Monaco 200 milyona satacağı yeni yıldız adayını buldu

Hannibal Mejbri Transfer Monaco
Hannibal Mejbri Transfer Monaco

Monaco üç vakte kadar milyonlara satacağı bir yıldız adayını kadrosuna kattı.

Son şampiyon Monaco, 14 yaşındaki Hannibal Mejbri'yi renklerine bağladı. Fransızlar genç yıldız adayını Liverpool ve Arsenal gibi dev kulüplerin elinden almak için çok uğraş verdi.

Geçtiğimiz sezon Fransa Ligue 1'i şampiyon tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi'nde ise yarı finale kadar yükselen Monaco, geleceğe yatırım yapmaya devam ediyor.

Sol bek Benjamin Mendy'yi 58, kanat forvet Bernardo Silva'yı 50 milyon avroya Manchester City'ye, önlibero Tiemoue Bakayoko'yu 40 milyon avroya Chelsea'ye satarken kadrosuna da bir o kadar önemli isimler kattı.

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi, Anderlecht'ten 25 milyon avroya 20 yaşındaki orta saha Youri Tielemans'ı, Feyenoord'dan 15 milyon avroya 23 yaşındaki stoper Terence Kongolo'yu ve Rennes'den 10 milyon avroya 20 yaşındaki forvet Adama Diakhaby'yi transfer etmişti.

Bir dönem PSG gibi çok ciddi bonservis ücretleri ödeyerek başarı sağlamaya çalışan Monaco, bu politikası tutmayınca altyapı ve genç kaynak düzenine geçmişti. Bu stratejiyle müthiş başarılar yakalayan Kırmızı Beyazlılar, şimdi de 14 yaşındaki orta saha oyuncusu Hannibal Mejbri'yi kadrosuna kattı. Hem de 1 milyon avroya.

Paris'teki ünlü futbol akademisi Clairefontaine'de yetişen Mejbri, kanunen Temmuz 2018'den sonra Monaco'nun kamplarına katılabilecek.

Bakalım Fransız ekibi, genç oyuncuyu kaç sene sonra ne kadar bonservis ücretine hangi takıma satacak?