1,70 m

Mevki: Orta saha - Orta saha sol

Kulüp: Bayern Münih

Bonservisi: 7 milyon Euro