Mesut Özil'in babasından çarpıcı açıklama: Ben olsam bırakırdım

Mesut Özil'in babasından çarpıcı açıklama: Ben olsam bırakırdım
Mesut Özil'in babasından çarpıcı açıklama: Ben olsam bırakırdım

Mesut Özil’in babası Mustafa Özil oğlu hakkında çok ses getirecek açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz aylarda İngiltere'ye bir ziyarette bulundu. Londra'ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Premier Lig'de top koşturan Cenk Tosun, Mesut Özil ve İlkay Gündoğan ziyaret etti.

Almanlar tefe tuttu

Almanya Milli Takımı forması giyen Mesut ve İlkay bu görüşmenin ardından adeta tefe tutuldu. Almanlar İlkay ve Mesut hakkında ırkçı söylemlerde bulunmaya başladı. Bazı kişiler ise futbolculara hakaret etmekten geri durmadı.

Mustafa Özil, önemli açıklamalarda konuştu.
Mustafa Özil, önemli açıklamalarda konuştu.

Milli takım forması giydi

Ancak iki futbolcu da 2018 Dünya Kupası'nda Almanya forması giydi ve takımlarının başarısı için ter döktü.

Baba Özil konuştu

Irkçı saldırılara maruz kalan Mesut Özil'in babası oğlu hakkında Bild Gazetesi'nin pazar ekine konuştu.

“Ben olsam bırakırdım”

Mustafa Özil, "Eğer Mesut'un yerinde olsaydım teşekkür eder ve milli takımı bırakırdım" dedi.

“Merkel ile fotoğrafı var”

Baba Özil, oğlunun Merkel ile fotoğraflarının da bulunduğunu hatırlattı.
Baba Özil, oğlunun Merkel ile fotoğraflarının da bulunduğunu hatırlattı.

Söz konusu fotoğraf hakkında ise Mustafa Özil, "Mesut'un çektirdiği fotoğrafın siyasetle ilgisi yok. Ayrıca bu konuda bir ilk de değildi. Mesut'un Merkel ile de çok sayıda fotoğrafı var. Mesut utangaç bir çocuk ve Erdoğan ile fotoğraf çektirmeyi reddedemezdi. Zaten bu ona hiç yakışmaz, kaba bir davranış olurdu" ifadelerini kullandı.

Mesut ve İlkay neler yaşadı?

Olay sıcaklığını korurken aşırı sağcı parti AfD'nin Yönetim Kurulu Üyesi Beatrix von Storch, Özil için son derece sert ifadeler kullandı. Storch, “Özil'in Alman pasaportu var ama o Alman değil. Milli marşı okumayan ve Erdoğan ile fotoğraf çektiren Alman olamaz. O başarısız bir uyumun rol modeli'' ifadelerini kullandı.

Aracını parçaladılar

Dünya Kupası başlamadan önce İlkay Gündoğan'ın aracı bir grup Alman tarafından parçalandı. Manchester City'li futbolcu yaşanan olaya rağmen sessizliğini korudu. İlkay ayrıca Almanya'nın Suudi Arabistan ile oynadığı hazırlık maçında taraftarların protestosuna maruz kaldı.

Frank-Walter Steinmeier’i ziyaret ettiler

Yaşanan olayların ardından Mesut Özil ve İlkay Gündoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya geldi. Mesut ve İlkay, Steinmeier’e "Ziyaretimizin kesinlikle siyasetle ilgili yoktu” dedikleri biliniyor.