Şehit olan Müslümanlardan biri milli futbolcu çıktı

Atta Elayyan maç içerisinde arkadaşlarını uyarırken.
Atta Elayyan maç içerisinde arkadaşlarını uyarırken.

Yeni Zelanda’da yapılan terör saldırısında şehit olan Müslümanlar arasında Yeni Zelanda futsal milli takımı kalecisi Atta Elayyan'ın da olduğu ortaya çıktı. Amerika'daki eğitimini tamamladıktan sonra Yeni Zelanda'ya gelerek teknoloji alanında adından söz ettiren Elayyan, vefatından kısa süre önce baba olma sevinci yaşamıştı.

Yeni Zelanda’da 49 Müslümanın şehit olduğu hain terör saldırısında hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlendi. Şehit olanlar arasında Yeni Zelanda futsal milli takımının kalecisi Atta Elayyan'ın da bulunduğu ortaya çıktı.

Aynı zamanda ülkenin önde gelen mobil yazılım firmalarından birinin genel müdürü olan Atta Elayyan, şehadetinden kısa bir süre önce baba olma sevinci yaşamıştı. Amerika’da gördüğü eğitimin ardından Yeni Zelanda’ya göç eden 33 yaşındaki Filistinli Elayyan, 2 yaşında bir kız babasıydı.

Atta Elayyan'ın arkadaşları cenazesinde gözyaşlarına boğuldu.
Atta Elayyan'ın arkadaşları cenazesinde gözyaşlarına boğuldu.

Atta Elayyan’ın vefatına ilişkin konuşan Yeni Zelanda futsal milli takım menajeri Josh Margetts, derin bir üzüntü yaşadıklarını belirtti ve 33 yaşındaki Elayyan’ın harika bir insan olduğunun altını çizdi.

  • “Kalbimizde büyük bir yara var. Atta harika bir insandı. Futsal camiasında ve takım içerisinde çok sevilirdi. Hissettiklerimizi anlatmaya kelimeler kifayetsiz. Kendisini çok özleyeceğiz.”

Hem spor hem de teknoloji dünyasını yasa boğan vefat haberinin ardından Microsoft tarafından düzenlenen 2019 MVP Zirvesi’nde de Atta Elayyan anıldı. Oturumlardan önce Elayyan’ın anısına, kızının ve kendisinin yer aldığı bir fotoğraf ekrana yansıtıldı.