Lampard, 30 yıllık rekoru egale etti

Frank Lampard, Chelsea ile  2.09 puan ortalaması tutturdu.
Frank Lampard, Chelsea ile 2.09 puan ortalaması tutturdu.

Premier Lig'in 11. haftasında Watford deplasmanına konuk olan Chelsea, Tammy Abraham ve Christian Pulisic'in golleri ile sahadan 2-1 galip ayrıldı.Bu sonuçla puanını 23'e yükselten Chelsea, 3. sıraya yerleşti.

Watford'ı 2-1 yenen Chelsea'de teknik direktör Frank Lampard, 30 yıl önce kırılan deplasman rekoruna ulaşmayı başardı.

Frank Lampard yönetiminde Chelsea 23 puanla 3. sıraya yükseldi
Frank Lampard yönetiminde Chelsea 23 puanla 3. sıraya yükseldi

Watford galibiyeti ile üst üste 7. deplasman galibiyetini alan Frank Lampard, 1989'da Bobby Campbell'in kırdığı rekoru egale etti.

Deplasman serisini Norwich City'i 3-2 yenerek başlatan Lampard, sonrasında Wolves, Lille ve Ajax (Şampiyonlar Ligi), Southampton, Burnley ve Watford maçları ile devam ettirdi. Lampard'ın başarılı deplasman serisinde en büyük rolü oynayan isim ise Tammy Abraham oldu. 22 yaşındakij futbolcu, Premier Lig'de düzenli olarak forma giydiği ilk sezonunda çıktığı 6 deplasman maçında 7 gol atmayı başardı. İlk 6 deplasman maçında Abraham'dan daha çok gol atan isimler Sunderland'den Kevin Phillips ve Manchester City'den Edin Dzeko ile Sergio Agüero'ydu. Bu üç futbolcu da ilk 6 deplasman maçında 8'er gol kaydetmişti.

Tammy Abraham 11 maçta 9 gol kaydetti.
Tammy Abraham 11 maçta 9 gol kaydetti.

Abraham dışında deplasmanda yükselişe geçen diğer isim ise Watford maçının ikinci golünü atan Christian Pulisic oldu. Bu sezonki gol sayısını 4'e yükselten Pulisic, gollerinin hepsini deplasman maçlarında attı.