Hakan Çalhanoğlu'ndan geceye damga vuran hareket!

Hakan Çalhanoğlu.
Hakan Çalhanoğlu.

Avrupa Ligi'nde oynanan Milan Arsenal karşılaşmasında milli yıldız Hakan Çalhanoğlu yaptığı hareketle büyük takdir topladı. Çalhanoğlu'nun penaltı pozisyonundaki dürüst davranışı kimsenin gözünden kaçmadı.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu mücadelesinde deplasmanda Milan'ın konuğu oldu. Maçın en çok konuşulan anlarından birinde ise milli yıldız Hakan Çalhanoğlu vardı.

İngiliz ekibinin Henrikh Mkhitaryan ve Aaron Ramsey'in golleriyle 2-0 kazandığı müsabakanın en çok konuşulan anlarından biriyse, Hakan Çalhanoğlu'nun Davide Ospina'nın müdahalesi sonrası kendisini yere bırakıp penaltıalmak yerine ayakta kalıp mücadele ettiği pozisyon oldu.

Milan maçı kaybetse de milli futbolcunun bu hareketi dış basında övgü topladı.

Özellikle ada basınında bu hareket büyük takdir toplarken, maçı BBC'de yorumlayan eski futbolcu Jermaine Jenas, Hakan'ın pozisyonuyla ilgili şu yorumu dikkat çekti:

  • "Pozisyon bence net penaltı. Ospina kalesini terk edip Hakan'a müdahalede bulundu. Hakan da kendisini yere bırakmak yerine pozisyona devam etti. Eğer kendisini yere atsaydı hakem yüksek ihtimalle penaltı noktasını gösterecekti ama dürüst davrandı. Fakat bü dürüstlüğü için takım arkadaşları ve hocası ona teşekkür etmeyecek"