Mehmet Topal'ın Aykut Kocaman'ı çıldırtan görüntüsü

Aykut Kocaman Mehmet Topal
Aykut Kocaman Mehmet Topal

Fenerbahçe forması giyen Mehmet Topal, Antalyaspor maçındaki bir pozisyonda yaptığı pas tercihiyle adeta saç baş yoldurttu. Deneyimli oyuncunun taraftar nezdinde kredisi giderek azalıyor...

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında oynanan Antalyaspor – Fenerbahçe maçına Mehmet Topal’ın görüntüsü damga vurdu.

Mücadelenin 85. dakikasında skor 1-0 Fenerbahçe lehine iken gelişen atakta yaptığı pas tercihi, deneyimli oyuncuyu eleştiri oklarının hedefi haline getirdi. Savunmanın arkasına sarkan takım arkadaşlarının koşusunu görmeyen Mehmet Topal’ın dikine yerine enine verdiği pas isabetsiz olunca tepkiler büyüdü.

Görüntü, beIN SPORTS'tan alınmıştır.
Görüntü, beIN SPORTS'tan alınmıştır.

Mutlak bir gol pozisyonun top kaybıyla neticelenmesine öfkelenen sarı lacivertli taraftarlar, son dönemde eski günlerinden uzak olan Mehmet Topal’a sosyal medya üzerinden sert şekilde yüklendi.

Görüntü, beIN SPORTS'tan alınmıştır.
Görüntü, beIN SPORTS'tan alınmıştır.

SAVUNMANIN GİZLİ KAHRAMANI

Antalyaspor deplasmanında alınan 1-0’lık galibiyette kilit rol oynayan Mehmet Topal, savunmaya yaptığı ekstra katkıya rağmen bu pas tercihinin ardından eleştirilmekten kurtulamadı.

Opta verilerine göre maç boyunca girdiği 17 ikili mücadelenin 12'sinden galip ayrılan Mehmet Topal, 8 hava topunun 6'sını kazandı. 4 kez top kapan tecrübeli futbolcu, 3 tehlikeyi de uzaklaştırarak savunmasına kayda değer katkıda bulundu.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Tüm bu istatistiklere rağmen maçı %72 gibi düşük bir pas isabetiyle tamamlaması ve inisiyatif haklarını dikene kullanmaması Mehmet Topal’ı bir kez daha gözden düşürdü.