Messi ve Arda Turan La Liga'da forma giyemeyecek!

Messi ve Arda Turan La Liga'da forma giyemeyecek!​
Messi ve Arda Turan La Liga'da forma giyemeyecek!​

Ekim ayında İspanya'da kritik bir referandum oylaması yapılması planlanıyor. Bu referandum sonucunda Katalanlar bağımsızlıklarını ilan ederse Barcelona ve Espanyol, La Liga'da oynayamayacak. İspanya Milli takımı değişecek.

Yıllardır süren Katalonya'nın bağımsızlık tartışması gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Bu tartışma futbola da yansımış durumda. Eğer Katalonya bağımsızlığını kazanırsa Barcelona ve Espanyol'da La Liga'dan çekilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan La Liga Başkanı Javier Tebas, "Katalunya 1 Ekim'deki referandum sonucunda bağımsızlığını ilan ederse Barcelona, La Liga'da oynayamaz" ifadelerini kullanarak net kararlarını duyurdu.

Yıllardır dünya futbolunun en öne çıkan takımlarında Arda Turan'ın da formasını giydiği Barcelona La Liga'dan çekildiği takdirde İspanya futbolu değer kaybedecek. Bunun yanı sıra Katalonyalı futbolcular İspanya Milli takımından ayrılacak.

Peki durum böyle olursa Barcelona hangi ligde oynayacak?

Ec Chiringuito TV'nin yaptığı ankette Katalanlara "Barcelona hangi ligde oynamalı?" sorusu soruldu. Seçeneklere ise Katalan Ligi, La Liga ve Fransa Ligi konuldu. Kullanılan oylar sonucunda yüzde 51 oranında Katalan Ligi seçeneği ön plana çıktı.

LİG 20 TAKIMDAN OLUŞACAK

Katalanlar kendi liglerini oluşturmaları durumunda bu ligin iki önemli ekibi Barcelona ve Espanyol olacak. iki takımın dışında tam 18 takımın daha bu ligde yer alması bekleniyor.

Katalonya Ligi:

1- Barcelona

2- Espanyol

3- Cerdanyola

4- Hospitalet

5- Manlleu

6- Cornellá

7- Gimnástic

8- Terrasa

9- Lleida Esportiu

10- Olot

11- Reus

12- Sant Andreu

13- Badalona

14- Sabadell

15- Figueres

16- Llagostera

17- Palamos

18- Girona

19- Peralada

20- Vilafrancia

MİLLİ TAKIM DA BELLİ OLUYOR:

Katalanlar bağımsızlıklarını ilan eder ve Katalan futbolcuların Katalunya Milli Takımı'nda oynaması halinde oluşabilecek tahmini ilk 11 ise şöyle; 

Jordi Masip

Aleix Vidal

Gerard Pique

Marc Bartra

Jordi Alba

BosquetsXavi

Sergi Roberto

Deulofeu

Fabregas

Jonathan Sorian