Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takımları belli olmaya devam ediyor

Barcelona grubu 14 puanla lider bitirdi.
Barcelona grubu 14 puanla lider bitirdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşaması heyecanı sürdü. Nefes kesen maçlara sahne olan gecede en büyük süprizi İnter yaşadı. Sahasında Barcelona'yı ağırlayan İtalyan ekibi, yedek ağırlıklı sahaya çıkan İspanyol ekibine 2-1 mağlup olarak Son 16 turuna kalamadı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşaması heyecanı dün akşam oynanan karşılaşmalarla devam etti. Gruplarda düğüm son maçlarla çözülürken 6. maç haftasının ilk günü 20.55’te başlayan iki karşılaşmayla start aldı. E Grubu’nda Napoli, Genk’i konuk ederken Salzburg ise Liverpool’u ağırladı.

Mohamed Salah Şampiyonlar Ligi'nde 4 gol 2 asist üretti.
Mohamed Salah Şampiyonlar Ligi'nde 4 gol 2 asist üretti.

Grupta şansı kalmayan tek takım 1 puanlı Genk, deplasmanda Napoli’ye 4-0 mağlup oldu. Liverpool ise deplasmanda Salzburg’u 2-0’la geçti. Böylece Liverpool 13 puanla grubunu lider bitirdi, Napoli ise 12 puanla ikinci oldu.

Heyecan dolu bir diğer grup olan H Grubu’nda ise Valencia, sürprize imza attı ve deplasmanda Ajax’ı 1-0 mağlup etti. Chelsea ise milli yıldızlarımız Yusuf Yazıcı ve Mehmet Zeki Çelik’in forma giydiği Lille’i 2-1’le geçti. Bu sonuçla Valencia grubu 11 puanla aynı puanlı Chelsea’nin üzerinde lider bitirdi.

Yusuf Yazıcı karşılaşmada 90 dakika görev aldı.
Yusuf Yazıcı karşılaşmada 90 dakika görev aldı.

İşte son 16 ve Avrupa Ligi’ne giden takımlar

E Grubu’nda Liverpool (13p) ve Napoli (12p),F Grubu’nda Barcelona (14p) ve Borussia Dortmund (10p), G Grubu’nda RB Leipzig (11p) ve Olympique Lyon (8p), H Grubu’nda ise Valencia (11p) ve Chelsea (11p) turladı.

E Grubu’nda Salzburg, F Grubu’nda Inter, G Grubu’nda Benfica ve H Grubu’nda Ajax, yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.