İşte Türk takımlarının ellerinden kaçırdığı 13 yıldız! Liste de kimler yok ki!

​İşte Türk takımlarının ellerinden kaçırdığı 13 yıldız! Liste de kimler yok ki!
​İşte Türk takımlarının ellerinden kaçırdığı 13 yıldız! Liste de kimler yok ki!

Dünyada ses getiren ama gençken teknik adamlarca beğenilmedikleri için Türk takımlarının kapısından dönen futbolcuları sizin için derledik.

Türk takımlarının kapısından dönen o futbolcular:

Mesut Özil
Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın ile görüşüp futbolcuyu idmana götürmüş ancak yöneticiler "Bu çocuk çok cılız. Solucan gibi. Bundan futbolcu olmaz. Denemeye bile gerek yok." demiş. 

Bu sözünün üzerine Beşiktaş’ın kapısını çalmışlar ama onlar da "Futbolcu tipi yok" diyerek benzer bir tavır sergilemiş. Bu yaşananlardan sonra Fenerbahçe’nin yolunu tutmaya cesaret edememişler. Türkiye macerası başlamadan biten Mesut, 12 Ağustos 2006 tarihinde Schalke ile profesyonel kontrat imzaladı.
Mesut Özil Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın ile görüşüp futbolcuyu idmana götürmüş ancak yöneticiler "Bu çocuk çok cılız. Solucan gibi. Bundan futbolcu olmaz. Denemeye bile gerek yok." demiş. Bu sözünün üzerine Beşiktaş’ın kapısını çalmışlar ama onlar da "Futbolcu tipi yok" diyerek benzer bir tavır sergilemiş. Bu yaşananlardan sonra Fenerbahçe’nin yolunu tutmaya cesaret edememişler. Türkiye macerası başlamadan biten Mesut, 12 Ağustos 2006 tarihinde Schalke ile profesyonel kontrat imzaladı.
Pavel Nedved
Henüz yıldızı parlamadığı yıllarda Galatasaray’a önerildiği, ancak genç yaşı nedeniyle veto yediği iddia ediliyor.
Pavel Nedved Henüz yıldızı parlamadığı yıllarda Galatasaray’a önerildiği, ancak genç yaşı nedeniyle veto yediği iddia ediliyor.
Lucas Moura
Fenerbahçe'nin Brezilya'da keşfettiği Moura için görüşüldüğü sırada kararsızlık yaşayan Fenerbahçe yönetimine düşünmek için zaman tanıyan Sao Paulo'lu yöneticiler Sao Paulo'nun maçı için stada geçer. İsmail Kartal ise bunu bir saygısızlık olarak görüp 'Fenerbahçe'ye sırtını dönenlerle görüşmem' diyerek toplantı salonunu terkeder Planladığı gibi de ertesi gün Türkiye'ye döner. Bu yüzden transfer gerçekleşmez.
Lucas Moura Fenerbahçe'nin Brezilya'da keşfettiği Moura için görüşüldüğü sırada kararsızlık yaşayan Fenerbahçe yönetimine düşünmek için zaman tanıyan Sao Paulo'lu yöneticiler Sao Paulo'nun maçı için stada geçer. İsmail Kartal ise bunu bir saygısızlık olarak görüp 'Fenerbahçe'ye sırtını dönenlerle görüşmem' diyerek toplantı salonunu terkeder Planladığı gibi de ertesi gün Türkiye'ye döner. Bu yüzden transfer gerçekleşmez.
Sami Hyypia
Samsunspor, 1995-1996 sezonu öncesi denenmek üzere Türkiye’ye getirdi. Gerede kampında antrenmanlara bile çıkan Hyypia, beğenilmeyerek gönderildi.
Sami Hyypia Samsunspor, 1995-1996 sezonu öncesi denenmek üzere Türkiye’ye getirdi. Gerede kampında antrenmanlara bile çıkan Hyypia, beğenilmeyerek gönderildi.
Andry Shevchenko
1997-1998 sezonunda Dinamo Kiev’de oynadığı dönemde Trabzonspor’a tavsiye edildi. Dönemin yönetimi ‘Ünlü değil. İsmi duyulmamış’ diyerek Ukraynalı golcüyü istemedi. Milan’da zirveye çıkan yıldız, Premier Lig’in ünlü kulübü Chelsea’ye transfer oldu.
Andry Shevchenko 1997-1998 sezonunda Dinamo Kiev’de oynadığı dönemde Trabzonspor’a tavsiye edildi. Dönemin yönetimi ‘Ünlü değil. İsmi duyulmamış’ diyerek Ukraynalı golcüyü istemedi. Milan’da zirveye çıkan yıldız, Premier Lig’in ünlü kulübü Chelsea’ye transfer oldu.
Jimmy Floyd Hasselbaink
1994 yılında Samsunspor’a geldi, bir haftalık deneme sonunda dönemin teknik direktörü Multescu tarafından beğenilmedi. Karadeniz ekibinin beğenmediği Hasselbaink, Chelsea forması altında gol kralı oldu.
Jimmy Floyd Hasselbaink 1994 yılında Samsunspor’a geldi, bir haftalık deneme sonunda dönemin teknik direktörü Multescu tarafından beğenilmedi. Karadeniz ekibinin beğenmediği Hasselbaink, Chelsea forması altında gol kralı oldu.
Franck Ribery
2005 yılında Fenerbahçe’nin yaptığı Anelka transferine misilleme olarak apar topar imza attırılan Ribery’nin, şimdi Avrupa devlerini peşinden koşturacağını kim bilebilirdi ki?
Franck Ribery 2005 yılında Fenerbahçe’nin yaptığı Anelka transferine misilleme olarak apar topar imza attırılan Ribery’nin, şimdi Avrupa devlerini peşinden koşturacağını kim bilebilirdi ki?
Kaka
2003′te menajerler aracılığıyla yabancı futbolcu arayan Gaziantepspor’a önerildi. Nurullah Sağlam’ın genç takımda keşfettiği Sambacı için Kulüp Başkanı Celal Doğan ikna edilemedi.
Kaka 2003′te menajerler aracılığıyla yabancı futbolcu arayan Gaziantepspor’a önerildi. Nurullah Sağlam’ın genç takımda keşfettiği Sambacı için Kulüp Başkanı Celal Doğan ikna edilemedi.
 Stephen Appiah
1996′da Galatasaray tarafından denenmek üzere Türkiye’ye getirilen 8 Ganalı futbolcunun arasında yer aldı. Galatasaray Alt yapı Koordinatörü tarafından beğenilmedi. Önce Udinese, ardından Juventus’a transfer oldu. İtalyan ekibi, 8 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Fenerbahçe’ye transferine onay verdi.
Stephen Appiah 1996′da Galatasaray tarafından denenmek üzere Türkiye’ye getirilen 8 Ganalı futbolcunun arasında yer aldı. Galatasaray Alt yapı Koordinatörü tarafından beğenilmedi. Önce Udinese, ardından Juventus’a transfer oldu. İtalyan ekibi, 8 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Fenerbahçe’ye transferine onay verdi.
Fernando Gago
Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Real Madrid’in 20.5 milyon Euro’ya Boca Juniors’tan transfer ettiği 1986 doğumlu Gago’yu ellerinden kaçırdıklarını itiraf etti.
Fernando Gago Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Real Madrid’in 20.5 milyon Euro’ya Boca Juniors’tan transfer ettiği 1986 doğumlu Gago’yu ellerinden kaçırdıklarını itiraf etti.
Samuel Eto'o
1998′de menajeri tarafından Fenerbahçe’nin alt yapısı için İstanbul’a getirildi. Dönemin Fenerbahçe yönetimi, böylesine genç bir oyuncuyu beklemeye tahammül edemeyeceklerini bildirdi.
Samuel Eto'o 1998′de menajeri tarafından Fenerbahçe’nin alt yapısı için İstanbul’a getirildi. Dönemin Fenerbahçe yönetimi, böylesine genç bir oyuncuyu beklemeye tahammül edemeyeceklerini bildirdi.
Moussa Dembele
Yaz transfer döneminde scout ekibinin önerisiyle Galatasaray'ın gündemine giren Moussa Dembele, çok genç yaşta olması nedeniyle transfer edilmemişti.

İskoç ekibi Celtic'te muazzam bir sezon geçiren genç yeteneğin değeri 40 milyon Euro civarlarına yaklaştı. Avrupa devleri de haliyle sıraya girmiş durumda.
Moussa Dembele Yaz transfer döneminde scout ekibinin önerisiyle Galatasaray'ın gündemine giren Moussa Dembele, çok genç yaşta olması nedeniyle transfer edilmemişti. İskoç ekibi Celtic'te muazzam bir sezon geçiren genç yeteneğin değeri 40 milyon Euro civarlarına yaklaştı. Avrupa devleri de haliyle sıraya girmiş durumda.
Ronaldinho
Yine çok uzun yıllar önce Diyarbakır’a önerilmiş; ama bu "tıfıl" çocuk için yönetimden onay çıkmamış ve transfer gerçekleşmemiştir. Sonrasında dünya futbolunda efsaneye dönüşmüştür. Kaynak: 90MİN
Ronaldinho Yine çok uzun yıllar önce Diyarbakır’a önerilmiş; ama bu "tıfıl" çocuk için yönetimden onay çıkmamış ve transfer gerçekleşmemiştir. Sonrasında dünya futbolunda efsaneye dönüşmüştür. Kaynak: 90MİN