Güneş’in kızağa çektiği Talisca hakkında flaş iddia

​Güneş’in kızağa çektiği Talisca hakkında flaş iddia
​Güneş’in kızağa çektiği Talisca hakkında flaş iddia

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in son iki lig maçında yedek kulübesine çektiği Talisca hakkında önemli bir transfer iddiası gündeme geldi.

İki yıldır Beşiktaş’ta kiralık olarak forma giyen Talisca hakkında gelen iddia siyah-beyazlı taraftarları bir hayli üzdü.

20 milyon euro

Portekiz basınında yer alan habere göre Lucas Moura ve Jonas transferlerini gerçekleştiremeyen Çin’in Beijing Guoan ekibi yeni hedef olarak bir başka Brezilyalı Talisca’yı belirledi. Bu transfer için 20 milyon euroyu gözden çıkaran Çin ekibinin önündeki tek engel yıldız oyuncunun Beşiktaş’la olan kiralık sözleşmesi.

Roma iddiası

Talisca, İtalya'nın köklü ekiplerinden Roma'nın da gündeminde yer alıyor.
Talisca, İtalya'nın köklü ekiplerinden Roma'nın da gündeminde yer alıyor.

Çin’de normal sezon mart ayında başlarken ocak döneminde yapılacak bir girişimde transfer için Beşiktaş’ın da onay vermesi gerekiyor. Ajansspor’un haberine göre; yıldız oyuncunun adı geçtiğimiz günlerde Serie A devi Roma ile de geçmişti. Başkent ekibinin Talisca'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki performansından etkilendiği ve sezon sonu için Benfica ile görüşmelere başladığı iddia edilmişti.

Ahmet Bulut ne dedi?

Fakat geçtiğimiz günlerde TRT Spor’a konuşan menajer Ahmet Bulut, Beşiktaş Yöneticisi Umut Güner’in Talisca’nın bonservisinin alınması için uğraştığını ve opsiyonun 20 milyon Euro civarı olduğunu dile getirmişti.

22 maç 7 gol

Talisca sergilediği performansla Beşiktaşlı taraftarların gönlünde taht kurdu.
Talisca sergilediği performansla Beşiktaşlı taraftarların gönlünde taht kurdu.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası maçlarıyla birlikte 22 maça çıkan 23 yaşındaki oyuncu 7 gol 2 asistlik bir performans sergilemişti. Bu 7 golün 4’ü Şampiyonlar Ligi’nde gelmişti.

Sonradan girdi

Galatasaray ve Kayserispor maçlarında yedek kulübesine çekilen Talisca oyuna sonradan girerek fark yaratmaya çalışıyor.

Listede yer aldı

Öte yandan bugün (13 Aralık) 2017'nin en iyi Brezilyalı futbolcusuna verilen Samba de Ouro ödülü için 30 kişilik aday liste açıklandı. Listede Talisca da yer alıyor. 2016'da ödülü kazanan Liverpool'un yıldızı Coutinho'ydu.

9. sıradalar

Burak Yılmaz'ın eski takımı Beijing Guoan'da şu anda 3 yabancı futbolcu bulunuyor. Bunlar Ralf, Renato Augusto ve Jonathan Soriano. Çin ekibi geçen sezonu 40 puanla 9. sırada tamamlamıştı.