Kör ölür badem gözlü olur: 'Mbaye Diagne'nin yükselişi!'

Mbaye Diagne.

● Galatasaray'a büyük umutlarla transfer edilen fakat bekleneni veremeyerek büyük taraftar tepkileriyle takımdan ayrılması istenen Mbaye Diagne, Belçika'da gollerine devam ediyor.

● 13 milyon Euro'luk satın alma opsiyonuyla Club Brugge'a kiralanan 'sorunlu santrfor' ilk 11 hasretine rağmen gol konusundaki istikrarını sürdürüyor.

● Senegalli forvet, henüz ilk 11 başlamadan bulduğu 50 dakikalık süreye 3 gol sığdırmayı başardı. Mbaye Diagne'nin önümüzdeki haftalarda kulübeden sıyrılıp ilk 11 listesine adını yazdırması bekleniyor.

2018-2019 sezonunun devre arasında Kasımpaşa'dan Galatasaray'a, 10 milyon Euro gibi ciddi bir bedelle transfer olan Senegalli forvet Mbaye Diagne için Galatasaray yönetimi ve taraftarı büyük umutlar beslemişti. Kasımpaşa serüveni boyunca attığıgoller dışında performansı ve oyuna katkısıyla da dikkati çekmeyi başaran oyuncu, üç büyüklerin ilgisini üzerinde toplamakla kalmayıp 'mini bir yarış' bile başlatmıştı. Yarışın galibi olmayı bilen Galatasaray, 'yurt içi' transferler söz konusu olduğunda önemli sayılabilecek bir meblağ karşılığında Diagne'yi transfer etmiş, sezonun geri kalanı için 'forvet sorununu' halletiğini düşünmüştü.

Mbaye Diagne, Galatasaray serüveni boyunca sıklıkla protesto edildi.
Mbaye Diagne, Galatasaray serüveni boyunca sıklıkla protesto edildi.

Yoğun bir taraftar desteğiyle başlayan Galatasaray kariyerinde 'penaltı dışında' çok bir varlık gösteremeyen Mbaye Diagne, kaçırdığı goller ve sosyal medya üzerinden yaptığı 'rahatsız edici' paylaşımlarla birçok taraftarın tepkisini çekmiş, takımdan ayrılması neredeyse elzem hale gelmişti. Galatasaray ile olan 4 yıllık sözleşmesi ve kazanacağı 9.5 milyon Euro ile birçok Galatasaray tutkununun canını sıkan Diagne, Falcao transfer sürecinin denetleşmesiyle Belçika'ya transfer olmaya karar verdi. Anderlecht ve Club Brugge arasında yarış bile başlattığı söylenebilecek olan Senegalli, son dakika hamlesiyle Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Club Brugge'a transfer olarak oldukça şaşırtıcı bir imzaya konu olmuştu.

Mbaye Diagne, 3.35 milyon Euro'luk kiralama bedeli ve 13.5 Milyon Euro'luk satın alma opsiyonuyla Club Brugge'a transfer oldu.
Mbaye Diagne, 3.35 milyon Euro'luk kiralama bedeli ve 13.5 Milyon Euro'luk satın alma opsiyonuyla Club Brugge'a transfer oldu.

50 dakikada 3 gol!

Senegalli yıldız, 3.35 milyon Euro kiralama bedeli ve 13 milyon Euro'luk satın alma opsiyonuyla geçiş yaptığı Club Brugge'da henüz ilk 11 başlama başarısı gösterememiş olsa da 'küllerinden doğuyor' tanımını doğru çıkarabilecek bir yükselişe teşne oldu. Son olarak, Club Brugge'un Gent'i ağırladığı ve 4-0 kazandığı mücadelede 79. dakikada oyuna dahil olan Diagne, 90+3. dakikadaki golüyle skoru belirleyen oyuncu oldu.

Club Brugge, 23 puanla Belçika Jüpiler Lig'in zirvesinde yer alıyor.
Club Brugge, 23 puanla Belçika Jüpiler Lig'in zirvesinde yer alıyor.

Diagne, Gent maçı öncesinde de deplasmanda 5-0 kazandıkları Mechelen maçının 57. dakikasında oyuna girmiş ve 2 gol kaydetmeyi başarmıştı. Belçika Jüpiler Ligi'de henüz herhangi bir maça ilk 11 başlayamayan Mbaye Diagne, şimdiye kadar tam 3 gole katkıda bulunurken bunlar için yalnızca 50 dakikaya ihtiyaç duydu. Mbaye Diagne'nin gösterdiği performans, Club Brugge taraftarının sosyal medya hesaplarında da yer bulurken Senegalli'nin kısa zaman içerisinde maçlara ilk 11 başlaması bekleniyor.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

GOAAAL! Diagne met de 4-0!!!

Club Brugge (@clubbrugge)'in paylaştığı bir gönderi ()