Rıdvan Dilmen’den Galatasaray-Juventus maçı yorumu: 1905’ten beri...

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Galatasaray, RAMS Park’ta Juventus’u 5-2 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Rıdvan Dilmen, sarı-kırmızılıların performansını değerlendirdi.
UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Galatasaray, sahasında Juventus’u 5-2 yenerek rövanş öncesi önemli bir avantaj elde etti. RAMS Park’taki mücadelede özellikle ikinci yarıda etkili bir oyun ortaya koyan sarı-kırmızılılar, İtalyan ekibini zor durumda bıraktı.

Karşılaşma sonrası Rıdvan Dilmen, Sports Digitale’de yaptığı değerlendirmede galibiyeti oyuncu kalitesi ve teknik direktör performansına bağladı. Dilmen, “11’e 10 kaldı ondan kazandı gibi bir şeye gerek yok. Galatasaray, Juventus’u çaresiz bıraktı. İkinci yarıda dört gol attı. 17 Şubat 2026, Galatasaray ve Türk futbolu için özel bir gün olacak” ifadelerini kullandı.

Kadronun kalitesine dikkat çeken Dilmen, “Maçı bitiren 11’e bakın; Sane, Icardi, Osimhen, Boey sahada. 1905’ten beri Galatasaray’da bu kadar dolu bir kadro görmedik. Çok güçlü bir 18 kişilik kadro oluştu” dedi.

Reklam
Teknik direktör Okan Buruk’un performansını da değerlendiren Dilmen, “Okan hoca adeta resital yaptı. İlk yarıyı geride kapatmasına rağmen ikinci yarıda takıma güven mesajı verdi. Ön alan baskısıyla sonuç aldı. Bu işi Torino’ya bırakmayacağum dedi ve gereğini yaptı” şeklinde konuştu.

Dilmen ayrıca, ikinci yarıda takımın topa sahip olma isteğinin ve mücadele gücünün belirleyici olduğunu vurgulayarak, oyuncu kalitesinin bu mücadeleyle birleştiğinde sonucun kaçınılmaz hale geldiğini ifade etti. Rövanş öncesinde Galatasaray’ın önemli bir avantaj yakaladığını belirten Dilmen, turun sarı-kırmızılılara yakın olduğunu dile getirdi.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.