Beşiktaş, Avrupa defterini erken kapattı

Beşiktaş - Malmö maçı kaç kaç bitti? Maç özeti ve gollleri
Beşiktaş - Malmö maçı kaç kaç bitti? Maç özeti ve gollleri

Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nun son maçında İsveç ekibi Malmö ile kaşı karşıya geldi. Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılan taraf, 1-0'lık skorla İsveç ekibi oldu ve bir üst tura çıkmayı başardı. Şenol Güneş ve öğrencileri, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde sergiledikleri oyundan uzak bir görüntü vererek Avrupa'ya erken veda etti. 1-0 biten Beşiktaş - Malmö karşılaşmasının maç özeti ve golleri ile ilgili tüm detaylara maç raporu haberimizden ulaşabilirsiniz...

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi I Grubu son hafta mücadelesinde İsveç'in Malmö ekibine 1-0 mağlup olarak Avrupa'ya veda etti.

Son haftaya grupta 7 puanla 2. sırada giren ve alacağı 1 puanla dahi gruptan çıkma şansı bulunan siyah beyazlı ekip, bu fırsatı kullanamadı.

İlk yarıda Necip Uysal, Vagner Love ve Mustafa Pektemek ile bulduğu pozisyonları değerlendiremeyen Beşiktaş, ikinci yarıda ise çok kötü bir oyun sergiledi.

İkinci yarıda yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen Cyle Larin maç sonunda büyük üzüntü yaşadı.
İkinci yarıda yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen Cyle Larin maç sonunda büyük üzüntü yaşadı.

Hücumda hiçbir varlık gösteremeyen siyah beyazlılar, 51. dakikada Marcus Antonsson'un golüne engel olamadı. Son dakikalarda Cyle Larin ile önemli pozisyonları değerlendiremeyen Beşiktaş, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

I Grubu'ndaki 6 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan siyah-beyazlılar, 7 puanla grup mücadelesini üçüncü sırada tamamladı.

GRUP AŞAMASINDA 5. KEZ TAKILDI

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin grup mücadelesinde beşinci kez kötü performans gösterdi.

Siyah beyazlı ekip, daha önce UEFA Kupası adıyla yapılan ve sonrasında UEFA Avrupa Ligi ismiyle devam eden Avrupa'nın iki numaralı organizasyonunda bu sezon dahil olmak üzere 8 kez grup aşamasında yer aldı.

Bu organizasyonda 2004-2005, 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında gruplarda mücadele eden Beşiktaş, üst üste 3 sezonda grubu 4. tamamlayarak Avrupa'dan elendi.

Şenol Güneş yönetiminde 2015-2016 sezonunda yine UEFA Avrupa Ligi'nde yer alan Beşiktaş, 3.'lükte kalarak Avrupa'ya veda etti. Siyah beyazlı ekip, Güneş'in teknik direktörlüğünde bu sezon aynı organizasyonda bir kez daha 3. oldu ve elenmekten kurtulamadı.

Beşiktaş, 2010-2011, 2011-2012 ve 2014-2015 sezonlarında ise gruptan çıkmayı başarmıştı.

BEŞİKTAŞ'IN MALMÖ KABUSU

Siyah beyazlı ekip, Malmö karşısında şansızlığını yine kıramadı.

İsveç ekibiyle 6. kez karşı karşıya gelen Beşiktaş, bu maçlarda Malmö'yü bir kez yenme başarısı gösterdi. İki takım arasındaki bir karşılaşma beraberlikle tamamlanırken, Beşiktaş 4 maçta rakibine mağlup oldu.

Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Malmölü futbolcular üst tur coşkusunu doyasıya yaşadı.
Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Malmölü futbolcular üst tur coşkusunu doyasıya yaşadı.

Grubun ilk maçında Malmö'ye deplasmanda 2-0 yenilen siyah beyazlılar, İstanbul'daki karşılaşmada ise rakibine 1-0'lık skorla boyun eğdi.

Beşiktaş, Malmö kalesine 8 gol bırakırken, rakibinden 10 gol yedi.

Siyah beyazlı ekip, İsveç ekiplerine ise 6. kez yenildi. Bu ülke temsilcilerini 3 kez mağlup eden Beşiktaş, bir maçtan ise beraberlikle ayrıldı.

VODAFONE PARK'TA PERFORMANS DÜŞÜŞÜ

Beşiktaş, Vodafone Park'ta üst üste ikinci Avrupa yenilgisini aldı.

Grubun 4. haftasında Genk'e 4-2 yenilen siyah beyazlı ekip, son hafta mücadelesinde ise Malmö'ye 1-0 mağlup oldu.

QUARESMA TAKIMI YALNIZ BIRAKTI

Karşılaşmanın 65. dakikasında Ricardo Quaresma, gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Siyah beyazlı oyuncu, Malmö'den Franz Brorsson'a yaptığı sert hareketin ardından kırmızı kartla oyundan atıldı.

Yıldız oyuncu yaptığı sert müdahalenin ardından itiraz ediyor...
Yıldız oyuncu yaptığı sert müdahalenin ardından itiraz ediyor...

TARAFTAR HÜCUM HATTINDAN MEMNUNİYETSİZ

Beşiktaşlı taraftarlar, geçmiş maçlarda olduğu gibi Oğuzhan Özyakup ve Vagner Love'a tepki gösterdi.

Maçın ikinci yarısında oyundan çıkan her iki oyuncu yedek kulübesine gelirken protestolara maruz kaldı.

Beşiktaş'ın ikinci yarıda oynadığı etkisiz oyun bir taraftarın yüzüne bu şekilde yansıdı.
Beşiktaş'ın ikinci yarıda oynadığı etkisiz oyun bir taraftarın yüzüne bu şekilde yansıdı.

BEŞİKTAŞ - MALMÖ MAÇI KAÇ KAÇ BİTTİ? DAKİKA DAKİKA MAÇ ÖZETİ VE GOLLERİ

  • 2. dakikada Oğuzhan Özyakup'un soldan taşıdığı topu Vagner Love ceza sahası önünde Mustafa Pektemek'e çıkardı. Siyah beyazlı oyuncunun bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak kalecide kaldı.
  • 9. dakikada Beşiktaş direklere takıldı. Sağ taraftan Dorukhan Toköz'ün sert ortasında Necip Uysal'ın kaleye gönderdiği top direkten geri döndü. Meşin yuvarlağı kontrol eden Vagner Love'ın şutunda meşin yuvarlak bu sefer üst direğe çarparak oyun alanına geri geldi ve Malmö savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.
  • 23. dakikada gelişen Malmö atağında Rieks'in ceza sahası dışı sol çaprazdan çektiği şutta, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
  • 31. dakikada Medel'in savunma arkasına attığı uzun topla ceza sahasına giren Mustafa Pektemek'in vuruşunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

Mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Müsabaka öncesinde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Malmö Başkanı için saygı duruşu gerçekleştirildi.
Müsabaka öncesinde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Malmö Başkanı için saygı duruşu gerçekleştirildi.
  • 48. dakikada Rosenberg'in ceza sahası dışından sert şutunda, Karius direk dibinde topu kornere çeldi.
  • 51. dakikada Malmö'nün golü geldi. Rosenberg'in orta sahadan savunmanın arkasına attığı topla buluşan Antonsson, sağdan ceza sahasına girerek meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.
  • 55. dakikada Quaresma sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta topu arka direğe gönderdi, Vagner Love'ın vuruşunda meşin yuvarlak dışarı çıktı.
  • 72. dakikada Traustason'un sağdan ortasına ön direkte Rieks'in vuruşunda, meşin yuvarlak arka direğin yanından auta gitti.
  • 88. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Larin rakiplerinden sıyrılarak içeri girdi, siyah-beyazlı oyuncunun dar açıdan yaptığı vuruşta kaleci gole izin vermedi.
  • 90+2. dakikada gelişen Malmö atağında Christiansen kaleciyle karşı karşıya kaldı. Malmölü futbolcunun müsait pozisyonunda vuruşunda Karius topu kurtardı, seken topa Christiansen röveşata ile yaptığı ikinci vuruşta ise meşin yuvarlak auta gitti.
  • 90+3. dakikada Larin savunmanın arkasına atılan topta kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kanadalı oyuncunun aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak dışarı çıktı.

Beşiktaş karşılaşmayı 1-0 kaybederek UEFA Avrupa Ligi'nden elendi.

İSVEÇ BASININDA BEŞİKTAŞ - MALMÖ MAÇI

İsveç ekibi Malmö'nün, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nun son haftasında Beşiktaş'ı İstanbul'da 1-0 yenerek bir üst tura çıkması, ülke basınında geniş yer buldu.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden Aftonbladet, "Malmö'den Beşiktaş sansasyonu" başlığıyla duyurduğu haberde, İsveç ekibinin bir üst tura çıkmasının yanında 10 milyon kron (yaklaşık 1 milyon avro) para kazandığı paylaşıldı.

Malmö'nün tur için mutlaka kazanması gereken maçta Beşiktaş gibi önemli bir takımı yenmeyi başardığı belirtilen haberde, "Quaresma aptalca bir faulle oyundan atıldı ve Malmö'nün işi kolaylaştı" ifadelerine yer verdi.

Expressen gazetesi ise, ''Dev maçta Malmö sonuca gitti'' başlığını kullanırken, ölüm kalım maçında Malmö'nün zoru başardığı kaydedildi. Haberde, Türkiye'nin önemli takımlarından Beşiktaş'ın, ilk yarı öne geçecek pozisyonlar yakalamasına rağmen, bu fırsatları değerlendiremediği ve ikinci yarı sahneye çıkan Antonsson'un golüyle siyah-beyazlı tribünlerin sessizliğe büründüğü aktarıldı.

Haberde, maçın tek golünü atan Marcus Antonsson'ın açıklamalarına da yer verildi. Antonsson, ''Doğru zamanda doğru yerde bulundum. Daha sonra topu yerden yuvarladım ve gol oldu. Çok mutluyum.'' yorumunu yaptı.

Dagens Nyheter gazetesinde ise, "Malmö sürpriz galibiyetle işi bitirdi." başlığı altında, "Malmö, Türkiye'nin büyük kulübü Beşiktaş'ı yenerek, UEFA Avrupa Ligi'nde gecenin en çok konuşulacak galibiyetine imza atıp, bir üst tura çıktı." değerlendirmesinde bulunuldu.

ŞENOL GÜNEŞ: KAYBETTİK, KAZANABİLİRDİK

Vodafone Park’ta oynanan mücadelenin ardından açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Kaybettik. Kazanabilirdik, iyi başlamıştık. Pozisyon bulmamıza rağmen golleri bulamadık. Oyuna denge kurmaya çalıştılar. Duran toptan pozisyon bulmaya çalıştılar. İkinci yarı hücum ettiğimizde golü yedik. 10 kişi kaldıktan sonra rakip daha çok topa sahip oldu. Rakip de biz de pozisyon bulduk. Son bölümde golü de bulabilirdik. Böyle bir maçı kaybettiğimiz için biz de üzgünüz” dedi.

“PAZAR GÜNÜNÜ DÜŞÜNÜYORUZ”

Spor Toto Süper Lig’de pazar günü oynanacak olan Trabzonspor karşılaşmasını düşündüklerini belirten Güneş, "UEFA’dan elendik tek kulvarda kaldık. Önümüzde pazar günü bir maç var. Önceki maçta kaybettik, daha sonra bunlar olacak diye düşünmeye zamanımız yok. Pazar günkü maça hazırlanacağız. Onu düşünüyoruz, daha uzun vadeli düşünemeyiz” açıklamasında bulundu.

Şenol Güneş saha kenarında zaman zaman sinirlerine hakim olamadı.
Şenol Güneş saha kenarında zaman zaman sinirlerine hakim olamadı.

“BU MAÇIN HİÇBİR MAZERETİ OLAMAZ”

Futbolda dış etkenlerin her zaman olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, karşılaşmanın hiçbir mazereti olamayacağını söyledi. Güneş, “Bugünkü maçın hiçbir sebebi olamaz. İlk maçta da iyiydik ama 2 gol yemiştik. Mazereti olamaz. Dış etkenler her zaman vardır futbolda ama bugün maça başlarken oyuncular gayet motiveydi. Bunu diğer mazeretlerle birleştiremeyiz. Herhangi bir mazeret bu oyunun sebebi olamaz. Bu maç bitmiştir, pazar gününe bakacağız. Performanslar tabii ki konuşulacak ancak yan sebeplere geçersek yanlış yapmış oluruz” ifadelerini kullandı.

“GÖREV VEREN BENİM, SORUMLULUK DA BENİM”

Futbolcularla ilgili eleştiri yapmanın doğru olmayacağını söyleyen Güneş, açıklamalarını şu şekilde noktaladı: “Şu anda oyuncularla ilgili eleştiri yapmayı doğru bulmuyorum. Suçlamıyoruz. Elimizdeki oyuncu elinden geleni yapmaya çalışır. Larin de, Love da hepsi. Önde kaybettiğimizde baskıyı yapamadık. Böyle bir maçı kaybettikten sonra, görev veren benim. Sorumluluk da benimdir. Elimizdeki oyuncuların en iyisini yapmaya çalıştığını biliyoruz ancak yapamadığında da sorumlusu benim.”

I GRUBU PUAN DURUMU

UEFA Avrupa Ligi I Grubu’nda son puan durumu şöyle oluştu;
  • Genk: 11 puan
  • Malmö: 9 puan
  • Beşiktaş: 7 puan
  • Sarpsborg: 5 puan