Kupa Röntgeni: Dün gece neler yaşandı?

Galatasaray kafilesi şampiyonluk kupasını havaya kaldırıyor.
Galatasaray kafilesi şampiyonluk kupasını havaya kaldırıyor.

▬ Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Akhisarspor'u 3-1 yenerek bu kulvardaki 18. şampiyonluğunu aldı ve kendisine ait Türkiye Kupası'nı en fazla kazanan takım rekorunu 18'e çıkardı.

▬ Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kariyerindeki 3. Türkiye Kupası'nı kazanarak bu kulvarda en çok şampiyonluk yaşayan teknik adamlar arasına girdi. Terim ayrıca teknik adamlık kariyerindeki 18. kupayı kaldırdı.

▬ Finalle birlikte 9 karşılaşmaya çıkan sarı kırmızılı ekip, şampiyonluk karşılığı olarak 18 milyon TL civarında bir kazanç elde etti.

▬ Akhisarspor kaptanı Güray Vural, maçın hakemi Suat Arslanboğa'nın yönetimini görülmemiş şekilde eleştirdi ve 'Allah onun belasını versin' dedi.

▬ Hakem Suat Arslanboğa'yı protesto eden Akhisarspor'da ödül törenine sadece kaleci Fatih Öztürk çıktı ancak o da kimsenin elini sıkmadan 'maçın adamı' ödülünü alarak geri döndü.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası finalinde bu organizasyonun son şampiyonu Akhisarspor'u 3-1 yenerek mutlu sona ulaştı.

Sarı-kırmızılı ekip, kendisine ait Türkiye Kupası'nı en fazla kazanan takım rekorunu 18'e çıkardı. Bu organizasyonda 23. kez final oynayan Galatasaray, 18 kez kupayı müzesine götürmeyi başardı.

Galatasaraylı futbolcular kupaya kayarak poz vermeye hazırlanıyorlar.
Galatasaraylı futbolcular kupaya kayarak poz vermeye hazırlanıyorlar.

Galatasaray rekorunu geliştirdi

  • Kupayı en çok kazanan takım olan Galatasaray, bu sezonun yanı sıra, 1962-1963, 1963-1964, 1964-1965, 1965-1966, 1972-1973, 1975-1976, 1981-1982, 1984-1985, 1990-1991, 1992-1993, 1995-1996, 1998-1999, 1999-2000, 2004-2005, 2013-2014, 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında kupanın sahibi oldu.

Terim, kupada rekora ortak oldu

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kariyerindeki 3. Türkiye Kupası'nı kazanarak bu kulvarda en çok şampiyonluk yaşayan teknik adamlar arasına girdi.

Süper Lig'de 7 kezle en fazla şampiyonluk yaşayan teknik adam unvanını taşıyan Terim, Türkiye Kupası'nı da 3. kez kaldırdı.

Fatih Terim, kariyerinin 18. kupasını havaya kaldırıyor.
Fatih Terim, kariyerinin 18. kupasını havaya kaldırıyor.

Kupada 1999 ve 2000'de iki kez mutlu sona ulaşan Terim, bu sezon da şampiyon olarak bu organizasyonda en fazla şampiyonluk yaşayan teknik direktörler Ahmet Suat Özyazıcı, Gündüz Kılıç ve Aykut Kocaman'ın rekoruna ortak oldu.

Terim'in 18. kupa sevinci

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, teknik adamlık kariyerine bir kupa daha ekledi. Tecrübeli teknik adam, dördüncü dönemini geçirdiği Galatasaray'da daha önce 18. kez kupa kazanmama başarısı gösterdi.

Sarı-kırmızılı takım, Türk futbolunun Avrupa kupalarındaki en önemli başarısı gösterilen UEFA Kupası şampiyonluğunu 2000 yılında Terim'le elde ederken, tecrübeli çalıştırıcıyla bugüne kadar 7 Süper Lig, 3 TSYD Kupası, 2 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu kazandı.

Deneyimli teknik adam, Ziraat Türkiye Kupası ile poz veriyor.
Deneyimli teknik adam, Ziraat Türkiye Kupası ile poz veriyor.
  • Akhisarspor karşısında alınan Türkiye Kupası, Terim'in Galatasaray'da kaldırdığı 18. kupa oldu.

Emre Akbaba unutulmadı

Galatasaray'ın, Akhisarspor ile oynadığı final maçında, ligdeki Çaykur Rizespor maçında kaval kemiği kırılan ve uzun süre sahalardan uzak kalacak Emre Akbaba da unutulmadı.

Galatasaray yedek kulübesindeki bir koltuğun üzerine Emre Akbaba yazılı forma bırakıldı. Sarı-kırmızılı takımın Cezayirli oyuncusu Sofiane Feghouli de attığı golden sonra yedek kulübesinden aldığı Emre Akbaba formasını havaya kaldırarak tribünlere gösterdi.

Diagne yine penaltı kaçırdı

Akhisarspor 1-3 Galatasaray maçının dakika dakika özeti

  • 5. dakikada Onyekuru'nun pasında ceza alanında topla buluşan Linnes, meşin yuvarlağı Diagne'ye aktardı. Bu futbolcunun kale önünden vuruşunda top direğin yanından auta gitti.
  • 21. dakikada Linnes'in ceza yayı civarından vuruşunda, son anda savunmadan seken top kornere çıktı.
  • 27. dakikada Linnes'in soldan ceza alanına ortasında penaltı noktasına hareketlenen Feghouli'nin bekletmeden vuruşunda son anda araya giren savunma meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
  • 29. dakikada Selçuk İnan'ın sağdan kullandığı kornerde ceza alanında iyi yükselen Diagne'nin kafa vuruşunda top direğin yanından auta çıktı.
  • 32. dakikada Rotman'ın derinlemesine pasına hareketlenen ve hızla mesafe kat ederek ceza alanına giren Manu'nun sol çaprazdan vuruşunda, son anda araya giren Luyindama meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
  • 39. dakikada Diagne'nin pasında topla buluşan Onyekuru'nun ceza yayı içinden vuruşunda, meşin yuvarlak direğin üstünden farklı şekilde auta gitti.
  • 50. dakikada Güray Vural'ın ceza alanı sol çaprazından vuruşunda kaleci Muslera topu iki hamlede kontrol etti.
  • 51. dakikada Onyekuru’nun ceza yayı civarından plase vuruşunda direkten dönen meşin yuvarlak kaleci Fatih Öztürk'te kaldı.
  • 53. dakika Barbosa'nın hafif sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanında müsait durumdaki Lopes’in kafa vuruşunda top direğin yanından az farkla auta gitti.
  • 57. dakikada Akhisarspor öne geçti. Ani gelişen atakta kendi yarı alanından aldığı topla hızla mesafe kateden Güray Vural, Luyindama'dan sıyrıldıktan sonra soldan ceza alanına girdi. Bu futbolcunun uzak köşeye gönderdiği topa hareketlenen Manu, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0
  • 63. dakikada soldan ceza alanına hareketlenen Linnes, Barbosa ile girdiği ikili mücadelede yerde kalınca karşılaşmanın hakemi Suat Arslanboğa, penaltı noktasını gösterdi. Diagne'nin kullandığı penaltıda kaleci Fatih Öztürk, gole izin vermedi.
  • 72. dakikada Feghouli'nin ceza yayı civarından vuruşunda meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı.
  • 80. dakikada Galatasaray eşitliği sağladı. Diagne, ceza alanında Lopes ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. VAR orasından gelen uyarı üzerine kenara gelip pozisyonu izleyen hakem Suat Arslanboğa ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Sinan Gümüş topu filelere gönderdi: 1-1
  • 84. dakikada Mariano'nun ceza alanı dışından uzak mesafeden vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından az farkla auta gitti.
  • 88. dakikada Galatasaray öne geçti. Mariano'nun soldan ceza alanına ortasında arka direkte iyi yükselen Feghouli'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Fatih Öztürk'ten döndü. Pozisyonu takip eden Feghouli, topu filelere gönderdi: 1-2
  • 90+4. dakikada Galatasaray skoru 3-1'e getirdi. Belhanda'nın soldan kullandığı serbest vuruşta kale alanında iyi yükselen Diagne, düzgün bir kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturdu: 1-3

Suat Arslanboğa'nın kararları tartışma yarattı

Ziraat Türkiye Kupası'nda Akhisarspor ile Galatasaray arasında oynanan final maçının hakemi Suat Arslanboğa, mücadelenin 78. dakikasında ikinci kez Galatasaray lehine penaltı kararı verince saha karıştı.

Karara itiraz eden Miguel Lopes, üst üste 2 sarı kart gördü ve oyun dışı kaldı. Lopes, daha sonra Galatasaray yedek kulübesine giderek Fatih Terim ve teknik heyeti alkışlarla protesto etti.

Akhisarsporlu futbolcular, hakem Suat Arslanboğa'nın kararlarına itiraz ederek üzerine yürüyor.
Akhisarsporlu futbolcular, hakem Suat Arslanboğa'nın kararlarına itiraz ederek üzerine yürüyor.

Sinan Gümüş penaltıyı gole çevirirken, gol sonrası kaleci Fatih Öztürk topla birlikte hakem Suat Arslanboğa'nın üstüne yürüdü. Akhisarspor kalecisiyle birlikte Güray'a sarı kart çıktı.

Akhisarspor'dan protesto

Akhisarspor takımı ise kupa törenine katılmadı. Kupa töreninin ardından soyunma odasından yeniden sahaya dönen Akhisarsporlu oyuncular, Galatasaraylı futbolcuları tebrik etti.

Akhisarsporlu yöneticiler, teknik heyet ve futbolcular, mücadelenin orta hakemi Suat Arslanboğa'ya karşılaşmanın ardından uzun süre tepki gösterdi.

Öte yandan spor yazarlarının oylarıyla "maçın oyuncusu" seçilen Akhisarspor kalecisi Fatih Öztürk de ödülünü aldı.

Güray Vural: Allah hakemin belasını versin

Süper Lig'e veda eden ve Ziraat Türkiye Kupası finalinde de Galatasaray'a 3-1 mağlup olan Akhisarspor'da deneyimli futbolcu Güray Vural, hakem Suat Arslanboğa hakkında çok ağır ifadeler kullandı.

  • "Galatasaray'ı tebrik ediyorum, bizim tepkimiz onlara değil hakeme. Hakemle ilgili söylenecek çok şey. Zaten bizi kendisi ligden düşürdü. Bugün de kupayı Galatasaray'ı hediye etti. Bizim 8 maçımızı yönetti hepsini kaybettik, Galatasaray'ın 10 maçını yönetti. Suat Arslanboğa ligin en iyi hakemi mi? Neden bu maça atanıyor. Yazıklar olsun Suat Arslanboğa'ya. Allah belasını versin"

Caner Osmanpaşa: Bu hakem bizi küme düşürdü

Akhisarspor'un savunmacısı Caner Osmanpaşa, Galatasaray ile oynadıkları Ziraat Türkiye Kupası final maçının ardından yayıncı kuruluşa konuştu. Tecrübeli fıutbolcu hakem Suat Arslanboğa ile ilgili çok sert demeçler verdi.

  • "Galatasaray'a bir şey demiyorum, Galatasaraylık bir durum değil ama bugün bizi Galatasaray değil, hakem yendi. Bir şey demiyorum, bu adamı nasıl final maçına getirirsiniz? Biz tepki göstermemize rağmen bize veriyorsunuz. Suat Arslanboğa devreye girene kadar kupayı alacağımıza inanıyorduk. Her maç aynısı. Bizi küme düşürdün diyorum. Sizin Rize'de neden maçı kaybettiğinizi biliyorum diyor. Bizim taktiğimize geliyor olay. Bizi küme düşürdü, kupayı elimizden aldı. Suat Arslanboğa ligde bizim 8-9 maçımızı yönetti, sıfır çektik. Galatasaray da onun yönettiği 10 maçın hepsini kazanmış. Öyle bir hakem atıyorlar ki... En iyi hakemi kupa finaline vermeleri gerekir. Biz daha ne yapalım? Yazık, bir hakem yüzünden mağlup oluyoruz."

Emre Akbaba ile FaceTime

Galatasaraylı futbolcular, Türkiye Kupası zaferini Rizespor maçında ayağı kırılan Emre Akbaba'yla paylaştı. Kupa zaferini doyasıya yaşayan Galatasaraylı futbolcular, Rizespor maçında ayağı kırılan Emre Akbaba'yı Face Time'den arayarak moral verdi.

Fatih Terim ne dedi?

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kupa haftasında, hedefledikleri kupadan birini aldıklarını belirterek, "Allah nasip ederse ikincisini de almamamız için hiçbir sebep yok." dedi.

Terim, Akhisarspor'u 3-1 yenerek Türkiye Kupası'nı kazandıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Kupalara layıksın sen şanlı Galatasaray" diyerek yola çıktıklarını ve kupayı da aldıklarını söyledi.

Kendileriyle beraber yol arkadaşlığı yapan tüm Galatasaraylı taraftarlara kupayı armağan eden Terim, "Maç beklediğimiz dışında bir şeyle geçmedi. Bizim kontrolümüz altında. Akhisarspor'un bizim kaybettiğimiz veya yakaladığı toplarla kontra atakla beklediği bir maç oldu." diye konuştu.

Fatih Terim finalin ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunuyor.
Fatih Terim finalin ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunuyor.

Terim, ilk yarı çok pozisyon ve gol fırsatı yakaladıklarını, oyunun kontrolleri altında olduğunu ifade etti.

Maçın ikinci yarısı ligde hafta sonu Medipol Başakşehir karşılaşması nedeniyle konsantrasyon sıkıntısı yaşadıklarına dikkati çeken Terim, golü yedikten sonra daha baskılı, rakibi hataya zorlayan oyun ortaya koyduklarını dile getirdi.

"Bu gece Florya'da kalacağız"

Terim, beraberlik golünden sonra rakibin eksik kaldığını anımsatarak, şöyle konuştu:

  • "İkinci golden sonra daha kolay oldu. Oyuncularımı kutluyorum, kolay değil. Bir puan kaybetseniz dışarıda kalacağınız, bir mağlup olsanız dışarıda kalacağınız, bir gol yiyip kupayı kaybedebilirsiniz, bu kadar gerilimli, bu kadar stres yüklü, bu kadar sorumluluk almanız gereken maçları oynamak çok kolay değil. Bunun Allah nasip ederse sonuncusuna geldik. Biz 8-9 günde 3 final oynuyoruz, rakibimiz dinlenirken. Onun için oyuncularımı ne kadar kutlasam azdır. Bu gece Florya'da kampta kalacağız. Sabah antrenman yapıp izin vereceğim. Teklif de oyunculardan geldi. Bu ayrıca sevindirici bir şey. Geçen sene alamadığımız Süper Kupa, alamadığımız Türkiye Kupası'nı bu sene Türkiye Kupası olarak telafi ettiğimiz için de son derece memnunum."

"50-55 bin kişiyle Galatasaray takımı kazanmak için oynayacaktır"

Kupayı cumhuriyet şehri Sivas'ta almanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Terim, ligde pazar günü Medipol Başakşehir ile yapacakları maç ile ilgili şunları kaydetti:

  • "Hangi sonuçların neye mal olacağı, hangi sonuçların ne getireceği çok açık. 50-55 bin kişiyle Galatasaray takımı kazanmak için oynayacaktır. Biz her rakibimize saygı duyuyoruz. Hiçbir rakibimizle ilgili herhangi bir şey söylemiyoruz. İnşallah hem güzel maç olur hem de bizim galibiyetimizle biter. Biz bu hafta 2 kupa haftası olabilir demiştik. Bir tanesini aldık Allah'a şükür, Allah nasip ederse ikincisini de almamamız için hiçbir sebep yok. Tabii ki zor maç, kolay değil ama her maç zor. Ben takımıma da oyuncularıma da her türlü etkene de güveniyorum."
Fatih Terim kariyerine eklediği yeni kupanın sevincini yaşıyor.
Fatih Terim kariyerine eklediği yeni kupanın sevincini yaşıyor.

Terim, Feghouli'nin performansının sorulması üzerine de "İyi bir profesyonel, iyi bir aile reisi. Bu sene diyaloğumuz, yaklaşımımız, onun çabası, onun isteği ve gayreti... Taktiksel manada bizim için önemli bir oyuncu. Çok yoruldu tam biterken golü de attı. Galatasaray'ın sisteminde taktiksel anlayışında her işi yapabilecek oyunculardan, yeter ki güçlü ve diri olsun. Çok memnumum bu sene. Belhanda ile bu sene ikisi özel ilgi alanımızdaydı, onlar da biz de mutluyuz. Daha da iyi işler yapmalılar." ifadelerini kullandı.

Akhisarsporlu Lopes'in kırmızı karttan sonra kendisiyle bir diyaloğa girip girmediğinin sorulması üzerine Terim, oyuncunun kendisiyle hiçbir diyaloğu olmadığını belirtti.

Lopes'in iyi bir çocuk olduğunu, sakin olmasını söylediğini aktaran Terim, "İyi şeylere dikkat edin biraz, olmayan bir şeyleri olmuş gibi anlatmanın manası yok. Bu kadar maçta dikkatinizi o mu çekti." şeklinde konuştu.

Akhisarspor'un tepkisi

Akhisarsporlu oyuncuların kupa törenine çıkmamasının sorulması üzerine de Terim, şu değerlendirmede bulundu:

  • "Sağ olsunlar içeride beklediler bizi. Biz geçen sene onları dışarıda alkışladık. Normaldir, Akhisarspor'u ayrıca takdir ediyorum. Küme düşmüş bir takımın gelip burada mücadele etmesi çok kolay bir şey değil. Pozisyonları seyredince belki daha rahat analiz etme imkanı bulacaklardır. Sonuçta direktif gelmiştir ki onlar çıkmamıştır. Onların bir günahı yok. Ayrıca jest yaptılar bizi koridorda beklediler o da anlayışla karşılanacak bir şey. Dolayısıyla Akhisarspor'a hem geçmiş olsun hem de başarılar diliyorum."

Mustafa Cengiz ne dedi?

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, "En önemlisi bugün bu maçı taraftarımızın çevirdiğine inanıyorum. Taraftarımızın gücünü tüm Türkiye sanırım gördü, bütün dünya zaten biliyor." dedi.

Cengiz, Galatasaray'ın 3-1 üstünlüğüyle sona eren Ziraat Türkiye Kupası finalinin ardından stadyum çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kupaya katılan Anadolu takımlarına teşekkür etti. Türkiye Kupası'nın Anadolu takımları için bir şans olduğunu söyleyen Cengiz, "En önemlisi bugün bu maçı taraftarımızın çevirdiğine inanıyorum. Taraftarımızın gücünü tüm Türkiye sanırım gördü, bütün dünya zaten biliyor." diye konuştu.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, final sonrası gazetecilere şampiyonluk madalyasını gösteriyor.
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, final sonrası gazetecilere şampiyonluk madalyasını gösteriyor.

Galatasaray taraftarına ve teknik kadroya teşekkür eden Cengiz, "Tek tek oyunculara, ölümüne savaş veren ve neredeyse ayağını sahada bırakan ki bir tanesi hastanede sevgili Emre Akbaba, ona da selam ve sevgilerimizi iletiyoruz. Biran evvel aramıza kavuşmasını diliyoruz. Sevgili yönetici kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Gerçekten 7-24 çalışıyorlar. Bu şampiyonluğun camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

"İnşallah mutlu sona ulaşacağız"

Başkan Cengiz, bir basın mensubunun Galatasaray'ın çift kupa hedefi olduğunu ve bunlardan ilkini gerçekleştirdiğini söylemesi üzerine, "Son düdük çalınmadan bir şey demem, büyük konuşmamak gerek. Karşımızda gerçekten çok ciddi, iyi futbol oynayan bir rakibimiz var. Onlar da sahada mücadele ediyorlar. Hiç kimse merak etmesin sahada mücadele ediyoruz ve elimizden geleni yapacağız. İnşallah mutlu sona ulaşacağız." açıklamasında bulundu.

Ev sahibi Sivas halkına da teşekkür eden Cengiz, şunları kaydetti:

  • "Türkiye'de bütün kitleleri sürükleyen 3-4 ana kulüp var. Türkiye'ye hep sıkıntılı anlarında deşarj unsuru olarak hep futbolu gören bir toplumdur. Bu toplumun içerisinde Galatasaray'ın böyle sevilmesi bizi çok mutlu ediyor. Rize'de olaylar oldu. Protokol tribününde hiç hoşlanmadığımız olaylar oldu ama hem Rize halkı hem de seyircileri çok centilmendi ve asla bir kaba hareket ve yanlış harekette bulunmadılar. Burada Sivas halkının da gösterdiği gibi bir desteği, bir nezaketi, bir futbol centilmenliği sergilediler. Sivas halkına da misafirperverliği için çok teşekkür ediyorum."

Maç sonunda soyunma odasına gittiğinin hatırlatılması üzerine Cengiz, "Hayatımda ilk defa gittim ama gitmesek iyiydi. Çünkü Abdurrahim Bey ile birlikte bir sürü prim verdik. Tabii ki espri yapıyorum. " dedi.

Cengiz daha sonra aldığı madalyayı göstererek, "Bunu taraftarın adına aldım, taraftarın madalyası." diye konuştu.

Akhisarspor cephesi ne dedi?

Akhisarspor Teknik Sorumlusu Ercan Kahyaoğlu, Türkiye Kupası'nı kazanmayı çok istediklerini ancak ikinci penaltı kararının oyunun akışını değiştirdiğini ve sahadan mağlup ayrıldıklarını söyledi.

Akhisarspor Teknik Sorumlusu Ercan Kahyaoğlu finalin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunuyor.
Akhisarspor Teknik Sorumlusu Ercan Kahyaoğlu finalin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunuyor.

Kahyaoğlu, Galatasaray'ın 3-1 üstünlüğüyle sona eren Ziraat Türkiye Kupası finalinin ardından düzenlenen basın toplantısında, maç öncesi hazırlık yaparken karşılaşmayı 11'e 11 oynamayı planladıklarını, dışarıdan müdahale olmamasını arzuladıklarını aktardı.

Maça yine birisinin elinin değdiğini ileri süren Kahyaoğlu, şöyle konuştu:

  • "Olmaması gereken şeyler bunlar. Bizim Galatasaray ve başka takımlarla işimiz yok. Biz oyun oynamaya geldik. Kupayı çok istiyorduk, iyi de oynadık, kötü oynamadık ama maalesef hele hele ikinci penaltı kararı çok ağır oldu. Bu da maçın seyrini değiştirdi. Bizim oyunda kalmamızı zorlaştırdı, bu sonuç gerçekleşti, üzgünüz."

Galatasaray ne kadar kazandı?

Sivas 4 Eylül Stadı’nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası’nın 57’nci finalinde Akhisarspor’u 1-0 geriye düşmesine karşın Sinan Gümüş’ün penaltıdan, Sofiane Feghouli ve Mbaye Diagne’nin attığı gollerle kazanan Galatasaray, bu sezon ilk kapasını kazanırken, kasasına da önemli bir para koydu.

Galatasaray kafilesinin şampiyonluk sevinci.
Galatasaray kafilesinin şampiyonluk sevinci.

Finalle birlikte 9 karşılaşmaya çıkan Sarı-Kırmızılılar, şampiyonluk karşılığı olarak 18 milyon TL civarında bir kazanç elde etti. Süper Lig’den düşen ve kupada da finalde kaybeden Akhisar ise 15 milyon TL civarında bir gelirin sahibi oldu.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

🦁 Selfie!

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()

Bu gönderiyi Instagram'da gör

🎶 #Günaydın

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()