Kasım ayının MVP'si Micic

Vasilije Micic pas verecek arkadaşını arıyor.
Vasilije Micic pas verecek arkadaşını arıyor.

Anadolu Efes forması giyen Vasilije Micic, THY Avrupa Ligi'nde kasım ayının en değerli oyuncusu oldu. Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Micic, Anadolu Efes'in 6 maçın 5'ini kazandığı kasım ayında sergilediği performansla en değerli oyuncu ödülüne layık görüldü.

Anadolu Efes'in Sırp oyun kurucusu Vasilije Micic, THY Avrupa Ligi'nde kasım ayının en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Micic, Anadolu Efes'in 6 maçın 5'ini kazandığı kasım ayında sergilediği performansla en değerli oyuncu ödülüne layık görüldü.

Vasilije Micic rakibinin savunmasına rağmen turnike için zorluyor.
Vasilije Micic rakibinin savunmasına rağmen turnike için zorluyor.

Kasım ayında maç başına 13,3 sayı, 6 asist, 3,7 ribaunt ile oynayan 24 yaşındaki Micic, ortalama 18 verimlilik puanıyla mücadele etti.

Vasilije Micic kimdir?

1994 doğumlu oyuncu 1.95 metre boyunda ve guard pozisyonunda görev yapıyor.

2016/2017 sezonunda ülkemizde Tofaş forması da giyen ve buradaki performansı ile Zalgiris Kaunas’a transfer olan Vasilije Micic, 2017/18 THY EuroLeague’de 36 maça çıktı ve yüzde 35.5 üçlük ile 7.7 sayı, 4.2 asist, 2.2 ribaunt ortalamaları yakaladı. Zalgiris Kaunas’ın şampiyon olduğu Litvanya Ligi’nde ise 40 maça çıktı ve 8.2 sayı 3.8 asist ortalamaları ile sezonu tamamlamıştı.

Vasilije Micic içeriye penetre ediyor.
Vasilije Micic içeriye penetre ediyor.

Litvanya Ligi final serisi 2. maçında Lietuvos Rytas ile Zalgiris Kaunas karşı karşıya geldiği maçta, Lietuvos Rytas taraftarı, kendisine yapılan faulün ardından saha dışına çıkan Zalgiris Kaunas’ın Sırp oyun kurucusu Vasilije Micic’i göğüsüyle itmişti. Micic, maç sonunda verdiği demeçte, bu ülkede başka takımın formasını giysem bile daha çok saygıyı hak ediyorum demişti.

Öte yandan 2015-16 sezonunda Kızılyıldız forması ile Sırbistan Ligi şampiyonluğu yaşayan Micic, 2016 yılında da Adriyatik Ligi şampiyonluğu sevinci yaşamıştı.