Konyaspor Başkanı, olaylı maçı değerlendirdi

Ahmet
Ahmet

TRT Spor'da yayınlanan bir programa katılan Ahmet Şan, çıkan olayların tek taraflı olmadığını belirtti. Olayların Konyaspor'un üzerine yıkılmak istendiğini ileri süren Şan, Fikret Orman'ın 'Dünyayı ayağa kaldırırız' sözüne cevap verdi.

'Ceza alırsak dünyayı ayağa kaldırırız' üslubuyla bu sorunların çözülmediğini belirten Ahmet Şan, "Yıllardan beri taraftar olayları oluyor. Yılların şiddetini Konyaspor taraftarına fatura çıkarmamak gerekiyor” diyerek yaşanan olayların Konyaspor’un üzerine yıkılmak istendiğini iddia etti. Olayların kasıtlı olarak tek yönlü ele alındığını söyleyen Şan, “Maç sonunda Beşiktaş tarafından da 40-50 kişi sahaya indi. Olaylarda kimin suçu varsa cezalandırılmalıdır'' dedi.

Konyaspor başkanı, ayrıca bıçaklı şahsı taraftar gruplarına sorduğunu ancak şehirde kimsenin bıçaklı şahsı tanımadığını belirtti.

Başkan Orman Süper Kupa maçı hakkında ne söylemişti?

Olaylı maça ilişkin dün basın toplantısında Beşiktaş Başkanı, "Duyuyorum ceza verilecekmiş. Keşke daha önce verilseydi, buralara gelmezdi. Ceza benim işim değil ama burada bir ceza verilir de Beşiktaş işin içine sokulmaya çalışılırsa dünyayı ayağa kaldırırım. Oradaki olaylar nettir" demişti

Başkan Orman, UEFA'nın da geçen sezon Avrupa Ligi'nde Olympique Lyon ile yaptıkları karşılaşmanın ardından haksız şekilde kendilerine ceza verdiğini değinerek, "UEFA'nın bize yaptığını federasyon yapmaya kalkarsa büyük olay çıkar. Bu tehdit değildir. UEFA ile alakalı sinirim ve kavgam bitmedi. İnşallah aynı hataya federasyon düşmez. Güvenlik zafiyeti vardı. Meşaleler nereden geliyor, içeri bıçak sokmalar, benim oyuncuma saldırmalar var. Güvenliği organize etmek federasyonun işiydi. Federasyonun da kendi şapkasını önüne koyması lazım. İşi Gençlik ve Spor Bakanlığının önüne koymakla işin içinden çıkamazlar." şeklinde konuştu.

"Birlikte utandık"

Fikret Orman, Atiker Konyaspor'u kazandığı kupadan dolayı tebrik ederek, şunları aktardı: "Kupayı kazanmaları onlara yakıştı ama o olayların olması oradaki seyirciler açısından hiç yakışmadı.Konyasporlu yöneticilerle beraber yaşanan olaylardan utandık. Maçın sonucunun buralara gelmesi, Türk sporu açısından büyük ayıp. Çarşambanın gelişi perşembeden belli olur.”

“Taraftarımız vakur durdu”

Karşı tarafın birçok taşkınlık, ahlaka sığmayan hareketler sergilediğini ileri süren Orman, “Kendi taraftarıma teşekkür ediyorum. Bizim taraftarın üzerine sahadan eşyalar atıldı, küfürler edildi, onursal başkanımıza küfür edildi. Taraftarlarımızın hiçbiri taşkınlığa kapılmadı. Karşılıklı küfürler olmuştur, etki tepki meseledir. Taraftarlarımız vakur durdu. Olayların olmamasının en büyük nedeni Beşiktaş taraftarıdır" diyerek tebrik etti.

Yaşanan olayların ardından suç duyurusunda da bulunduklarını anlatan Orman, "Biz pozitif katkımızı veriyoruz. Kulüpler arasındaki yasağın kalkmasında en büyük desteği biz verdik. Taraftar gelsin de kulübe zarar vermesin, diğer kulüplere de zarar vermesin. Bizim stadımızda her şey düşünülmüş. İnşallah bizimkinin seviyesine gelirler" Yorumunda bulundu.

Kaynak: Trt Spor