İtalya Futbol Federasyonu'ndan devrim gibi uygulama!

​İtalya Futbol Federasyonu'ndan devrim gibi uygulama!
​İtalya Futbol Federasyonu'ndan devrim gibi uygulama!

İtalyan Futbol Federasyonu 'Semitizm' yanlılarının artması nedeniyle inanılmaz bir karar aldı. Serie A maçlarından önce statlarda Anne Frank'in Hatıra Defteri okunacak.

Avrupa’da gençler arasında ırkçılık aldı başını yürüdü. Bu durum İtalya’yı da etkiledi. İtalya’nın bazı şehirlerinde ırkçılık protestolarının yanı sıra ciddi saldırılarda yaşandı. Son dönemde artan bu olaylar tribünlere de sıçrayınca İtalya Futbol Federasyonu bir karar aldı.

Uygulama hayata geçirildi

Serie A maçlarında kitap okunacak.
Serie A maçlarında kitap okunacak.

'Semitizm' yanlılarının artmasını önlemek isteyen federasyon Inter-Sampdoria maçı öncesi bir uygulama başlattı. Söz konusu uygulama Serie A’nın 10. hafta maçlarında gerçekleştirilecek.

Statta kitap okundu

Dün akşam oynanan ve Inter’in 3-2 kazandığı Sampdoria karşılaşması öncesinde statta Anne Frank'in Hatıra Defteri’nden bölümler okundu.

Tüm dünyanın tanıdığı bir eser

60’dan fazla dile çevrilen ve dünyanın en çok okunan kitaplarından biri olan Anne Frank'in Hatıra Defteri ırkçılığın acı dolu yanlarını dile getiren harika bir eser…

Zaman gösterecek

Anne Frank'in Hatıra Defteri bu akşam oynanacak Serie A maçlarının çoğunda dahili ses sistemi aracılığıyla okunacak. Bu uygulamanın işe yarayıp yaramayacağını ise zaman gösterecek.

Lazio'lu bir grup taraftar, Anne Frank'ın fotoğrafını hakaret amacıyla kullandı.
Lazio'lu bir grup taraftar, Anne Frank'ın fotoğrafını hakaret amacıyla kullandı.

Olay neden bu noktaya geldi?

Lazio taraftarları geçtiğimiz hafta oynanan Roma maçında son derece çirkin bir saldırıda bulundu. Bir grup Lazio taraftarı hakaret amacıyla Yahudi Soykırımı'nın simgelerinden biri olan Anne Frank'ın fotoğrafını kullandı. Gelen tepkilerin ardından Lazio Kulübü her yıl 200 taraftarının Auschwitz'e götürme kararı aldı.

İtalya Serie A'da günün programı;

19.30 Atalanta-Hellas Verona

21.45 Bologna-Lazio

21.45 Cagliari-Benevento

21.45 Chievo-Milan

21.45 Fiorentina-Torino

21.45 Genoa-Napoli

21.45 Juventus-SPAL

21.45 Roma-Crotone

21.45 Sassuolo-Udinese