Hırvatistan, İzlanda'ya acımadı

​Hırvatistan, İzlanda'ya acımadı.
​Hırvatistan, İzlanda'ya acımadı.

Dünya Kupası D Grubu son maçında İzlanda ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Rostov Arena'da oynanan mücadelede sahadan galibiyetle ayrılan taraf, 2-1'lik skorla grubu lider tamamlamayı garantileyen Hırvatistan oldu. Üst tura çıkmak için galibiyete ihtiyacı olan İzlanda bu sonucun ardından turnuvaya veda ederken, Hırvatistan son 16 turunda Danimarka ile eşleşti.

Rostov Arena’da oynan maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. Mücadelenin ikinci yarısında Hırvatistan öne geçmeyi başardı. 53. dakikada Milan Badelj’in golü ile skor 1-0’a geldi. İzlanda ise beraberliği 76. dakikada Gylfi Sigurdsson’un golü ile sağladı. Karşılaşmada beraberlik son dakikada bozuldu. Milan Badelj’in asistinde Ivan Perisic, 90. dakikada attığı golle Hırvatistan’ı 2-1 öne geçirdi ve maçın skorunu tayin etti.

Bu skorla Hırvatistan 9 puanla gruptan çıkarken, İzlanda 2 puanda kalarak kupadan elendi.

KARŞILAŞMANIN DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

  • Hırvatistan'ın yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktığı maçın ilk yarısında İzlanda daha etkili bir performans ortaya koyarken, takımlar skoru değiştirmeyi başaramadı ve soyunma odasına 0-0 beraberlikle gidildi.
  • 53. dakikada Hırvatistan 1-0 öne geçti. Soldan ceza sahasına giren Pivaric'in vuruşunda savunmadan sekten top penaltı noktasında bulunan Badelj'in önüne düştü. Bu futbolcu gelişine yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi.
  • 75. dakikada Gylfi Sigurdsson'un yaptığı vuruşta hakem Lahoz, Lovren'in ceza sahasında topa elle müdahale ettiğini belirterek penaltı noktasını gösterdi. 76. dakikada penaltıyı kullanan Gylfi Sigurdsson meşin yuvarlağı ağlara göndererek, skoru 1-1 yaptı.
  • 90. dakikada Hırvatistan tekrar öne geçti. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Perisic'in yaptığı vuruşta, top kalecinin müdahalesine rağmen ağlara gitti: 1-2
  • Hırvatistan, karşılaşmadan 2-1 galibiyetle ayrıldı.