Helal Olsun: N'Golo Kante'nin eli harama gitmedi

N'Golo Kante, Chelsea formasıyla mücadele ettiği maçta duran topta aktif dinlenme gerçekleştiriyor.
N'Golo Kante, Chelsea formasıyla mücadele ettiği maçta duran topta aktif dinlenme gerçekleştiriyor.

Futbol dünyasında yaşanan yolsuzlukları gün yüzüne çıkarmasıyla bilinen Football Leaks belgeleri, N'Golo Kante hakkında herkesin takdirini toplayan bir gerçeği ortaya çıkardı. Sızan belgelere göre Kante, az vergi ödemesi için Chelsea tarafından yapılan offshore şirket kurma fikrini reddederek normal maaşını talep etti.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea forması giyen N’Golo Kante, her geçen gün Rusya’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası’nda yakaladığı olumlu imajın üzerine koyarak yoluna devam ediyor.

Fransa’nın kazandığı kupanın başrollerinden olmasına rağmen kupaya dokunmak için arkadaşlarından izin istemeye utanmasıyla ‘bizden biri’ olan Müslüman yıldız, Paris’e gideceği treni kaçırmasının ardından namaz kıldığı camide tanıştığı hayranının evine konuk olmasıyla gönülleri fethetmişti.

N'Golo Kante, Chelsea antrenmanına geliyor ve üzerini değiştirmek üzere soyunma odasının yolunu tutuyor.
N'Golo Kante, Chelsea antrenmanına geliyor ve üzerini değiştirmek üzere soyunma odasının yolunu tutuyor.

Fransız oyuncunun son hareketi ise futbol kamuoyunun ağzını açık bıraktı. Futbol dünyasındaki yolsuzlukları ortaya çıkarmasıyla bilinen Football Leaks belgelerine göre N’Golo Kante, az vergi ödemesi için kulübü Chelsea tarafından yapılan offshore şirket kurma teklifini reddetti.

Kulüp yönetiminin ısrarına rağmen bu teklife sıcak bakmayan Müslüman yıldız, haram yemekten imtina ederek emeğine ve kariyerine leke sürdürmemiş oldu.

N'GOLO KANTE KİMDİR?

N'Golo Kante, futbol kariyerine ilk olarak JS Suresnes takımın alt yapısında başladı. Kısa süre burada oynadı ve sonrasında US Boulogne takımının alt yapısına geçiş yaptı. Boulogne’de oynadığı dönemde performansına olumlu yönde katkı sağladı ve 2011-2012 sezonu öncesinde dönemin teknik direktörü tarafından as takıma davet edildi.

İlk sezonunda genç yaşının verdiği tecrübesizlikle çok fazla forma şansı elde edemedi ancak bir sonraki sezon uyum sıkıntısını aşarak maçlara genel olarak ilk 11’de çıktı. Toplamda 38 maça çıkıp 3 kez fileleri havalandırdı.

Kante, Fransa idmanında Griezmann ile sohbet ediyor.
Kante, Fransa idmanında Griezmann ile sohbet ediyor.

2013-2014 sezonunda ise SM Caen, futbolcunun kendisi ile ilgilendiğini açıkladı. İki sezon mücadele verdiği takımda büyük bir sıçrayış göstererek, 82 maçta sahne aldı. Takımın sürekli oynayan futbolcularından birisi olan N'Golo Kante, toplamda 6 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Caen'de oynadığı oyun ile dikkatleri üzerine çekti ve İngiliz ekiplerinden Leichester City’e 9 milyon avroya transfer oldu. 2015-2016 sezonunda takıma dahil olan başarılı futbolcu, sezonu başından itibaren takımın ilk 11 oyuncusu oldu ve 14 maça çıkıp 1 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Ranieri yönetiminde Premier Lig şampiyonluğu yaşadıktan sonra Chelsea’nin yolunu tutan Kante, kariyerine Londra ekibinde devam ediyor. Müslüman yıldız, 2018 yılında düzenlenen Dünya Kupası’nda Fransa’nın elde ettiği zaferin önemli figürlerinden biriydi.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

😍 Dünyayı N'Golo Kante yönetsin!

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()