Oğuzhan Özyakup'a Arsenal engeli

​Oğuzhan Özyakup'a Arsenal engeli
​Oğuzhan Özyakup'a Arsenal engeli

Beşiktaş yönetimi, Oğuzhan Özyakup ile sözleşme uzatma konusunda anlaştı. Ancak Arsenal sorun çıkardı.

Oğuzhan Özyakup 2012'de Arsenal U21 takımında Beşiktaş'a transfer oldu. Yetenekli futbolcunun mukavelesi haziran ayında sona erecek. Hem Beşiktaş hem de Oğuzhan yeni mukavele konusunda anlaştı. Vatan’ın haberine göre; Oğuzhan'ın sözleşme uzatması konusunda Arsenal araya girdi.

Yüzde 30’u Arsenal’e

Kartal, sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Oğuzhan Özyakup’la 2022 yılına kadar el sıkıştı ancak iş resmiyete dökülmedi çünkü milli futbolcunun yıllık ücretinin yüzde 30’unu İngiltere Premier Lig devi Arsenal alacak. Siyah-beyazlı yönetim, yıllık 2 milyon Euro’ya söz kestiği Ozzie’den Arsenal ile olan tüm bağlarını koparmasını istedi. Eğer bu yüzde 30’luk paydan İngiliz ekibi vazgeçmezse senede 600 bin Euro, 4 yılda ise 2.4 milyon Euro kırmızı-beyazlılara gidecek.

Kayıp istemiyor

Oğuzhan, Arsenal yönetimiyle görüşecek.
Oğuzhan, Arsenal yönetimiyle görüşecek.

Yönetim, 25 yaşındaki futbolcuya Arsenal ile görüşmesini söyledi. Beşiktaş, genç kaptanıyla mukavele yenilemek konusunda ısrarcı ama Oğuzhan da böylesine ciddi bir kayıp yaşamak istemiyor.

500 bin Euro’ya geldi

Ozzie, Beşiktaş’a 2012-13 sezonu başında 500 bin Euro karşılığında Arsenal’den transfer olmuştu. 2014 yılında ise sözleşmesi 2018’e dek uzatılmıştı. Olcay Şahan’ın takımdan ayrılmasının ardından 10 numaralı forma kendisine teslim edilen Oğuzhan, takımdaki en verimsiz sezonunu yaşıyor. İlk 11’deki yerini kaybeden yetenekli oyuncu, 2017-18’in geri kalanında Şampiyonlar Ligi’nde 7, Süper Lig’de ise 19 karşılaşmada süre alabildi ve gol atamazken yalnızca ligde 2 asist yaptı.