Milli bisikletçimiz Ahmet Örken'den tarihi başarı: İlk Türk profesyonel bisikletçi oldu

​Milli bisikletçimiz Ahmet Örken'den tarihi başarı: İlk Türk profesyonel bisikletçi oldu
​Milli bisikletçimiz Ahmet Örken'den tarihi başarı: İlk Türk profesyonel bisikletçi oldu

İsrail'in Pro Continentaltakımı Cycling Academy’ye transfer olan Ahmet Örken, profesyonel bir bisiklettakımında yer alan ilk Türk bisikletçi olacak.

Türk bisikletinin altın çocuğu Ahmet Örken, Türk sporuna ilkleri yaşatmaya devam ediyor.

2011 yılında Avrupa Gençler Pist Şampiyonu olarak bir ilki başaran 24 yaşındaki sporcumuz, şimdi de İsrail'in Pro Continental takımı Israel Cycling Academy'ye transfer olarak profesyonel bir takımda yer alan ilk Türk bisikletçi oldu.

Dün gerçekleştirilen törende İsrail ekibiyle 2 yıllık sözleşme imzalayan Ahmet Örken; "Profesyonel bir takım için yarışmayı çok istiyordum ve bunu başardım. Bundan sonrasında ICA (Israel Cycling Academy) ile tüm hayallerimi gerçekleştireceğime eminim" açıklamasını yaparak ne kadar mutlu olduğunu ifade etti.

Ahmet’i uzunca bir süredir takip ettiklerini söyleyen İsrail ekibinin menajeri Ran Margaliot; "Onu ilk kez 2009 Avrupa Pist Şampiyonası puan yarışlarında gördüm. Henüz o yaşta kazanma azmine sahip olduğunu bize ispatladı ve bu özelliği o günden beri hiç değişmedi. Bu sezon ilk olarak Ahmet'i kadromuza kattık, çünkü gelişmeyi bekleyen büyük bir yeteneğe sahip. Önemli sprintlerde bile büyük bir destek almadan istikrarlı bir kazanan olduğunu kanıtladı. Burada potansiyelinin tamamına ulaşabileceğini ve büyük yarışları kazanabileceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

BU İMZA İSRAİL VE TÜRKİYE ARASINDAKİ İLİŞKİLER AÇISINDAN ÖNEMLİ

Bu imzanın İsrail ve Türkiye arasındaki ilişkileri geliştireceğinin de altını çizen Margaliot, "Ahmet'in İsrailli takım arkadaşlarına katılmasıyla birlikte, her iki ülke için ilk kez bir Grand Tour'da yer alma ve beraber tarih yazma imkanı oluştu. Bu durum da bizim için ekstra bir gurur meselesi oldu. Sporun, dünyayı nasıl değiştirebileceğine ve insanları bir araya getirebileceğine bundan daha iyi bir örnek olabilir mi? Bu ekibin yalnızca bisiklet sürmekten çok daha büyük bir yükümlülüğü olduğunu hissediyoruz." dedi.

Margaliot'un sözlerine katkıda bulunan Ahmet ise, "Bir İsrail takımına katılmaya ilişkin, aklımda hiçbir zaman olumsuz düşünce oluşmadı. Hatta çevremdekiler, bu kararımı coşkuyla destekledi. ICA'ya katılmaktaki en büyük motivasyon unsurum, büyük yarışlara katılmak ve kazanmaktı. Öte yandan bu imzanın barış ve kardeşliğe katkıda bulunmak için harika bir fırsat olduğuna da inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Türkiye'nin İsrail büyükelçisi Kemal Ökem, ICA ve Ahmet Örken'i tebrik eden ilk kişi oldu.

2015 yılında kurulan Israel Cycling Academy'nin kadrosunda İsrailli sporcularla beraber 17 farklı ülkeden yarışçı bulunuyor. Bu yarışçıların 14'ünün 25 yaş altı olması ise kadronun dikkat çeken bir diğer önemli özelliği.