Maç Önü: Türkiye vs. Yunanistan

Cenk Tosun ve takım arkadaşlarının gol sevinci.
Cenk Tosun ve takım arkadaşlarının gol sevinci.

▬ A Milli Futbol Takımımız, özel maçta Yunanistan ile karşı karşıya gelecek. Antalya'da oynanacak karşılaşma saat 21.00'den itibaren TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak.

▬ Union Berlin maçında sakatlanan Ozan Kabak, tedavisinin sürdürülebilmesi için kadrodan çıkarıldı ve kamptan ayrıldı.

▬ Ozan Kabak'ın yanı sıra sakatlıkları devam eden Burak Yılmaz, Dorukhan Toköz ve son idmanda dizinden sakatlanan Enes Ünal da Yunanistan karşısında forma giyemeyecek.

▬ Ay yıldızlı ekibimiz, Yunanistan ile daha önce oynadığı 10 maçta rakibini 7 kez yenerken, 2 kez berabere kaldı. Yunanistan ise yalnızca 1 galibiyet elde edebildi. Millilerimiz, 5'i Atina 5'i de İstanbul'da oynanan bu maçlarda toplam 18 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü

▬ Türkiye ile Yunanistan arasındaki son müsabaka 17 Kasım 2015 tarihinde İstanbul'da oynandı. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi ancak 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0 tescil etti.


A Milli Futbol Takımımız, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu’nda Fransa ve İzlanda ile oynayacağı kritik maçlar öncesinde özel maçta Yunanistan ile karşı karşıya gelecek.

Antalya Stadı'nda oynanacak müsabakayı Romanya Futbol Federasyonu'ndan Radu Marian Petrescu yönetecek. Petrescu'nun yardımcılıklarını Radu Adrian Stefan Ghinguleac ve Vladimir Costin Urzica üstlenecek. Müsaban dördüncü hakemi ise Ali Palabıyık.

▬ AA
▬ AA

Türkiye – Yunanistan maçı hangi kanalda? Saat kaçta?

  • Türkiye – Yunanistan maçı saat 21.00’dan itibaren TRT Spor’dan naklen yayınlanacak.

Yusuf Yazıcı'nın idmandaki keyifli görüntüsü dikkatlerden kaçmadı.
Yusuf Yazıcı'nın idmandaki keyifli görüntüsü dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye – Yunanistan maçının muhtemel 11’leri

  • Türkiye XI: Mert, Zeki Çelik, Çağlar, Merih, Hasan Ali, Okay, İrfan Can, Abdülkadir, Cengiz, Cenk, Kenan
  • Yunanistan XI: Vlahodimos, Stafylidis, Siovas, Koutris, Valerianos, Goncalves-Rodrigues, Masouras, Pelkas, Samaris, Kourbelis, Fortounis

Takım arkadaşı Holger Badstuber ile çarpışan Ozan Kabak'ın yaralandığı an.
Takım arkadaşı Holger Badstuber ile çarpışan Ozan Kabak'ın yaralandığı an.

Ozan Kabak kamptan ayrıldı

Bundesliga'da küme düşen Stuttgart'ta forma giyen milli futbolcumuz Ozan Kabak, Union Berlin'le oynanan play-out maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle A Milli Takım'ın aday kadrosundan çıkarıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, genç oyuncunun burnunda kırık tespit edildiğini ve bu nedenle kadrodan çıkarıldığı belirtildi. Tedavisine başlanan Ozan Kabak’ın kamptan ayrıldığı da kaydedildi.

  • “Almanya'nın Stuttgart kulübünde forma giyen milli futbolcumuz Ozan Kabak, sakatlığı nedeniyle A Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldı. Bugün Antalya'daki bir hastanede yapılan tetkik ve muayeneleri sonrasında burnunda kırık tespit edilen futbolcu, teknik heyet ve takım arkadaşlarıyla vedalaştıktan sonra kamptan ayrıldı.”

Burak Yılmaz idmanda aktif dinleniyor.
Burak Yılmaz idmanda aktif dinleniyor.

Burak Yılmaz da yok

Ozan Kabak’ın yanı sıra tedavileri süren Dorukhan Toköz, Burak Yılmaz ve son idmanda dizinden sakatlanan Enes Ünal da Yunanistan karşısında forma giyemeyecek.

Dorukhan Toköz ve Emre Taşdemir takımdan ayrı çalışıyor.
Dorukhan Toköz ve Emre Taşdemir takımdan ayrı çalışıyor.

Türkiye’nin aday kadrosu

  • Kaleciler: Mert Günok (Başakşehir), Gökhan Akkan (Rizespor), Sinan Bolat (Antwerp), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)
  • Defans: Mehmet Zeki Çelik (Lille), Nazım Sangare (Antalyaspor), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Kaan Ayhan (Düsseldorf), Merih Demiral (Sassuolo), Umut Meraş (Bursaspor), Emre Taşdemir (Galatasaray), Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe)
  • Orta saha: Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı (Trabzonspor), Cengiz Ünder (Roma), Deniz Türüç (Kayserispor), Dorukhan Toköz, Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Emre Belözoğlu, İrfan Can Kahveci, Mahmut Tekdemir (Başakşehir), Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Efecan Karaca, Ozan Tufan (Alanyaspor), Yunus Mallı (Wolfsburg), Hakan Çalhanoğlu (Milan), Ömer Ali Şahiner (Konyaspor)
  • Forvet: Burak Yılmaz, Güven Yalçın (Beşiktaş), Cenk Tosun (Everton), Enes Ünal (Real Valladolid), Kenan Karaman (Düsseldorf)

Oyuncularımız son idmanda düz koşu yapıyor.
Oyuncularımız son idmanda düz koşu yapıyor.

Yunanistan’ın aday kadrosu

  • Kaleciler: Odysseas Vlahodimos (Benfica), Alexandros Paschalakis (PAOK), Vasileios Barkas (AEK)
  • Savunma: Ioannis Kotsiras (Asteras Tripolis), Georgios Valerianos (Aris), Konstantinos Stafylidis (Augsburg), Dimitrios Siovas (Leganes), Leoanardo Koutris (Olympiacos)
  • Orta saha: Andreas Bouchalakis (Olympiacos), Emmanouil Siopis (Aris), Carlos Zeca Goncalves-Rodrigues (Kobenhavn), Dimitrios Pelkas (PAOK), Anastasios Bakasetas (AEK), Georgios Masouras (Olympiacos), Dimitrios Kolovos (Omonia Nicosia), Charalampos Mavrias (Omonia Nicosia), Petros Mantalos (AEK), Dimitrios Kourbelis (Panathinaikos), Andreas Samaris (Benfica)
  • Forvet: Fiorin Durmishaj (Panionios), Efthymios Koulouris (Atromitos), Konstantinos Fortounis (Olympiacos)

Türkiye ile Yunanistan 11. kez rakip

Türkiye ile Yunanistan A milli futbol takımları bugünkü özel maçla tarihlerinde 11. kez karşı karşıya gelecek. Komşu iki ülkenin milli takımları, sonuncusu 17 Kasım 2015'te olmak üzere daha önce 10 kez karşılaştı.

Şenol Güneş idmanda öğrencilerini izliyor.
Şenol Güneş idmanda öğrencilerini izliyor.

Türk Milli Futbol Takımı, 2'si Dünya Kupası Eleme Grubu, 2'si Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu, 5'i özel, biri de Akdeniz Oyunları maçı olmak üzere, geride kalan 10 maçta rakibini 7 kez yenerken, 2 kez berabere kaldı. Yunanistan ise yalnızca 1 galibiyet elde etti.

Ay-yıldızlı ekip, 5'i Atina, 5'i de İstanbul'daki bu maçlarda toplam 18 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü.

Son maç hükmen galibiyet

Türkiye ile Yunanistan arasındaki son müsabaka 17 Kasım 2015 tarihinde İstanbul'da oynandı. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0'lık skorla tescil etti.

Milli takıma ilk kez çağrılan Nazım Sangare, takım arkadaşlarıyla kaynaşmaya çalışıyor.
Milli takıma ilk kez çağrılan Nazım Sangare, takım arkadaşlarıyla kaynaşmaya çalışıyor.

Yunanistan'ın tek galibiyeti 2007'de

İki ülke arasındaki rekabette Yunanistan, Türkiye karşısındaki ilk ve tek galibiyetini 2007'de elde etti. İstanbul'da Ali Sami Yen Stadı'nda 17 Ekim 2007'de yapılan, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçını Yunanistan 1-0 kazandı.

  • Türkiye ile Yunanistan milli takımları arasında yapılan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
  • Tarih Yer Organizasyon Sonuç
  • 23.04.1948 Atina Özel 3-1
  • 28.11.1948 İstanbul Özel 2-1
  • 15.05.1949 Atina Akdeniz Oyunları 2-1
  • 21.09.1988 İstanbul Özel 3-1
  • 29.03.1989 Atina Özel 1-0
  • 08.09.2004 Atina Dünya Kupası Elemeleri 0-0
  • 04.06.2005 İstanbul Dünya Kupası Elemeleri 0-0
  • 24.03.2007 Atina Avrupa Şampiyonası Elemeleri 4-1
  • 17.10.2007 İstanbul Avrupa Şampiyonası Elemeleri 0-1
  • 17.11.2015 İstanbul Özel 3-0 (Hükmen)
  • Not: Maç sonuçlarında ilk takım olarak Türkiye alınmıştır.
Şenol Güneş idmanda öğrencilerine direktifler veriyor.
Şenol Güneş idmanda öğrencilerine direktifler veriyor.

Türkiye 569. maçına çıkıyor

A Milli Futbol Takımı, Yunanistan ile bugün Antalya'da yapacağı özel maçla 569. kez sahaya çıkacak. Türk Milli Takımı, 96 yıllık tarihinde 299'u resmi, 269'u özel 568 maçta, biri hükmen olmak üzere 214 galibiyet aldı, 133 defa berabere kaldı, 221 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip, 243'ü deplasmanda, 245'i evinde, 80'i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 747 gol attı, kalesinde 819 gol gördü.

A Milli Takım, bugüne kadar 87 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 568 karşılaşmanın 488'ini Avrupa, 31'ini Asya, 23'ünü Amerika, 23'ünü Afrika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Şenol Güneş yardımcılarıyla fikir alışverişi yapıyor.
Şenol Güneş yardımcılarıyla fikir alışverişi yapıyor.

Hükmen galibiyet ve Kosova maçı

A Milli Futbol Takımı, geride kalan 568 maçın birini hükmen kazandı. Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015'te İstanbul'daki Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0'lık skorla tescil etti.

Öte yandan, Türkiye'nin 21 Mayıs 2014'te deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ve FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

2019'daki üçüncü maç

Ay-yıldızlı ekip, Yunanistan karşılaşması ile 2019 yılındaki üçüncü maçına çıkacak. Milli takım, bu yıl oynadığı ilk maçta deplasmanda Arnavutluk'u Burak Yılmaz ve Hakan Çalhanoğlu'nun golleriyle 2-0 yendi.

Milliler, ikinci maçında ise Eskişehir'de Moldova'yı 4-0 yendi ve 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'ndaki ikinci karşılaşmasından da galibiyetle ayrıldı.

Emre Belözoğlu ve Burak Yılmaz birlikte ısınıyor.
Emre Belözoğlu ve Burak Yılmaz birlikte ısınıyor.

Milli takım, 2018 yılında ise 4'ü resmi 7'si özel toplam 11 maça çıkmıştı. Türkiye bu maçlarda 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı. Oynanan 11 maçta 12 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde 13 gol gördü.

Şenol Güneş yönetimindeki 53. maç

A Milli Futbol Takımı'nın başındaki ikinci dönemini geçiren Şenol Güneş, ay-yıldızlı ekiple 53. maçına Yunanistan mücadelesiyle çıkacak.

Şenol Güneş yönetiminde 52 maçta milliler, 25 galibiyet, 13 beraberlik ve 14 yenilgi yaşadı. Türkiye, Güneş yönetiminde 78 gol atarken, kalesinde 50 gol gördü.

A Milli Takım, Şenol Güneş yönetiminde 36 resmi maç yaptı. Türkiye, Güneş idaresindeki resmi maçların 22'sini kazanırken, 7'sini yitirdi, 7'sinde ise eşitliği bozamadı. Bu maçlarda 67 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde 30 gol gördü.

Hakan Çalhanoğlu ile Ozan Kabak şakalaşıyor.
Hakan Çalhanoğlu ile Ozan Kabak şakalaşıyor.

Antalya Stadı'ndaki 9. maç

Ay-yıldızlı ekip, Antalya'da yapımı 2015'te tamamlanan Antalya Stadı'ndaki 9'uncu, bu şehirdeki ise toplamda 11. maçını Yunanistan ile oynayacak.

Milli takım, Antalya Stadı'nda oynadığı ikisi resmi 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Bu maçlarda 10 gol atan Türkiye, kalesinde ise 4 gol gördü.

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 12 Kasım 2016'da Antalya Stadı'nda ağırladığı Kosova'yı 2-0'lık skorla geçen milliler, özel maçlarda 24 Mart 2016'da İsveç'i 2-1, 29 Mayıs 2016'da Karadağ'ı 1-0 mağlup ederken, 31 Ağustos 2016'da Rusya ile golsüz berabere kaldı ve 24 Mart 2017'de resmi maçta Finlandiya'yı da 2-0'la geçti.

Milliler, Antalya Stadı'ndaki tek yenilgisini ise özel maçta 13 Kasım 2017'de Arnavutluk'a karşı 3-2 mağlup olduğu maçta aldı. A Milli Takım, Antalya Stadı'ndaki 7. maçında, İrlanda Cumhuriyeti'ni 1-0'la geçerken, son maçında ise Ukrayna ile golsüz berabere kaldı.

Cengiz Ünder topla ısınıyor.
Cengiz Ünder topla ısınıyor.

Türkiye, Antalya'daki ilk maçını ise 31 Ekim 1984 tarihinde Antalya Atatürk Stadı'nda Finlandiya ile oynadı. 1986 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ndeki ilk rakip Finlandiya oldu. O günün yetkilileri, Finlandiya'nın soğuk iklim ülkesi olmasını göz önünde tutarak maçı Antalya'nın sıcağında oynatmayı tercih etti. Teknik direktörlüğünü Candan Tarhan'ın yaptığı ay-yıldızlılara karşı Finlandiya, 10. dakikada Ari Hjelm ve 67. dakikada Mika Lipponen'in golleriyle 2-0 öne geçti, Türkiye 77. dakikada İlyas Tüfekçi'nin penaltısıyla farkı bire indirse de 2-1 yenilmekten kurtulamadı.

Milliler, Antalya'daki ikinci maçını 21 Ocak 1998'de Arnavutluk ile yaptı. 1998 Dünya Kupası'na katılamayan ay-yıldızlılar, Mustafa Denizli yönetiminde EURO 2000 Elemeleri'nin hazırlıklarına Arnavutluk'la oynadıkları maçla başladı ve rakibine 4-1 mağlup oldu. Türkiye'nin tek golünü Oktay Derelioğlu attı.

Şenol Güneş maçtan önce ne dedi?

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Yunanistan ve Özbekistan ile oynayacakları hazırlık maçlarını kazanmak istediklerini söyledi.

Şenol Güneş, Belek Turizm Merkezi'nde kamp yaptıkları otelde, milli oyuncu Cenk Tosun ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Şenol Güneş düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlıyor.
Şenol Güneş düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlıyor.

2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda Fransa ve İzlanda ile yapacakları önemli müsabakalar olduğunu hatırlatan Güneş, bu karşılaşmalar öncesi bugün Yunanistan'la, 2 Haziran Pazar günü de Özbekistan'la özel maçlara çıkacaklarını aktardı.

Hazırlık maçlarında, daha önce kadroya çağırdıkları ama oynatamadıkları oyuncuları düşündüklerini dile getiren Güneş, "Sakatlık, başarı, başarısızlık gibi yıpranmaları da değerlendirip, hazırlık yapmak zorundayız. Sayıyı da fazla tuttuk. Hem antrenman hem de bu oyuncuların birlikte düşünmesini sağlama amaçlı toplantılar yapıyoruz. Süre çok kısa. O yüzden yoğun olmak zorundayız. Sadece müsabakada değil, antrenmanda da oyuncularımıza ne düşündüğümüzü anlatıyor, ortak noktayı bulmaya çalışıyoruz. Takımın ana savunmasında, adam adama markaj olduğunda neler yapılması gerektiğini anlatıyoruz. Takım olarak kulüplerin savunma ve hücum anlayışlarında farklılıklar var. Biz hepsini yapmak zorundayız." diye konuştu.

Üst seviyede futbol oynatabilmek için, oyuncuların yeteneklerini geliştirmek durumunda olduklarına dikkati çeken tecrübeli teknik adam, şöyle devam etti:

  • "Yunanistan ve Özbekistan maçlarını kazanmak istiyoruz. Hedefimiz her maçı kazanmak. Ama kazanırken ayrıca neleri kazanacağımızı bilmemiz gerekiyor. Bunu yüklemeye çalışıyoruz. Bu yüzden milli takımın 15 günlük kampının ilk gününden itibaren bu çalışmayı yapıyoruz. Takımın oyun felsefesini anlatmaya çalışıyoruz. İki maçta da kısmen yapmaya çalıştık. Hızlı bir değişim oldu. Takım bütünlüğü içerisinde blokların kapanması, hücuma geriden başlamak ama baskı geldiği zaman topu uzun atmanız gerekiyor. Bazen İzlanda'nın yaptığı gibi rakip size uzun top attığı zaman, hazır olmanız gerekiyor. Kamp içerisinde oyuncuların bildiklerini, kendi aklımızın yettiğince işleyerek, takım olgusunu oluşturmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda da sezonun verdiği yorgunluğu gidermeye çalışıyoruz. Tatile de ihtiyaç var. Bu oyuncular uzun bir sezondan geldiler. Arkadaşları tatile gitti. Bunlar milli takıma şerefle, onurla, sorumluluk alarak geldikleri zaman, dinlenme yapmalarını da istiyoruz. Aynı zamanda özellikle Fransa ve İzlanda maçları için, performansı daha üst düzeye çıkarmak için bir çalışma yapıyoruz. Bazen çift, bazen tek idman yapıyoruz. Taktik idmanla anlatmaya çalışıyoruz."

Şenol Güneş bir basın mensubuyla konuşurken gülüyor.
Şenol Güneş bir basın mensubuyla konuşurken gülüyor.

"Ozan, büyük başarılar kazanacak"

Milli oyuncu Ozan Kabak'ın burnunda parçalı kırık olduğu için kamptan ayrıldığını, bu duruma üzüldüklerini dile getiren Güneş, ancak kadroda sayısal anlamda bir sıkıntılarının olmadığını belirtti.

Güneş, Ozak Kabak'ın oynatmayı düşündüğü oyuncular arasında olduğunu dile getirerek, "Geçen maçta da ufak tefek rahatsızlığı oldu. Ama yaşı genç, futbol hayatı çok daha büyük başarıları getirecektir." ifadelerini kullandı.

Cenk Tosun'un takımında forma şansı bulamadığını aktaran Güneş, antrenmanlarda ve oynadığı milli maçlarda ise çok iyi performans sergilediğini kaydetti. Güneş, Cenk'in yanı sıra Çağlar Söyüncü gibi takımında fazla forma giyemeyen ve milli takım kadrosuna çağrılan futbolcuları oynatacağını ifade etti.

"Grup birincisi oluruz"

Şenol Güneş, Dünya Kupası'nı kazanan ve FIFA sıralamasında ikinci sırada olan Fransa ile oynayacaklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

  • "Biz Dünya Kupası'nda üçüncü olduk. O günden bugüne mesafe alındığını düşünmüyorum. Fransa hem dünya birincisi hem de kadrosu o yükü taşıyacak disiplinde ve heyecanlı. Avrupa'da en çok üreten ülkelerden biri Fransa. Bu başarıyı tesadüfen almıyor. Dünya Kupası'nda birinci olan takımla oynayacağız. Bu tespittir, teslimiyet değildir. Fransa karşısına çıkıp, savunma ve hücum yapacağız. Her şeyi yapacağız. Oyun felsefemizde hücum da savunma da olacak. Arzumuz Fransa'yı yenmek. Olmadı berabere kalmak. Mağlup olmak için çıkmayacağız. Öyle bir hedef kimin olur? Çocuğa söyleseniz, kaybetmeyi sevmez. Gücümüzü görme şansımız olacak. Tek şanssızlığımız, Fransa maçından bir gün sonra yenilenme yapacağız ve ardından İzlanda'ya gideceğiz. İki takımla üst üste biz oynayacağız. Diğerlerinde araya zaman giriyor. Ben takımın taşıyacağını düşünüyorum. Öncelikle hedefimiz Fransa maçı. Şu anda İzlanda aklımızda yok. O maç daha farklı olacak. İzlanda'ya kaybettiğimiz birçok maçta bizi fizik olarak ezdiler. Uzun topta ezdiler. İkili boğuşmada oyun boyunca ezdiler. Fransa maçında ofansif ve defansif düşüncemizi uygulamaya çalışacağız. Yarın karşılaşacağımız Yunanistan'la benzer özellikleri var. Tabii Fransa çok üst seviyede. Daha önce Konya'da yine o heyecan, o duyguyla Hollanda ve İzlanda'yı yendik. Bu anlamda Konya bizim için iyi bir kent. Bu maçtaki heyecan ve coşku, sahadaki oyuncuların sinerjisiyle birleşirse, düşündüğümüz sonucu alırız. Bu hem puan hem de moral için iyi olur. Bu maçı kazansak da kaybetsek de İzlanda maçı çok önemli. Grupta en güçlü takım Fransa olduğuna göre, bizim ilk hedefimiz İzlanda'yı bertaraf etmek. Fransa'yı yener veya berabere kalır, İzlanda'yı yenersek, o zaman grup birincisi oluruz."

Şenol Güneş basın mensuplarının sorularını dinliyor.
Şenol Güneş basın mensuplarının sorularını dinliyor.

"Bu takımın hedefi, vizyonu var"

Sakatlığı nedeniyle kamptan ayrılan Ozan Kabak'ın yerine kimi çağıracağı yönündeki soru üzerine Şenol Güneş, Hüseyin Türkmen ve Mert Müldür'ü düşündüğünü ancak her iki oyuncununda alt yaş milli takımlarında olduğunu belirtti.

Mert Müldür'ü hem sağ bek hem de stoper oynadığı için görmek istediğini anlatan Güneş, "Maçı var. Gelseydi yarınki maçta onu da görmek isterdim." açıklamasını yaptı.

Güneş, bugünkü Yunanistan maçının sıcak bir havada oynanacağını vurgulayarak, "Takımın elinden gelenin en iyisini yapacağı bir maç olacağını düşünüyorum. Bu takımın hedefi, vizyonu var. Bunun için çalışmalı. Yarın da herkes milli ruhla, heyecanla, yüzde yüzünü vermeli. Bunu bekliyorum. İzleyenlerin keyif alacağı maç olması için yarın sahada olacağız." şeklinde konuştu.

Basın toplantısının ardından A Milli Takım, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde ilk 15 dakikası basına açık bir antrenman yaptı.

Cenk Tosun basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor.
Cenk Tosun basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Cenk Tosun ne dedi?

Yunanistan ile bugün hazırlık maçında karşılaşacak A Milli Futbol Takımı'nın tecrübeli oyuncusu Cenk Tosun, forma şansı bulması halinde elinden geleni yapacağını söyledi.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'da top koşturan Cenk Tosun, milli takımın Belek Turizm Merkezi'nde kamp yaptığı otelde, teknik direktör Şenol Güneş ile basın toplantısı düzenledi.

Sezonun ikinci yarısında takımında az forma şansı bulduğunu ancak milli takımla çıktığı ilk 2 resmi maçta gayet fit olduğunu gösterdiğini düşündüğünü anlatan Cenk, şunları kaydetti:

  • "Ekstra idmanlarla daha fazla çalışıp, milli takıma her zaman hazır olmayı hedefliyorum. Yine öyle çalıştım. Bizim lig biraz erken bitti. Özel hoca desteğiyle kendimi fit tutmaya çalıştım. Çünkü burası büyük bir platform. Milli takım herkese nasip olmaz. Buraya herkes coşkulu geliyor. Çünkü burada bir kulüp takımı için değil, ülkemiz için oynuyoruz. Yine fit geldim. İdmanlarda çok iyi çalışıyorum. Hocam bana forma şansı verdiği sürece elimden geleni yapmaya çalışacağım."

 ▬ Angelos Anastasiadis
▬ Angelos Anastasiadis

Yunanistan cephesi ne dedi?

Özel maçta bugün Antalya'da A Milli Futbol Takımı'na konuk olacak Yunanistan Milli Takımı'nın teknik direktörü Angelos Anastasiadis, Türkiye'yi kendilerinden daha hazır gördüğünü söyledi.

Anastasiadis, Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, bugün Türkiye ile karşı karşıya gelecekleri özel maçın, hatalarını görmek açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Yunan teknik adam, Türkiye'de oldukları için mutlu olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

  • "Türkiye'nin dostluk maçı oynamayı kabul etmesinden dolayı mutluyuz. İki takım için de gayet zorlu bir karşılaşma olacak. Önümüzdeki günlerde (2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde) hem Türkiye hem de Yunanistan için zorlu iki mücadele geliyor. Yarınki dostluk mücadelesi hatalarımızı görmek açısından örnek teşkil edecek. Bu dostluk maçıyla, bizim İtalya, Türkiye'nin de Fransa maçına hazır olacağına inanıyorum. Maçta en büyük kazanımın bu olacağını düşünüyorum."

"İdeal kadroyla sahada olmalıyız"

Anastasiadis, bugünkü karşılaşmada kadroda önemli değişiklikler yapmayacağını aktararak, "Yarın ideal kadromuzla sahada olmalıyız. Yüzde 100 hazır değiliz. Türkiye bizden daha hazır. Ancak bunlar bahane olamaz. Görevimizi yapmak zorundayız. Futbolcularıma inanıyorum. Tam hazır değiliz ama ben olumlu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Yunanistan'da ligin erken bitmesinin kendilerini zorladığını da vurgulayan Anastasiadis, futbolcuların milli takımda konsantrasyon sorunu yaşadığını aktardı.

Efthymios Koulouris.
Efthymios Koulouris.

Koulouris: "Kendimizi test edeceğiz"

Yunan milli futbolcu Efthymios Koulouris, Hollanda'da iyi bir hazırlık kampı geçirip Antalya'ya geldiklerini söyledi.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Türkiye ve Yunanistan'ın zorlu gruplarda mücadele verdiğini dile getiren Koulouris, şunları kaydetti:

  • "Türkiye karşılaşmasıyla kendimizi test etmek, yanlışlarımızı görmek ve grup maçlarına hazırlanmak istiyoruz. Hollanda kampında, aile olmanın önemini kavradık. Bu duyguyu sahaya yansıtmak için elimizden geleni yapacağız. Yunan milli takımıyla da gol atmam önemli. Esas önemli olan takımımızın kazanması. Bütün arkadaşlarım hazır. Türkiye ile oynayacağımız dostluk maçından galip ayrılmak istiyoruz."