Gomis'in golündeki sır perdesi aralandı

Gomis'in golündeki sır çözüldü.
Gomis'in golündeki sır çözüldü.

Galatasaray Süper Lig'in 5. haftasında Kasımpaşa'yı 2-0 yenerken sarı kırmızılıların gollerini Bafetimbi Gomis kaydetti. Fransız golcünün ilk golündeki detaysa oldukça dikkat çekiciydi.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray kendi evinde Kasımpaşa'yırahat geçti. Gomis'in 2 golüyle galibiyete ulaşan sarı kırmızılılar, geçen haftaki beraberlik sonrasında vites düşürmedi. Galatasaray'ın Gomis'le bulduğu ilk golden önce ortaya çıkan görüntülerse golün ve Galatasaray'ın oyununun sırrını ortaya döktü.

Maça damgasını vuran isim ise Galatasaray'ın yeni golcüsü Bafetimbi Gomis'di. Galatasaray maça yoğun baskıyla başlasa da ilk golü bulmakta zorlandı ama yine düğümü çözen Cimbomun Fransız golcüsü oldu.

İlk yarının sonlarına doğru 44. dakikada Belhanda'nın savunma arkasına attığı topla buluşan Gomis, Kasımpaşa kilidini açmayı başardı ve Galatasaray bu skorla ilk yarıyı tamamladı. Fakat bu golün hikayesi anlatıldığı kadar basit değildi.

Yoğun baskı, şok pires ve dikine kısa pas

Gomis'in attığı ilk goldeyse Galatasaray'ın sezon başından beri rakiplerini boğduğu baskılı oyununun sırrı çözüldü.

İlk yarının sonlarına doğru hücumdayken topu kaptıran sarı kırmızılı ekip, savunmadan çıkmaya çalışan Kasımpaşa'ya şok pires uygulayarak kontra atağa engel oldu. Ardından topu kapan Galatasaray yaptığı iki pasla golü buldu.

Golde dikkat çeken bir diğer olay ise gol öncesi topu kaptıran Galatasaray'da oyuncuların tamamının Kasımpaşa yarı sahasını tamamen parsellemesi ve Kasımpaşa'ya sahayı dar etmesiydi.

2. yarının 79. dakikasında da 2. golü yine Gomis'le bulan Galatasaray, güzel oyun ve 2 golle rakibini rahat bir şekilde mağlup etti. Ayrıca yıldız golcü ligde 7 gole ulaşırken gol krallığı yarışında da emin adımlarla devam ediyor.