Sivasspor, Robinho'ya ne kadar ödeyecek?

​Sivasspor, Robinho'ya ne kadar ödeyecek?
​Sivasspor, Robinho'ya ne kadar ödeyecek?

Sivasspor ile anlaşan Brezilyalı futbolcu Robinho'nun kırmızı-beyazlı kulüpten kazanacağı para merak konusu. İşte, Robinho'nun Sivasspor'a maliyeti...

Ocak ayı itibariyle Brezilya ekibi Atletico-MG ile sözleşmesi sona eren Robinho, Sivasspor ile anlaştı. Real Madrid, Milan, Manchester City gibi dev kulüplerde oynayan Robinho'nun Sivasspor'a maliyeti ise merak konusu.

Brezilyalı futbolcu Robinho, Türkiye'ye geldi. (Fotoğraf: AA)
Brezilyalı futbolcu Robinho, Türkiye'ye geldi. (Fotoğraf: AA)

Fanatik'te yer alan haberde; Mineiro’da senelik 900 bin Euro (4.1 milyon TL) kazanan Robinho ile 1.5 yıllık sözleşme yapılacağı, tecrübeli futbolcunun bonuslar hariç bu süreçte toplamda 2 milyon Euro (9.2 milyon TL) kazanacağı belirtildi.

Yiğido’nun, Sambacı’nın 2013’te Milan’da oynarken yaşadığı tecavüz suçlamasıyla ilgili olarak da sözleşmesine özel madde koydurduğu öğrenildi. İtalya’da bir kadına tecavüz eden 6 kişiden biri olarak suçlanarak 9 yıl hapis cezası alan Robinho, bu karara itiraz etmiş durumda. Ancak yıldız futbolcunun Sivas’ta oynayacağı dönemde bu cezası onanırsa, kulüp tarafından sözleşmesi tek taraflı olarak fesh edilecek.

Sivas’ın 62 katı takipçisi var

Kırmızı-Beyazlılar, Robinho ile birlikte reklamın da kralını yapacak. Brezilyalı yıldızın sosyal medya hesaplarından Twitter’da 2 milyon 150 bin, İnstagram’da 2 milyon 300 bin takipçisi bulunuyor. Sivas’ın ise Twitter’da 69 bin 170, İnstagram’da da 31 bin 100 takipçisi var. Yani Sambacı’nın toplam takipçi sayısı, Sivasspor’un 62 katı civarında.

Real Madrid’den gelen 3. isim

Robinho'nun ismi birkaç yıldır Türk ekipleriyle anılıyordu.
Robinho'nun ismi birkaç yıldır Türk ekipleriyle anılıyordu.

Robinho, daha önce Real Madrid forması giymiş ve ardından Sivasspor’a gelmiş üçüncü isim olarak tarihe geçecek. İlk olarak uzun yıllar İspanyol devinde oynayan Roberto Carlos, teknik direktör olarak Yiğido’ya ayak basmıştı. Carlos’un ardından da futbolcu olarak Cicinho, Kırmızı-Beyazlılar adına ter dökmüştü.

İşi menajer Sönmez bitirdi

Robinho’nun, Sivasspor’a gelmesinde en büyük pay sahiplerinin başında menajer Fatih Sönmez geldi. Daha önce Roberto Carlos ve Cicinho’yu Sivas’a getiren Sönmez, bizzat yetki belgesini alarak 10 gün sonunda mutlu sona ulaştı. Sönmez hem kendisi hem de menajeri olduğu Carlos üzerinden Robinho’yu ikna etmeyi başardı.

Deus abençoe todas as famílias ❤️👍🏾

Robinho (@robinho)'in paylaştığı bir gönderi ()