Kahin kaplumbağa Tuki'nin sürpriz derbi tahmini

Tuki Galatasaray Fenerbahçe
Tuki Galatasaray Fenerbahçe

Geçen sezon iki derbi sonucunu doğru tahmin eden Kaplumbağa Tuki, Galatasaray - Fenerbahçe maçı için de şansını denedi. Kamlumbağa Tuki'ye göre Galatasaray - Fenerbahçe maçı berabere gitecek.

Derbilerin sonuçlarını doğru tahmin etmesiyle nam salan 97 yaşındaki kaplumbağa Tuki, Galatasaray – Fenerbahçe maçının berabere biteceği yönünde tahminde bulundu.

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde bulunan Tuki, her yıl olduğu gibi yıl da derbi seçimini yaptı. Önüne, üzerinde Fenerbahçe ve Galatasaray logolarının yer aldığı kutular konulan Tuki, iki kutu arasında durunca derbinin berabere biteceği yorumları yapıldı.

Fotoğraf: CNN Türk
Fotoğraf: CNN Türk

CNN Türk'te yer alan habere göre; ilk olarak Galatasaray yazılı kutuya yönelen Tuki, daha sonra da Fenerbahçe yazan kutuya doğru gitmeye başladı. Ancak devamında iki kutu arasında durmaya karar veren Tuki’nin bu seçimi, beraberliğe yoruldu.

Konuyla ilgili konuşan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, Tuki'nin geçen sezon iki derbiyi de doğru tahmin ettiğini hatırlattı.

Fotoğraf: İha / Arşiv
Fotoğraf: İha / Arşiv

Gökmen Aydın'ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

  • "Geçen seneki futbol sezonunda 2 tane tahmine yönlendirmiştik. İkisini de doğru bilmişti. Hafta sonu oynanacak Galatasaray - Fenerbahçe derbisi için Tuki'nin tahmini berabere. Biz tabii ki burada sadece önüne 2 tane kutu koyup onun bir tercih yapmasını bekliyoruz. Uzun süre Galatasaray'a doğru yürüdü daha sonradan ortada durdu. Biz de Tuki'nin düşüncesinden yola çıkarak bunu beraberlik diye yorumladık. Tuki'nin hafta sonu oynanacak derbi için söylediği sonuç beraberelik"

Kaplumbağa Tuki, Türkiye'nin en yaşlı kaplumbağası durumunda. 270 kilonun üzerinde bir ağırlığı olan Tuki, docaman bir kaya görünümünde.