İspanya'ya Dünya Kupası'ndan ihraç şoku

​İspanya'ya Dünya Kupası'ndan ihraç şoku
​İspanya'ya Dünya Kupası'ndan ihraç şoku

İspanyol El Pais gazetesinin son dakika olarak geçtiği habere göre; İspanya 2018 Dünya Kupası'ndan ihraç edilebilir.

El Pais gazetesinin haberine göre; İspanya Milli Takımı Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'ndan ihraç edilebilir.

Habere göre; İspanyol hükümetinin, Futbol Federasyonu seçimlerine karıştığı iddiasıyla ilgili olarak FIFA, İspanya Futbol Federasyonuna bir uyarı yazısı göndererek sert bir şekilde uyardı. Buna göre; İspanya'nın 2018'de Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası'ndan ihraç edilme ihtimali belirdi.

Bu haberden sonra Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde İspanya ile aynı grupta yer alan ve ikinci olarak Play-Off'ta İsveç'e elenen İtalya'nın alarma geçtiği ve konuyu yakından takip ettiği belirtildi.

FEDERASYON SEÇİMLERİNDE NE OLMUŞTU?

Temmuz 2017'de zimmete para geçirdiği suçlamasıyla tutuklanan İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Angel Maria Villar, FIFA ve UEFA'daki görevlerinden uzaklaştırılmıştı. İspanya Yüksek Spor Kurulu seçimlerin tekrar edilmesini önerirken, Spor İdari Mahkemesi bu öneriye itiraz etmişti. İşte burada devreye giren FIFA, hükümetin seçimlere karıştığını düşünüyor.

Tutuklanmasının ardından kefaletle serbest bırakılan Angel Maria Villar tekrar federasyona gitmiş ve yerel federasyonların desteğini almıştı. Şu anda başkanlık görevini Juan Luis Larrea yürütürken Villar'ı desteklediği kaydedildi.