Milli Takım'ın kötü zamanlarında gözden kaçan isim: Mert Müldür

Mert Müldür, Rapid Wien ile profesyonel sözleşme imzalıyor...
Mert Müldür, Rapid Wien ile profesyonel sözleşme imzalıyor...

A Milli Futbol Takımı'nın Ukrayna ile oynadığı hazırlık maçında teknik direktör Mircea Lucescu'nun şans verdiği 19 yaşındaki Mert Müldür bir anda gündem konusu oldu. Peki, Mert Müldür kimdir? Ukrayna maçıyla beraber ülke gündemine gelen genç oyuncuyu hep birlikte biraz daha yakından tanıyalım...

A Milli Takım ile ilk kez 11'de oyuna başlayan Mert Müldür'ün Ukrayna karşısında forma giymesinin ardından adı daha önce pek duyulmayan genç oyuncu, internet ortamında "Mert Müldür kimdir?" sorusuyla birlikte aranmaya başlandı. Ukrayna ile oynanan mücadelede A Milli Takım formasını ikinci kez sırtına geçiren Mert Müldür'ün karnesini sizler için derledik.

MERT MÜLDÜR KİMDİR, HANGİ TAKIMDA OYNUYOR?

Avusturya Ligi ekiplerinden Rapid Wien takımında forma giyen Mert Müldür 1999 doğumlu 19 yaşında. Mert Müldür, Avusturya ekiplerinden Rakip Wien takımında 1,88 boyunda ve stoper mevkisinde forma giyiyor. Mert Müldür'ün değeri internet piyasa değerlendirme kuruluşu Transfermartk sitesinde 800 bin avro gözüküyor.

Arşiv: Mert Müldür Rapid Wien formasıyla...
Arşiv: Mert Müldür Rapid Wien formasıyla...

Bundesliga ekiplerinden Rakip Wien'de top koşturan Mert Müldür bu sezon Rapid ile 1189 dakika süre alırken bu süreçte takımı adına 1 asistlik performans sergiledi.

FORVETTEN SAVUNMAYA UZANAN HİKAYE

Genç futbolcu, Hakan Çalhanoğlu ile birlikte oldukça samimi bir görüntü veriyor...
Genç futbolcu, Hakan Çalhanoğlu ile birlikte oldukça samimi bir görüntü veriyor...

Antalya'da Ukrayna'yı konuk eden A Milli Takımımızda ilk kez kırmızı beyazlı formayla 11'de oyuna başlama heyecanı yaşayan Mert Müldür, daha verdiği bir röportajda küçük yaş gruplarından mevkisinin değiştirildiğini şu şekilde anlatmıştı:

  • "Gol atmayı çok seven bir oyuncuydum ve gol atma hedefiyle sahaya çıkıyordum. Bu yüzden çocukken hep forvet oynadım. Ancak U14 takımındayken bir gün antrenörümüz deneme amaçlı antrenmanda takımdaki herkesi farklı mevkilerde oynattı. Ben de stoper oynadım ve başarılı bir performans sergiledim. Antrenörümüz bunu maçlarda da birkaç defa denedikten sonra benim stoperde gösterdiğim performansı çok beğendi. Ardından bana bu mevkide daha başarılı bir oyuncu olabileceğimi ve eğer istediğim takdirde beni bundan sonra stoper olarak oynatacağını söyledi. Böylece oynadığım pozisyon değişti."