Şampiyon Manchester City

Manchester City kaptanı Vincent Kompany ve teknik ekibin kupa sevinci görülmeye değerdi.
Manchester City kaptanı Vincent Kompany ve teknik ekibin kupa sevinci görülmeye değerdi.

▬ Son haftaya bir puan önde lider başlayan Manchester City, Brighton'ı 4-1 yenerek ligde üst üste 2. şampiyonluğunu elde etti.

▬ Ligi 97 puanla ikinci sırada tamamlayan Liverpool, şampiyonluğu kaçırdı ancak Premier Lig tarihinin en yüksek puanlı ikincisi olarak rekor kırdı.

▬ Merseyside ekibi ayrıca 96 puanla Real Madrid'e (2009-10 sezonu) ait Avrupa'nın 5 büyük liginin tarihinde en fazla puan toplayan lig ikincisi rekorunu kırdı.

▬ Milli futbolcumız Cenk Tosun, Tottenham ile 2-2 berabere kaldıkları maçta bu sezon ligdeki gol sayısını 3'e çıkardı ve sezonu golle kapatmış oldu.

▬ Sezonunun en iyi futbolcusu Liverpool forması giyen Hollandalı savunmacı Virgil van Dijk oldu.

▬ Muhammed Salah, Sadio Mane ve Pierre-Emerick Aubameyang 22 golle Premier Lig'de gol krallığını paylaştı.

▬ Bu sezon 21 maçta kalesini gole kapatan ve yalnızca 22 gol yiyen Alisson Becker, Altın Eldiven ödülünün sahibi oldu.


İngiltere Premier Lig'in son haftasında Brighton'ı 4-1 yenen Manchester City, şampiyonluğa ulaştı.

Ligin 38. ve son haftasına, Liverpool'un bir puan önünde lider giren Manchester City, Brighton'a konuk oldu. Liverpool ise Wolverhampton'ı ağırladı.

Manchester City, Agüero'nun 28, Laporte'un 38, Mahrez'in 63 ve İlkay Gündoğan'ın 72. dakikadaki golleriyle maçı 4-1 kazandı.

Sergio Agüero, kupayla poz veriyor.
Sergio Agüero, kupayla poz veriyor.
  • Liverpool da Mane'nin 17 ve 81. dakikada attığı gollerle Wolverhampton'ı 2-0 mağlup etti.

Bu sonuçla puanını 98'e çıkaran Manchester City, Liverpool'un bir puan önünde art arda 2'nci, toplamda 6. kez şampiyon oldu.

97 PUANLI İKİNCİ LIVERPOOL

Jurgen Klopp yönetiminde Liverpool, son hafta karşılaştığı Wolverhampton'ı 2-0 mağlup ederek puanını 97'ye yükseltti ancak Manchester City'nin kazanmasıyla ligi ikinci sırada tamamladı.

Merseyside temsilcisi, 97 puan toplamasına rağmen şampiyonluğa ulaşamadı ancak farklı rekorlara imza attı. Premier Lig tarihinin en yüksek puanlı ikinciliğini elde eden Klopp, ayrıca rekor şampiyonluk puanları listesinde de üçüncü sıraya yerleşti.

Jurgen Klopp, kalecisi Becker'i her şeye rağmen tebrik ediyor.
Jurgen Klopp, kalecisi Becker'i her şeye rağmen tebrik ediyor.
  • Liverpool ayrıca 96 puanla Real Madrid'e (2009-10 sezonu) ait Avrupa'nın 5 büyük liginin tarihinde en fazla puan toplayan lig ikincisi rekorunu kırdı.

YILIN FUTBOLCUSU VAN DIJK

İngiltere Premier Lig'de 2018-2019 sezonunun en iyi futbolcusu, Liverpool'un savunma oyuncusu Hollandalı Virgil van Dijk oldu.

Premier Lig'in internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, oylamada Manchester City'den Arjantinli Sergio Agüero, Portekizli Bernardo Silva, İngiliz Raheem Sterling, Chelsea'den Belçikalı Eden Hazard ve takım arkadaşları Mısırlı Muhammed Salah ile Senegalli Sadio Mane'yi geride bırakan Van Dijk, sezonun en iyi futbolcusu seçildi.

Virgil van Dijk ve ödülü.
Virgil van Dijk ve ödülü.

Video oyunu üreticisi EA Sports'un sponsorluğunda verilen ödülün sahibi, Premier Lig'deki 20 takımın kaptanları, uzmanlar ve taraftarların oylarıyla belirlendi.

Van Dijk, daha önce İngiltere Profesyonel Futbolcular Birliği (PFA) tarafından verilen "Premier Lig'de Yılın Oyuncusu" ödülünü de kazanmıştı.

  • Muhammed Salah, Sadio Mane ve Pierre-Emerick Aubameyang Premier Lig'de gol krallığını paylaştı.
Pierre-Emerick Aubameyang, Altın Ayakkabı ödülüyle poz veriyor.
Pierre-Emerick Aubameyang, Altın Ayakkabı ödülüyle poz veriyor.
▬ Sadio Mane
▬ Sadio Mane
▬ Muhammed Salah
▬ Muhammed Salah

  • Premier Lig'de bu sezon Altın Eldiven'in sahibi 21 maçta kalesini gole kapatan, kalesinde sadece 22 gol gören Alisson Becker oldu.

Alisson Becker, altın eldiven ödülünü alıyor.
Alisson Becker, altın eldiven ödülünü alıyor.

CENK TOSUN'DAN GOLLÜ VEDA

Manchester City, Liverpool ve Chelsea'den sonra UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazanan son takım, Tottenham oldu.

Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkan Tottenham, sahasında Everton ile 2-2 berabere kaldı ve ligi 4. sırada bitirdi.

Cenk Tosun attığı golün sevincini tribünlerle paylaşıyor.
Cenk Tosun attığı golün sevincini tribünlerle paylaşıyor.

Tottenham'ın gollerini Dier ve Eriksen, Everton'ın gollerini ise Walcott ve Cenk Tosun kaydetti. Milli futbolcu Cenk, bu sezon Premier Lig'i 3 golle tamamladı.