Kosovalı Zlatan: Vedat Muriqi durdurulamıyor

Vedat Muriqi, Çekya ağlarına gönderdiği beraberlik golünü kutluyor.
Vedat Muriqi, Çekya ağlarına gönderdiği beraberlik golünü kutluyor.

● Fenerbahçe'nin Kosovalı golcüsü Vedat Muriqi, EURO 2020 elemeleri kapsamında çıktığı Çekya ve İngiltere maçlarına sığdırdığı 2 gol ve 2 asistlik performansıyla parmak ısırtıyor.

● Yıldız oyuncu, İngiltere'ye 5-3 kaybedilen maçta ortaya koyduğu 1 gol ve 2 asistlik performansıyla 9.0 rating elde ederek maçın en etkili oyuncusu seçildi.

Milli takımın skor yükünü çeken Vedat Muriqi'in Premier Lig devi Tottenham'ın radarına takıldığı öne sürüldü. Tottenham yetkililerinin, İngiltere - Kosova maçında Vedat Muriqi'i izledikleri yazıldı.

Fenerbahçe, Tottenham'ın yanı sıra Napoli, Fiorentina ve Lazio'nun ise Çekya maçına temsilci gönderdiği Vedat Muriqi sezon sonuna kadar elinden çıkarmayı düşünmüyor.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor'dan kadrosuna kattığı 25 yaşındaki golcü Vedat Muriqi, kariyerinin en formda günlerini geçiriyor.

Sarı lacivertli formayla bu sezon forma giydiği ilk 3 maça 2 gol sığdıran Kosovalı yıldız, milli takımdaki performansıyla da göz dolduruyor. Vedat Muriqi, 3 gün içerisinde çıktığı 2 maçta 2 gol atıp 2 de asist yapma başarısı gösterdi.

Vedat Muriqi, İngiltere maçında pres yapıyor.
Vedat Muriqi, İngiltere maçında pres yapıyor.
  • EURO 2020 Elemelerinde İngiltere'ye 5-3 mağlup olan Kosova, 15 maç sonra ilk kez yenilgi yüzü gördü. Son yenilgisini Ekim 2017’de alan Kosova, bu maçların 6 tanesi UEFA Uluslar Ligi'nde oynamıştı.

İngilizler hayran kaldı

Çekya karşısında alınan 2-1'lik galibiyetin mimarlarından olan Vedat Muriqi, 20. dakikada skoru 1-1'e getiren golü kaydederek geri dönüşün fitilini ateşlemişti. İngiltere karşısında da penaltıdan ağları sarsan formda oyuncu, ayrıca 2 asist yaptı.

  • Vedat Muriqi, İngiltere karşısında 5-3 kaybedilen maçta ortaya koyduğu 1 gol ve 2 asistlik performansıyla 9.0 rating elde ederek maçın en etkili oyuncusu seçildi.

Kosovalı yıldız takım arkadaşını kutluyor.
Kosovalı yıldız takım arkadaşını kutluyor.

Tottenham iddiaları

Transfer dönemi bitse de dedikodular bitmiyor. Milli takımda gösterdiği performansla takımının skor yükünü çeken Vedat Muriqi'in Premier Lig devi Tottenham'ın radarına takıldığı öne sürüldü. Tottenham yetkililerinin, İngiltere - Kosova maçında Vedat Muriqi'i izledikleri yazıldı.

Fenerbahçe, Tottenham'ın yanı sıra Napoli,Fiorentina ve Lazio'nun ise Çekya maçına temsilci gönderdiği Vedat Muriqi sezon sonuna kadar elinden çıkarmayı düşünmüyor.

Vedat Muriqi'nin penaltıdan ağları sarstığı an.
Vedat Muriqi'nin penaltıdan ağları sarstığı an.
  • Vedat Muriqi, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemelerinde çıktığı 5 maçta toplam 3 gol 2 de asistle oynadı.

The Guardian'dan 'Gladyatör' sözleri

Dünyaca ünlü İngiliz gazetesi The Guardian, Kosova maçı öncesinde yayınladığı haberle milli takımına önemli mesajlar vermişti. Gazete, Vedat Muriqi için 'Gladyatör' yakıştırması yaparken özel önlem alınması gereken bir oyuncu olduğunu yazmıştı.

  • Fenerbahçe'nin uçmakta olan gladyatör gibi forveti olan Vedat Muriqi'ye özel önlem alınmalı.

Vedat Muriqi, Çekya attığı golün sevincini tribünlerle paylaşıyor.
Vedat Muriqi, Çekya attığı golün sevincini tribünlerle paylaşıyor.

Lewandowski benzetmesi

Fenerbahçe'nin Alman oyuncusu Max Kruse de takım arkadaşından övgü dolu sözlerle bahsetti. Kruse, "Vedat çok hırslı, çok istekli, çok çalışkan. Onu Lewandowski'ye benzetiyorum. Bu ona da söylüyorum. Bence 2-3 sezon içinde Bayern seviyesinde olacak" şeklinde konuştu.

Robert Lewandowski.
Robert Lewandowski.

Zlatan Ibrahimovic yakıştırması

Kosova basını, son iki maçlık performansının ardından Vedat Muriqi için Zlatan Ibrahimovic yakıştırması yapıyor. Gazeteler, "Muriqi eşsiz bir pırlanta gibi ve katkısı her geçen gün artıyor. Ona Zlatan benzetmesi yapılıyor ve o da bunu hak ediyor" ifadelerini kullanıyor.

  • Kosova EURO 2020’ye katılması halinde ev sahipliği yapacak 12 ülkenin dördü Kosova’yı tanımıyor. Bunlar; Azerbaycan, Romanya, Rusya ve İspanya.

Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic.