Ryan Babel'in yerine Eric Maxim Choupo-Moting

Eric Maxim Choupo-Moting şampiyonluk kutlamalarında poz veriyor.
Eric Maxim Choupo-Moting şampiyonluk kutlamalarında poz veriyor.

Ryan Babel ile yollarını ayırma hazırlığı yapan Beşiktaş'ta ilk alternatif belli oldu. Siyah beyazlı ekip, çok iyi Türkçe konuştuğu belirtilen Kamerunlu oyuncu Eric Maxim Choupo-Moting'in transferi için PSG'ye kiralama teklifinde bulundu.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, Ryan Babel’in 6 aylığına Fulham’a kiralanmasının ardından doğacak boşluğu PSG forması giyen Eric Maxim Choupo-Moting ile kapatmayı planlıyor.

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre; siyah beyazlılar, Eric Maxim Choupo-Moting için kulübü PSG'ye satın alma opsiyonlu kiralama teklifinde bulundu. Kamerunlu futbolcu, kulüplerin anlaşması durumunda Beşiktaş'a gelmeye sıcak bakıyor.

  • Sezon başında Stoke City'den PSG'ye transfer olan Choupo-Moting, Ligue 1'de 8 maça çıktı ve 1 gol attı.

Beşiktaş'ın Babel'in yerine düşündüğü diğer iki isim ise Fiorentina'dan Marco Pjace ile Sivasspor'dan Emre Kılınç. İki oyuncu için de kiralık formül ele alınıyor.

Katar'ın Al Rayyan takımında görev alan teknik direktör Bülent Uygun, Beşiktaş'ın gündeminde yer alan PSG'nin Kamerunlu golcüsü Eric Maxim Choupo-Moting hakkında flaş açıklamalarda bulunmuştu.

Deneyimli çalıştırıcı, yetenekli oyuncunun çevresinde birçok Türk arkadaşının olduğuna dikkat çekmiş ve Beşiktaş’a gitmek istediğini ilettiğini belirtmişti.

  • "Choupo-Moting'in arkadaş çevresi Türk. Choupo-Moting çok iyi de Türkçe konuşuyor. Choupo-Moting, 15 gün önce Doha'da yardımcım Sefer Yılmaz'a tatil yaptı, Sefer Hoca'ya da Türkiye'yi sordu. Beşiktaş'ı istediğini ifade etti. Ekonomik anlamda şartlar sağlanırsa golcü oyuncu Beşiktaş'a gelecektir."

Bülent Uygun'un yardımcısı Sefer Yılmaz ve Eric Maxim Choupo-Moting birlikte hatıra fotoğrafı çektiriyorlar.
Bülent Uygun'un yardımcısı Sefer Yılmaz ve Eric Maxim Choupo-Moting birlikte hatıra fotoğrafı çektiriyorlar.