Salih Uçan: Ben de Erdoğan'la fotoğraf çektirirdim

Sali Uçan, Empoli'nin maçlarına ev sahipliği yapan stadyumda röportaj için poz veriyor.
Sali Uçan, Empoli'nin maçlarına ev sahipliği yapan stadyumda röportaj için poz veriyor.

İtalya Serie A ekiplerinden Empoli forması giyen Salih Uçan gündeme ilişkin samimi açıklamalarda bulundu. Uçan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çektirdiği fotoğraf sebebiyle Almanlar tarafından haksız eleştirilere maruz kalan Mesut Özil'e destek çıktı.

Sezon başında Fenerbahçe'den İtalya Serie A ekibi Empoli'ye kiralık olan giden Salih Uçan, ikinci Çizme deneyimini, kendisinden beklenen patlamayı neden gerçekleştiremediğini anlattı ve kariyerindeki eksileri-artıları değerlendirdi.

AS Roma'daki iki yılını (2014-16) "kayıp" olarak niteleyen Uçan, Empoli macerasının kendisine Milli Takım'ın kapılarını açacağına inandığını dile getirdi. Uçan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf çektirdiği gerekçesiyle Almanya'da sert tepkilerle karşılaşan Mesut Özil'e de "Ona haksızlık yapıldı. Ben de Cumhurbaşkanı ile fotoğraf çektirirdim" diye destek verdi.

Salih Uçan, DHA'ya verdiği röportajın ardından hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.
Salih Uçan, DHA'ya verdiği röportajın ardından hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.
  • “Cumhurbaşkanımız isterse ben de çektiririm tabii ki fotoğraf. Sonuçta bir Türk oyuncu, Almanlar da bunu biliyor. Bence haksızlık oldu, sonuçta bir Türk oyuncu ve Türkiye'nin Cumhurbaşkanı bir fotoğraf çektirmek istediğinde, bir davetiye gönderdiğinde her Türk gider. Sonuçta Almanya'da oynayanların hepsi de Alman değildir. Kendi ülkelerinden birileri çağırdığında başkası gitse aynı şey ona yapılır mıydı, önemli olan o.”

NE OLMUŞTU?

Arsenal forması giyen Türk asıllı Alman yıldız Mesut Özil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la çekildiği fotoğraf sebebiyle Alman kamuoyu tarafından haksız eleştirilere maruz kalmıştı.

Milli takım formasıyla ıslıklanmasının ardından bu saygısızlığa daha fazla tahammül edemeyen yıldız oyuncu, onurlu bir duruş sergileyerek milli takımı bıraktığını açıkladı.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

#Fenerbahçe #48

Salih Uçan (@salihucan48)'in paylaştığı bir gönderi ()