Ismael Garcia Gomez, City maçı öncesi konuştu: Sane ve İlkay sorusuna yanıt verdi

Galatasaray
Galatasaray'da Okan Buruk'un yardımcılığını yapan Ismael Garcia Gomez, İngiliz BBC kanalına çarpıcı bir röportaj verdi. Gomez, yarın oynanacak olan Manchester City maçı hakkındaki görüşlerini aktardı.
Ismael Garcia Gomez, "Türk ligi, Premier Lig ile aynı seviyede değil. Ama biz diğer tüm Avrupa liglerinden, temposu daha düşük olan İtalya ve İspanya'dan daha çok Premier Lig'e benziyoruz. Karşılaştığımız İngiliz takımları açık oynadıkları için kendimizi rahat hissediyoruz." dedi.

"Türkiye'de stat atmosferleri inanılmaz"
Sözlerine devam eden İspanyol antrenör, "İngiliz erkek futbolunda çalışma deneyimim hiç olmadı ama bir taraftar olarak deneyimledim. İngiltere taraftarlar içindir, taraftarlar için futbol en iyisidir. Ama Türkiye'deki stadyumlarda yaratılan atmosfer inanılmaz, Avrupa'nın dört bir yanında çalışma şansım oldu ve buradaki tutku, adını sayabileceğimiz herhangi bir ülkeyle aynı seviyede." dedi.
Reklam
"Başa çıkabiliriz, eminiz"
Manchester City'nin oyun stiliyle hakkındaki görüşlerini aktaran Ismael Garcia Gomez, "Onların önceliği oyunu kontrol etmek, bu yüzden Liverpool maçına göre daha zor, çok farklı olacak. Ekim ayında Liverpool ile karşılaştığımızda sezonun farklı bir dönemindeydik. Şimdi üç puan kazanma ve belki de bir sonraki tura yükselme baskısı var. Onlar için ilk 8'e girmek, bizim için sonraki tura yükselmek kadar önemli. Tabii ki zayıf taraf biziz, Manchester City'nin karşılaştığı kulüplerin yüzde 95'i için durum aynıdır, beraberlik iyi bir sonuç. Ama iyi bir seviyedeysek her şeyler başa çıkabiliriz, çok eminiz." ifadelerini kullandı.
İngiliz gazetesi BBC'de yer alan haberde Galatasaray'da Leroy Sane ve İlkay Gündoğan gibi Manchester City'nin iki eski yıldızının forma giydiği de hatırlatıldı.
"Guardiola, İlkay için çalıştığı en zeki oyuncu demişti"
Bu konuyla ilgili de konuşan Ismael Garcia Gomez, "Sane ve İlkay Gündoğan, çok önemli transferler. Sane'nin sözleşmesi bitmişti ve birçok takım onu transfer etmeye çalıştı. O, son beş yılda Avrupa'nın en iyi oyuncularından biri oldu. Guardiola, İlkay Gündoğan için ise koçluğunu yaptığı en zeki oyuncu olduğunu söyledi. Bize en yüksek kaliteyi sunuyorlar. Futbol dışındaki deneyimleri de yardımcı oluyor." dedi.

Galatasaray'da İlkay Gündoğan ve Sane dışında daha önce İngiltere tecrübesi olan Davinson Sanchz, Lucas Torreira, Mario Lemina ve Gabriel Sara'nın da forma giydiği yazıldı.
Bu konuya değinen Ismael Garcia Gomez, "Premier Lig takımlar ve oyuncuları, Süper Lig'e çok uygun. Fiziksel ve dinamik oyuncular burada iyi iş çıkarıyor. Sane bire birde iyi, İlkay ise takıma çok fazla kontrol sağlıyor." dedi.
Türkiye'deki atmosferle ilgili konuşan Ismael Garcia Gomez, "Taraftarlar için bu harika bir şey. Avrupa'nın dört bir yanından Türkiye'deki maçları izlemeyi seven arkadaşlarım var." diye konuştu.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.