İşte Fenerbahçe'nin Cocu için PSV'ye ödeyeceği rakam

​İşte Fenerbahçe'nin Cocu için PSV'ye ödeyeceği rakam
​İşte Fenerbahçe'nin Cocu için PSV'ye ödeyeceği rakam

Fenerbahçe'nin 3 yıllık mukavele imzaladığı Phillip Cocu için PSV'ye ödenecek tazminat ortaya çıktı.

Fenerbahçe, PSV ile mukavelesi devam eden Phillip Cocu ile anlaştı. Sarı-lacivertli kulüp Cocu ile anlaşınca PSV'ye de tazminat ödemek zorunda kaldı. Habertürk, Fenerbahçe'nin PSV'ye ödeyeceği tazminat konusunda bilgiye ulaştı.

  • Haberde; Fenerbahçe'nin Cocu için PSV'ye 1 milyon Euro ödediği belirtildi.

Peki, kimdir Phillip Cocu?

Phillip John William Cocu 29 Ekim 1970'te Hollanda'nın Eindhoven şehrinde dünyaya geldi. Alkmaar Zaanstreek altyapısında futbola başlayan Cocu, 1988'de A Takıma yükseldi. Orta sahada görev alan Cocu 1990'da SBV Vitesse'ye transfer oldu. 1995-1998 yılları arasında PSV forması giyen Cocu'nun yolu Barcelona ile kesişti.

1998-2004 yılları arasında Katalan devinde top koşturan Hollandalı ardından PSV'ye döndü. 2004-2007 yılları arasında PSV'de oynayan Cocu kariyerinin son sezonu olan 2007-2008'i Al-Jazira Club'da geçirdi. Hollanda Milli Takımı formasını 101 maçta terleten Cocu'nun teknik direktörlük kariyeri ise PSV'de yardımcı antrenör olarak başladı.

4 yılda 3 şampiyonluk

Cocu yönetimindeki PSV son dört sezonda önemli işlere imza attı.
Cocu yönetimindeki PSV son dört sezonda önemli işlere imza attı.

Cocu, 2013 yılında bu yana PSV'nin teknik direktörlüğünü üstleniyor. Yetenekli futbol adamının yönetiminde PSV son 4 sezonda Hollanda Ligi'nde üç şampiyonluk yaşadı.