Şenol Güneş'in parlattığı yıldızlar

​Şenol Güneş'in parlattığı yıldızlar
​Şenol Güneş'in parlattığı yıldızlar

Beşiktaş'ın başında başarıdan başarıya koşan Şenol Güneş, bireysel olarak kazandığı başarıların yanı sıra Türk futboluna kazandırdığı yıldız isimlerle de her zaman konuşuldu.

Teknik direktörlük kariyerine 1988'de yıllarını verdiği Trabszonspor'da başlayan Şenol Güneş, görev yaptığı süre boyunca Türk futboluna birçok futbolcu kazandırdı. Güneş, futbolculuk kariyerinde kaleci olmasına rağmen teknik direktörlük döneminde santraforlarla olan ilişkisi çok farklı oldu.

Deneyimli teknik adam, Trabzonspor'da çalıştığı dönemlerde sırasıyla Shota Arveladze, Fatih Tekke ve Burak Yılmaz'ın; Bursaspor'da ise Fernandao'nun gol kralı olmasında büyük pay sahibi oldu.

İşte, Şenol Güneş döneminde bireysel performansları artan ve yıldızı parlayan oyuncular...

UMUT BULUT

                                    2006-2007 sezonunda Ankaragücü'nden Trabzonspor'a transfer edilen Umut Bulut, 194 maçta 85 gol atarak, Şenol Güneş ile Avrupa'nın kapılarını araladı.

  
Fransız takımı Toulouse'ye transfer olan, burada 18 maçta forma şansı bulan Umut Bulut, 2012-2013 sezonunda kiralık olarak geldiği Galatasaray'da daha sonra sözleşme yaparak kariyerini sarı-kırmızılı takımda sürdürmeye başladı.
UMUT BULUT 2006-2007 sezonunda Ankaragücü'nden Trabzonspor'a transfer edilen Umut Bulut, 194 maçta 85 gol atarak, Şenol Güneş ile Avrupa'nın kapılarını araladı. Fransız takımı Toulouse'ye transfer olan, burada 18 maçta forma şansı bulan Umut Bulut, 2012-2013 sezonunda kiralık olarak geldiği Galatasaray'da daha sonra sözleşme yaparak kariyerini sarı-kırmızılı takımda sürdürmeye başladı.
SELÇUK İNAN

                                    Manisaspor'dan 2008-2009 sezonuda bordo-mavili takıma transfer olan Selçuk İnan, Trabzonspor'daki kariyerinde 113 maçın 109'unda ilk 11'de başlayarak, en uzun süre görev yapan futbolcuların başında geldi. 
  
Özellikle 2010-2011 sezonunda görev aldığı maçlarda yaptığı asistlerle, takımın gol yollarındaki en etkili silahı olan Selçuk, Şenol Güneş yönetiminde kariyerinin zirvesine çıktı. 

  
Sezon sonunda çok sayıda kulüpten teklif alan, bonservisi elinde bulunan başarılı oyuncu, 2011-2012 sezonu öncesinde Galatasaray'a transfer edildi.
SELÇUK İNAN Manisaspor'dan 2008-2009 sezonuda bordo-mavili takıma transfer olan Selçuk İnan, Trabzonspor'daki kariyerinde 113 maçın 109'unda ilk 11'de başlayarak, en uzun süre görev yapan futbolcuların başında geldi. Özellikle 2010-2011 sezonunda görev aldığı maçlarda yaptığı asistlerle, takımın gol yollarındaki en etkili silahı olan Selçuk, Şenol Güneş yönetiminde kariyerinin zirvesine çıktı. Sezon sonunda çok sayıda kulüpten teklif alan, bonservisi elinde bulunan başarılı oyuncu, 2011-2012 sezonu öncesinde Galatasaray'a transfer edildi.
BURAK YILMAZ

                                    Gökhan Ünal transferine karşılık, 2009-2010 sezonunun ikinci yarısında Fenerbahçe'den Trabzonspor'a giden Burak Yılmaz, Şenol Güneş'in başında bulunduğu bordo-mavili ekibin formasını giyerek, kariyerinde önemli bir döneme başladı. 

  
Burak, bordo-mavili takımda forma giydiği 2010-2012 yılları arasında oynadığı maçlarda 58 gol atarak dikkatleri üzerine çekti. 86 maçta ilk 11'de forma şansı bulan Burak Yılmaz, 2011-2012 sezonunu da attığı 33 gol ile krallık tacını taktı.Sergilediği performansla yurt dışından takımların da talip olduğu Burak, 2012-2013 sezonu öncesi 5 milyon avro bonservis bedeliyle Galatasaray'a transfer oldu.
BURAK YILMAZ Gökhan Ünal transferine karşılık, 2009-2010 sezonunun ikinci yarısında Fenerbahçe'den Trabzonspor'a giden Burak Yılmaz, Şenol Güneş'in başında bulunduğu bordo-mavili ekibin formasını giyerek, kariyerinde önemli bir döneme başladı. Burak, bordo-mavili takımda forma giydiği 2010-2012 yılları arasında oynadığı maçlarda 58 gol atarak dikkatleri üzerine çekti. 86 maçta ilk 11'de forma şansı bulan Burak Yılmaz, 2011-2012 sezonunu da attığı 33 gol ile krallık tacını taktı.Sergilediği performansla yurt dışından takımların da talip olduğu Burak, 2012-2013 sezonu öncesi 5 milyon avro bonservis bedeliyle Galatasaray'a transfer oldu.
FERNANDAO

                                    Geçen sezon devre arasında Atletico Paranaense'den kiralık olarak Bursaspor'a gelen Fernandao da Güneş yönetiminde üstün bir performans ortaya koyarak 64 resmi maçta 38 gol attı. Spor Toto Süper Lig'de 22 gol atan Brezilyalı forvet, 2014-2015 sezonunda gol krallığı tacını taktı.
FERNANDAO Geçen sezon devre arasında Atletico Paranaense'den kiralık olarak Bursaspor'a gelen Fernandao da Güneş yönetiminde üstün bir performans ortaya koyarak 64 resmi maçta 38 gol attı. Spor Toto Süper Lig'de 22 gol atan Brezilyalı forvet, 2014-2015 sezonunda gol krallığı tacını taktı.
OZAN TUFAN

                                    Bursaspor'da Ertuğrul Sağlam ile A takımda yer almaya başlayan Ozan Tufan ise Christoph Daum, Hikmet Karaman ve İrfan Buz'un ardından, 2014-2015 sezonunda Şenol Güneş yönetimindeki takımda kariyerinde önemli bir noktaya ulaştı.
OZAN TUFAN Bursaspor'da Ertuğrul Sağlam ile A takımda yer almaya başlayan Ozan Tufan ise Christoph Daum, Hikmet Karaman ve İrfan Buz'un ardından, 2014-2015 sezonunda Şenol Güneş yönetimindeki takımda kariyerinde önemli bir noktaya ulaştı.
CEDRIC BAKAMBU

                                    Ülkemizde 2014-2015 sezonunda Bursaspor forması giyen ve 7.5 Milyon avro karşılığında Villareal'e transfer olan Cedric Bakambu, bu yıl sergilediği performansla dikkatleri çekiyor. 
  
Bursaspor döneminde teknik direktörü olan Güneş'in kendisi üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu belirten Bakambu "Türkiye'ye gittiğimde şu an Beşiktaş'ı çalıştıran Şenol Güneş'in benim üzerimde etkisi çoktur. Onun anlattıkları sayesinde birçok gol attım" sözleriyle minnetini belirtiyor.
  


  
Şenol Güneş dışında, Türkiye'de geçirdiği zamanın kendisini olgunlaştırdığını belirten Bakambu "Orada kendi özgüvenimi yakalamam ve goller atmam gerekiyordu. Eşimle birlikte yalnız yaşıyordum ve sorumluluklarım vardı. Oradaki deneyim bana çok şey kattı. En fazla 2 yıl kalıp büyük bir lige sıçrama hedefi koymuştum kendime. Ancak daha çabuk bir sürede hedefimi başardım" diyor.
CEDRIC BAKAMBU Ülkemizde 2014-2015 sezonunda Bursaspor forması giyen ve 7.5 Milyon avro karşılığında Villareal'e transfer olan Cedric Bakambu, bu yıl sergilediği performansla dikkatleri çekiyor. Bursaspor döneminde teknik direktörü olan Güneş'in kendisi üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu belirten Bakambu "Türkiye'ye gittiğimde şu an Beşiktaş'ı çalıştıran Şenol Güneş'in benim üzerimde etkisi çoktur. Onun anlattıkları sayesinde birçok gol attım" sözleriyle minnetini belirtiyor. Şenol Güneş dışında, Türkiye'de geçirdiği zamanın kendisini olgunlaştırdığını belirten Bakambu "Orada kendi özgüvenimi yakalamam ve goller atmam gerekiyordu. Eşimle birlikte yalnız yaşıyordum ve sorumluluklarım vardı. Oradaki deneyim bana çok şey kattı. En fazla 2 yıl kalıp büyük bir lige sıçrama hedefi koymuştum kendime. Ancak daha çabuk bir sürede hedefimi başardım" diyor.
TOLGAY ARSLAN

                                    Beşiktaş'a Slaven Bilic döneminde katılan Tolgay, Liverpool karşılaşmasında attığı golle kumaşını belli etti, fakat yaşadığı sakatlık onun Beşiktaş'taki kariyerinin sancılı başlamasına neden oldu. Beşiktaş'ın başına Şenol Güneş'in gelmesiyle Tolgay Arslan aşama kaydeden isimlerden oldu.
TOLGAY ARSLAN Beşiktaş'a Slaven Bilic döneminde katılan Tolgay, Liverpool karşılaşmasında attığı golle kumaşını belli etti, fakat yaşadığı sakatlık onun Beşiktaş'taki kariyerinin sancılı başlamasına neden oldu. Beşiktaş'ın başına Şenol Güneş'in gelmesiyle Tolgay Arslan aşama kaydeden isimlerden oldu.
OĞUZHAN ÖZYAKUP

                                    Beşiktaş'a feda döneminde katılan Oğuzhan, Arsenal alt yapısının kalitesini gösteriyor fakat bir türlü istikrar yakalayamıyordu.Şenol Güneş ile birlikte Oğuzhan da istikrarı yakaladı ve Beşiktaş'ın yükselen değerlerinden oldu.
OĞUZHAN ÖZYAKUP Beşiktaş'a feda döneminde katılan Oğuzhan, Arsenal alt yapısının kalitesini gösteriyor fakat bir türlü istikrar yakalayamıyordu.Şenol Güneş ile birlikte Oğuzhan da istikrarı yakaladı ve Beşiktaş'ın yükselen değerlerinden oldu.
CENK TOSUN

                                    Sözü fazla uzatmaya gerek yok. Şenol Güneş ile birlikte geçirdiği 2 sezon sonrasında Cenk, en pahalı Türk oyuncu olma başarısını göstererek rekor bedelle Everton'a 22 milyon + bonuslarıyla transfer olarak en pahalı Türk oyuncu olma başarısını yakaladı.
CENK TOSUN Sözü fazla uzatmaya gerek yok. Şenol Güneş ile birlikte geçirdiği 2 sezon sonrasında Cenk, en pahalı Türk oyuncu olma başarısını göstererek rekor bedelle Everton'a 22 milyon + bonuslarıyla transfer olarak en pahalı Türk oyuncu olma başarısını yakaladı.