Galatasaray taraftarının yeni göz bebeği: 16 yaşında derbi kadrosuna girdi!

Fatih Terim, Beşiktaş derbisi öncesinde düzenlenen açık antrenmanda taraftarların tezahüratlarını karşılıksız bırakmadı.
Fatih Terim, Beşiktaş derbisi öncesinde düzenlenen açık antrenmanda taraftarların tezahüratlarını karşılıksız bırakmadı.

Beşiktaş derbisi öncesinde Galatasaray'ın Türk Telekom Stadyumu’ndaki 40 bin 541 sarı kırmızılı taraftarın takip ettiği antrenmanda sarı kırmızılıların altyapısında gelecek vaat eden gençlerden 16 yaşındaki Mustafa Kapı da A Takım'la birlikte çalışmıştı. Fatih Terim, zorlu Vodafone Park deplasmanında genç yıldız Mustafa Kapı'ya kadroda yer vererek şans tanıdı. Türk Telekom Stadyumu'nda yapılan coşkulu antrenmanın gölgesinde kalan genç yıldız adayı hakkındaki "Mustafa Kapı kimdir, hangi mevkide oynuyor?" gibi soruların cevaplarını detaylı bir şekilde haberimizde bulabileceksiniz...

Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında yarın saat 20.00’de deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak Galatasaray, son idmanını Türk Telekom Stadyumu’nda sarı kırmızılı taraftar açık olarak gerçekleştirmişti.

Sakatlar ve cezalılar nedeniyle son haftalarda zorlu bir süreçten geçen sarı kırmızılılarda, taraftarın yüzünü güldüren bir gelişme yaşanmıştı. Galatasaray altyapısından Mustafa Kapı, taraftara açık antrenmanda A takımla birlikte çalışmıştı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş derbisinin kadrosunda büyük değişikliklerin altına imza attı. Yedek kulübesinin gençleşmesi dikkat çekerken yapılan açık antrenmanda dikkat çeken 16 yaşındaki Mustafa Kapı da yedek kulübesinde yer aldı.

Dün taraftara açık yapılan antrenmanda A takım ile birlikte sahaya çıkan 16 yaşındaki golcü oyuncu bugün oynanan U19 maçında forma giymezken, Fatih Terim tarafından Vodafone Park’a götürüldü.

Fatih Terim’in sakatlıktan yeni dönen Eren Derdiyok’un alternatifi olarak genç golcü Mustafa Kapı’yı Beşiktaş derbisinde oyuna alması bekleniyor.

Fatih Terim, antrenman boyunca genç 10 numaraya özel ilgi gösterdi.
Fatih Terim, antrenman boyunca genç 10 numaraya özel ilgi gösterdi.

YEDEK KULÜBESİ ALTYAPIDAN

Beşiktaş derbisi öncesinde kadroda alternatif açısından eli sıkışık olan Fatih Terim, derbi kadrosunda sürpriz bir hamle yaptı. Tecrübeli teknik adam, yedek kulübesinde Muğdat Çelik dışında tamamen altyapı oyuncularına yer verdi.

Galatasaray'ın Beşiktaş derbisindeki yedek kulübesi;

  • Yunus Akgün (2000)
  • Atalay Babacan (2000)
  • Recep Gül (2000)
  • Gökay Güney (1999)
  • Mustafa Kapı (2002)
  • Celil Yüksel (1998)
  • Muğdat Çelik

Tribünlerde tezahürat ve meşale şovlarının yapıldığı antrenmanı, Başkan Mustafa Cengiz ve yönetim kurulu üyeleri tam kadro takip etti. Meşalelerden dolayı zaman zaman sahanın içi görülemedi. Sarı kırmızılı taraftarlar, Teknik Direktör Fatih Terim ve oyunculara yoğun ilgi gösterdi.

Sarı kırmızılı taraftarlar, Türk Telekom Stadyumu'nda muazzam bir ambiyans oluşturdu.
Sarı kırmızılı taraftarlar, Türk Telekom Stadyumu'nda muazzam bir ambiyans oluşturdu.

Genç oyuncu, antrenman sırasında taraftar tarafından fark edilmezken, sosyal medyada Mustafa Kapı'nın antrenmanda olmasından dolayı memnun olan taraftarların sayısı azımsanmayacak kadar fazlaydı.

Genç oyuncu, eski teknik direktörlerden Riekerink'in de göz bebeğiydi.
Genç oyuncu, eski teknik direktörlerden Riekerink'in de göz bebeğiydi.

Öte yandan taraftarlar Türkiye Futbol Federasyonu aleyhinde tezahüratlarda bulundu ve istifaya devam etti.

MUSTAFA KAPI KİMDİR?

Galatasaray ve Milli Takım’ın gelecekte büyük umutlar beslediği isimlerden birisi olan Mustafa Kapı, 16 yaşında ve orta sahada oynuyor. Bu sezon Galatasaray U17 takımında forma giyiyor. 16 yaşındaki futbolcu orta sahasının ortasında 10 numaralı formayı giyiyor. Kapı bu sezon performansı ile de takımını sırtlayan isimlerden.

16 yaşındaki oyuncu, zaman zaman A Takımda kendisine yer buldu.
16 yaşındaki oyuncu, zaman zaman A Takımda kendisine yer buldu.

24 MAÇTA 32 GOLE DİREK KATKI

MİLLİ TAKIM FORMA TANITIMINDA DİKKATLERİ ÜSTÜNE ÇEKTİ

Geçen sezon A Milli Futbol Takımı için Nike firması tarafından yeni iç saha ve deplasman formaları hazırlanmıştı. Koleksiyonun tanıtımı için A Milli Takım ve Everton’ın golcü oyuncusu Cenk Tosun'un yanı sıra Türk futbolunun gelecekteki yıldızları kamera karşısına geçmiş ve Türk futbolseverler bu tanıtım sayesinde gelecek vaad eden isimleri ilk kez görmüştü.

Trabzonsporlu Abdülkadir Ömür ve 15 yaşındaki Fenerbahçeli Ömer Faruk Beyaz’ın da bulunduğu tanıtımda 17 Yaş Altı Milli Takımı'ndan Galatasaraylı Mustafa Kapı da yer almıştı.

Arşiv: Mustafa Kapı, tanıtımda bu şekilde poz vermişti.
Arşiv: Mustafa Kapı, tanıtımda bu şekilde poz vermişti.
Bu gönderiyi Instagram'da gör

@galatasaray 🙏

Mustafa Kapı (@mustafakapii)'in paylaştığı bir gönderi ()