İlhan Mansız yola çıktı, kampa gidiyor

İlhan Mansız yola çıktı, kampa gidiyor
İlhan Mansız yola çıktı, kampa gidiyor

Beşiktaş yönetimi Şenol Güneş’in yardımcısını buldu. Siyah-beyazlı kulüp İlhan Mansız ile el sıkıştı. Eski futbolcu, Avusturya’ya doğru yola çıktı.

Beşiktaş'ta yardımcı antrenör sorunu çözüldü. Uzun süredir Şenol Güneş'in yardımcılığı konusunda ismi geçen İlhan Mansız sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Beşiktaş'ın kamp yaptığı Avusturya'ya hareket ettiğini takipçilerine duyurdu.

Taraftar heyecanlandı

İlhan Mansız yola çıktığını sosyal medya hesabından duyurdu.
İlhan Mansız yola çıktığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Havalimanından paylaşımda bulunan İlhan Mansız'ın gönderisini gören Beşiktaşlı taraftarları ise heyecan sardı.

İlhan Mansız kimdir?

İlham Mansız, 10 Ağustos 1975'te Almanya'nın Kempten şehrinde dünyaya geldi. Aslen Kırım Tatarı olan İlhan Mansız küçük yaşta her gurbetçi çocuk gibi futbola başladı. Forvette görev alan İlhan Mansız, altyapı kariyerine Lenzfried takımında başladı. Mansız, 1989-1992 yılları arasında ise Kempten forması giydi. 1992-1994 yıllarında Augburg forması giyen Mansız, 1994'te Köln ile profesyonel kariyerine adım attı.

Alman ekibinde bir sezon kalan İlhan Mansız, rahmetli İlhan Cavcav'ın çalışmalarıyla Gençlerbirliği'ne transfer oldu. 1996-1997 sezonunda ise İlhan Mansız Münih Türkgücü'nde ter döktü. Almanya'da gelecek vaat eden Türk oyuncular arasında gösterilen İlhan Mansız, 1997-1998 sezonunda Kuşadası Gençli Spor'da oynadı. Burada 37 maç oynayan İlhan 19 gol kaydetti. Ege temsilcisiyle sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Mansız 1998'de Samsunspor'a transfer oldu.

1998-2001 yılları arasında Samsunspor forması giyen İlhan Mansız, Tümer Metin ile birlikte rakiplerin korkulu rüyası oldu. İlhan şık golleri, Tümer frikikleriyle hafızalara kazandı. Sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken İlhan Mansız önce Galatasaray ile anlaştı. Ardından Beşiktaş'ın daha iyi bir teklif vermesinin ardından siyah-beyazlılarla sözleşme imzaladı. İlhan Mansız, Tümer Metin ile birlikte 2001-2002 sezonunda Beşiktaş'a transfer oldu.

İlhan Mansız 1 Ocak 2004'te Japon ekibi Vissel Kobe'ye 5 milyon Euro'ya transfer oldu.

Futbola geri dönmek isteyen ve birçok kulüple deneme idmanlarına çıkan İlhan Mansız son olarak 1860 Münih ile el sıkıştı. Ancak taraftarlar anlaşamayınca İlhan Mansız futbol defterini kapatmaya karar verdi. Yetenekli isim 2009 yılında futbolu bıraktığını resmi olarak açıkladı.