Kaçan Balık: Bursaspor alamayınca Tottenham kaptı

Tanguy Ndombele, Tottenham formasıyla.
Tanguy Ndombele, Tottenham formasıyla.

Premier Lig'de 517 gündür transfer yapmayan Tottenham, Lyon forması giyen Tanguy Ndombele'yi kadrosuna katarak orucunu bozdu.

22 yaşındaki oyuncu için 70 milyon avro ödeyen başkent temsilcisi, kulüp rekoru kırmış oldu. Bir önceki rekor, iki yıl önce 42 milyon sterline Ajax'tan alınan Davinson Sanchez'e aitti.

Tanguy Ndombele henüz 19 yaşındayken Bursaspor tarafından keşfedilmiş ve 2.5 milyon avroya bitme noktasına gelen transfer son anda çıkan pürüz sebebiyle iptal olmuştu.


İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham, 517 gün sonra ilk kez transfer yaparak Leeds United'dan 18 yaşındaki sağ kanat Jack Clarke ve Olympique Lyon'dan 22 yaşındaki orta saha Tanguy Ndombele'yi kadrosuna kattı.

  • Tottenham, en son 31 Ocak 2018 tarihinde Paris Saint-Germain'den Lucas Moura'yı transfer etmişti.

Başkent temsilcisinin 70 milyon avro ödeyerek kulüp rekoru kırdığı transferin başrolü olan Fransız oyuncu, filmlere konu olacak bir kariyer hikayesine sahip. 2016 yılında Amiens'ın B takımında oynarken Bursaspor scout ekibi tarafından keşfedilen Ndombele, yalnızca 3 yılda Premier Lig'e transfer oldu.

  • Bir önceki rekor, iki yıl önce 42 milyon sterline Ajax'tan alınan Davinson Sanchez'e aitti.

Bursaspor, 2016 yılında Ndombele'yi 2.5 milyon avro karşılığında kadrosuna katmak için her konuda anlaşmış ancak son anda çıkan pürüzler sebebiyle transfer iptal olmuştu. Yetenekli oyuncu, 2019'da Tottenham'a 70 milyon avroya imza attı.

Tanguy Ndombele.
Tanguy Ndombele.

Taygun Ndombele'nin kariyeri

  • 2014: Guingamp Akademisi tarafından gönderildi
  • 2014: 4. ligde şansını deneme kararı aldı. Amiens B'ye transfer oldu
  • 2016: Amiens A takımına yükseldi
  • 2017: Lyon'un dikkatini çekti ve Lyon'a transfer oldu.
  • 2019: 70 milyon avro karşılığında Tottenham'da

Bursaspor, Ndombele'yi elinden nasıl kaçırdı?

O dönemde Bursaspor'da scout şefi olarak görev yapan ve bu işi dünyanın önemli kulüplerinde staj yaparak öğrenen Özhan Pulat, Fransız futbolcunun soyunma odasına kadar girerek ikna etti ancak transfer son anda yattı.

Geçtiğimiz günlerde Fanatik Gazetesi'nden Yakup Çınar'a özel bir röportaj veren Pulat, Ndombele transferine hala üzüldüğünü söyledi. Pulat ayrıca 22 yaşındaki orta saha oyuncusunun sadece 3 yıl içinde değerini 28'e katladığına da dikkati çekti.

Özhan Pulat.
Özhan Pulat.
  • En çok canımı yakan ve beni üzen Bursaspor döneminde Ndombele diye bir oyuncu bulduk.Fransa Lig 2'de Amiens takmında oynuyordu. Oyuncunun soyunma odasına kadar girdik. Oyuncu da kulübümüze gelmeye çok sıcak baktı. 2.5 milyon Euro'ya Bursaspor'a transferini bitirebiliyorduk. Menajeriyle her konuda anlaşma sağlamıştık ama bazı nedenlerden dolayı transfer yattı. Şimdi Lyon'da oynuyor ve Fransa Milli Takımı'na yükseldi.
Bu gönderiyi Instagram'da gör

😍 Next station 50K.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()