Beşiktaş aradığı forveti Premier Lig'de buldu

İtalyan golcü, Watford formasıyla gol sevinci yaşıyor...
İtalyan golcü, Watford formasıyla gol sevinci yaşıyor...

Sezon başında bu yana hücum bölgesinde arzuladığı istikrarı yakalayamayan Beşiktaş'la ilgili İtalya'dan ciddi bir transfer iddiası geldi. Siyah beyazlı ekibin İngiltere Premier Lig takımlarından Watford'da forma giyen Stefano Okaka'nın peşinde olduğu ileri sürüldü.

Geçen sezonun devre arasında Cenk Tosun’un Everton’a transfer olmasının ardından ileride istediği verimi alamayan Beşiktaş, sezon başından bu yana hücum bölgesinde bir türlü istikrar yakalayamadı. Devre arasında herhangi bir takviye yapıp yapmayacağı merakla beklenen siyah beyazlılarla ilgili İtalyan basınından ciddi bir iddia ortaya atıldı.

İtalyanların dünyaca ünlü gazetecisi Gianluca Di Marzio'nun servis ettiği habere göre; Beşiktaş, Stefano Okaka'yı kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Bu sezon Watford'da forma şansı bulamayan İtalyan forvet Stefona Okaka kendine çıkış yolları arıyor.

İLK TEMAS GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Okaka'nın Türkiye'den Beşiktaş'a büyük ilgisinin olduğu belirtilen haberde, siyah beyazlıların oyuncunun aynı zamanda menajeri olan kardeşiyle zaten bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. Arsenal'in de ilgilendiği İtalyan oyuncuya Türkiye'den başka taliplerin de olduğu belirtildi.

İtalyan forvet kaydettiği gole kendisi de inanamıyor...
İtalyan forvet kaydettiği gole kendisi de inanamıyor...

GEÇEN SEZON GALATASARAY İSTEMİŞTİ

Yaz transfer döneminde Bafetimbi Gomis ile maddi anlamda sorunlar yaşayan Galatasaray yönetimi, Fransız golcünün takımdan ayrılma ihtimalini göz önünde bulundurarak alternatif arayışına başlamıştı.

Sarı kırmızılılar, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Watford’da forma giyen Stefano Okaka’yı kiralık olarak kadrosuna katmak için uğraş vermiş ancak bu transfer olumlu sonuçlanmamıştı.

Okaka, golü kaydettikten sonra meşin yuvarlağı alıp santraya götürüyor...
Okaka, golü kaydettikten sonra meşin yuvarlağı alıp santraya götürüyor...

STEFANO OKAKA KİMDİR?

Galatasaray'ın forvet bölgesi için görüştüğü Stefano Okaka, ilk olarak 16 yaşında Serie A devi Roma'nın formasını giydi. Büyük beklentilerin olduğu Nijerya asıllı İtalyan futbolcu, yıllar boyunca gerçek potansiyelini yansıtmaktan uzak bir görüntü sergiledi.

Serie A ve Serie B'de Roma, Sampdoria, Modena, Parma, Brescia, Spezia, Bari gibi kulüplerin formasını giyen 28 yaşındaki futbocu çıktığı 192 maçta maçta 32 gol kaydedebildi.

Okaka, kariyerine başladığı Roma formasıyla...
Okaka, kariyerine başladığı Roma formasıyla...

2015 yazında Sampdoria'dan Belçika Ligi ekiplerinden Anderlecht'e transfer olan Okaka, çıktığı 49 maçta 17 gol kaydederek, Premier Lig ekiplerinden Watford'un dikkatini çekti.

1 sezon sonra 6 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Ada'nın yolunu tutan Okaka, geçen sezon 16 maçta süre alıp, 1 asist ve 1 golle takımına katkı sağladı.