Günaymadı: Kahreden kazada korkunç ihmal şüphesi

Josef Sural maçın son düdüğünün ardından soyunma odasına gidiyor.
Josef Sural maçın son düdüğünün ardından soyunma odasına gidiyor.

▬ Alanyaspor forması giyen Josef Sural, Kayserispor deplasmanı dönüşünde geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.

▬ Uyuyakaldıkları iddia edilen minibüs şoförleri açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

▬ TFF, 29 Nisan - 6 Mayıs arasında oynanacak tüm profesyonel müsabakalarda saygı duruşu yapılacağını duyurdu.

▬ 29 yaşındaki futbolcu, bundan yalnızca 2.5 ay önce ikinci kez baba olmuştu.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Aytemiz Alanyaspor forması giyen Josef Sural, İstikbal Mobilya Kayserispor maçının dönüşünde geçirdiği trafik kazası neticesinde hayatını kaybetti.

Kayseri'den yola çıkan ve Alanyaspor kafilesinden Caulker, Dlajma, Baiano, Cisse, Welinton, Sackey ve Josef Sural'ı taşıyan minibüs, Antalya-Alanya kara yolunda, şehir merkezine 5 kilometre kala Dinek mevkisinde yoldan çıkarak devrildi.

Sural'ın içinde bulunduğu araç, çekici tarafından götürüldü.
Sural'ın içinde bulunduğu araç, çekici tarafından götürüldü.

Kazada yaralanan 7 futbolcu, ambulanslarla Alanya'daki özel bir hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan Sural ameliyata alındı. Sural, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • Diğer yaralı futbolcuların ise ayakta tedavi edildiği hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

KAHREDEN İHMAL İDDİASI

Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, kazanın ardından yaptığı açıklamayla korkunç bir ihmale dikkati çekti. Çavuşoğlu, araçta bulunan iki şoförün de uyuyakaldığını söyledi.

Genç futbolcunun eşi, hastaneye bebekleriyle geldi.
Genç futbolcunun eşi, hastaneye bebekleriyle geldi.
  • "Araçta iki şoför olmasına rağmen ikisi de uyumuş. Evladımızı kaybettik, çok üzgünüz. Diğer futbolcularımızın hayati tehlikesi yok. Ufak tefek yaraları var. Sural'ın durumu ağırdı."

ŞOFÖRLER GÖZALTINA ALINDI

Josef Sural'ın hayatını kaybettiği kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Kaza esnasında uyuduğu öne sürülen iki şoför, emniyet ekipleri tarafından ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alındı.

HASTANE DETAYLARI AÇIKLADI

Alanya Özel Anadolu Hastanesi, Josef Sural'ın hastane getirildiği andaki durumu hakkında detaylı açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada, Çek futbolcunun vücudunun tamamında kırıklar meydana geldiğinin tespit edildiği belirtildi.

  • "Sural'ın hem kafa kemiklerinde, hem göğüs kemiklerinde, bacak ve kol kemiklerinde, ayak bileklerinde kırıklar vardı. Ekibimiz ameliyata alarak müdahale etti ancak iç kanaması olan hastadan geri dönüş alamayınca hayatını kaybetti."

SPOR CAMİASI TEK YÜREK OLDU

Türk spor camiası, acı haberin ardından Alanyaspor kulübü ve Josef Soral’ın ailesi için taziye mesajları paylaştı. Dört büyükler başta olmak üzere tüm takımlar ve önde gelen spor adamları, acının ortağı oldu.

▬ Josef Sural'ın Instagram'ı
▬ Josef Sural'ın Instagram'ı

Kulüplerin mesajlarında, “Aytemiz Alanyasporlu oyuncuları taşuyan minibüsün kaza yapması sonucu yaralanan oyunculara acil şifalar, hayatını kaybeden Jose Sural’a ise Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Alanyaspor camiasına başsağlığı dileriz” ifadeleri kullanıldı.

Josef Sural, havalimanından çıkarken kahvesini yudumluyor.
Josef Sural, havalimanından çıkarken kahvesini yudumluyor.

MAÇLARDAN ÖNCE SAYGI DURUŞU YAPILACAK

Türkiye Futbol Federasyonu, Josef Sural’ın vefatı sebebiyle 29 Nisan – 6 Mayıs tarihleri arasında oynanacak tüm profesyonel lig müsabakaları öncesinde saygı duruşu yapılacağını açıkladı.

  • “Kayserispor deplasman maçı dönüşü Aytemiz Alanyasporlu futbolcuları taşıyan özel minibüsün kaza yapması sonucu ağır yaralanan Josef Sural'ın tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini, 6 oyuncunun da yaralandığını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Aytemiz Alanyaspor Kulübü futbolcusu Josef Sural'ın vefatı sebebiyle, 29 Nisan-6 Mayıs 2019 tarihleri arasında oynanacak olan tüm profesyonel lig müsabakaları öncesinde saygı duruşu yapılacak. Josef Sural'ın vefatı nedeniyle derin üzüntümüzü belirtir; ailesi, Aytemiz Alanyaspor camiası ile tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır dileriz.”

▬ Josef Sural'ın Instagram'ı
▬ Josef Sural'ın Instagram'ı

2.5 AY ÖNCE BABA OLMUŞTU

Josef Sural'ın geçtiğimiz şubat ayında çektirdiği bir fotoğraf akıllara geldi. Sural 2. kez baba olma sevinci yaşamış ve çocuğunu kucağına alarak poz vermişti.

Çocukları çok sevdiğini her fırsatta dile getiren Alanya'da bir okul ziyaretinden mutluluk duyduğunu belirtirken sevinci yüzünden okunan genç forvet oyuncusu Sural geçtiğimiz günlerde yine bebeğiyle bir poz vermiş ve bu sevgisini göstermişti.

▬ Josef Sural'ın Instagram'ı
▬ Josef Sural'ın Instagram'ı

JOSEF SURAL KİMDİR?

Josef Sural, 30 Mayıs 1990 tarihinde Çek Cumhuriyeti'nin Hustopece şehrinde dünyaya geldi. Futbola Sokol Sakvice takımında başlayan Josef Sural, 2008 yılında FC Zbrojovka Brno takımında forma giymeye başladı.

2011 yılında yine bir Çek kulübü olan FC Slovan Liberec'e transfer olan Josef Sural, 5 yıl gösterdiği performansın ardından Sparta Prag tarafından 1 milyon 250 bin euro bedelle transfer edildi. Burada 3 yıl top koşturan Çek futbolcu, 2019 Ocak ayında Alanyaspor'a 160 bin euro bedelle transfer olmuştu. 1,84 boyundaki forvet oyuncusu Josef Sural, Alanyaspor formasıyla çıktığı 11 maçta 1 gol kaydetti.