Son maçta da yüzümüz gülmedi: Finlandiya 2-2Türkiye

Son maçta da yüzümüz gülmedi: Finlandiya 2-2 Türkiye
Son maçta da yüzümüz gülmedi: Finlandiya 2-2 Türkiye

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu’ndakison maçında Finlandiya deplasmanına çıkan Türkiye rakibiyle 2-2 berabere kaldı.Bu sonuçla Türkiye grubu 15 puanla 4.sırada bitirdi.

Milli Takım 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri son hafta maçında Finlandiya ile 2-2 berabere kalarak grubu 4.sırada tamamladı.

Dünya Kupası'na gitme şansını İzlanda'ya Eskişehir'de 0-3 yenilerek kaybeden Milli Takım, Finlandiya karşısına prestij için çıktı. İkinci yarıda 57.dakikada Cenk Tosun'un golüyle 0-1 öne geçen Milli Takım, 76. dakikada Arajuri'nin golüne engel olamayınca maç 1-1'e geldi.

83. dakikada Cenk Tosun'un ikinci golüyle tekrar öne geçen Türkiye, 87. dakikada bu sefer Joel Pohjanpalo'nun golüne engel olamadı ve maç 2-2'lik beraberlikle sonuçlandı.

Milli Takım bu sonuçla 15 puana yükseldi ve I Grubu'nu 4.sırada tamamladı.

MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARI

İlk 20 dakikada Milli Takımımız oyuna hakim olan taraftı. Ancak Milli takımımız buna rağmen kapanan Finlandiya savunmasını açmakta zorlandı.

31. dakikada Cenk Tosun'un pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Oğuzhan Özyakup, kaleciden sıyrıldıktan sonra vuruşunu yaptı ancak savunmada Sauli Vaisanen yatarak topu önlemeyi başardı.

39. dakikada ise bu kez Finlandiya etkili geldi. Juha Pirinen'nin sağ kanattan kullandığı uzun taç atışında Okay Yokuşlu ceza alanı içinde kafayla ters bir vuruş yaptı. Kaleye yönelen topu kaleci Volkan Babacan son anda kornere çelmeyi başardı.

Mücadelenin 44. dakikasında Perparim Hetemaj'ın sol kanattan ortasında Teemu Pukki arka direkte sağ ayağıyla topun gelişine vuruşunu yaptı ancak top yandan auta gitti.

İlk yarı 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

İKİNCİ YARI

İki takım da ikinci yarıya oyuncu değişikliği yapmadan başladı.

46. dakika: Maçtaki ilk sarı kart oyun durduktan sonra topa vuran Selçuk İnan’a çıktı.

⚽ 57. dakika: Cenk Tosun'un ceza sahası dışından vuruşunda top ağlarla buluştu ve Milli Takımımız Finlandiya deplasmanında 0-1 öne geçti.

59. dakika: Yusuf Yazıcı'nın pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Hakan Çalhanoğlu'nun yerden yaptığı etkisiz vuruş kalecide kaldı.

63. dakika: Robin Lod'un sol çaprazdan getirdiği topta, ceza sahası içinde Joel Pohjanpalo çok önemli bir gol pozisyonu yakaladı. Vuruşunda Volkan Babacan başarılı oldu.

⚽76. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Arajuri'nin ceza sahası içinden sağ ayağıyla yaptığı vuruş ağlara gitti ve Finlandiya beraberliği yakaladı.

79. dakika: Joel Pohjanpalo'nun ceza sahası içinde Volkan Babacan ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunu Volkan Babacan muhteşem çıkarıdı.

81.dakika: Finlandiya adına Pukki ceza sahası içinde topu ağlara gönderdi ancak gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

⚽83. dakika: Emre Mor'un ara pasıyla topla buluşan Cenk Tosun ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı ve top ağlarla buluştu. Milli Takımımız 1-2 önde.

⚽87.dakika: Joel Pohjanpalo'nun ceza sahası içinden yerden sağ köşeye yaptığı vuruş ağlarla buluştu ve Finlandiya tekrar beraberliği yakaladı.

MAÇTAN NOTLAR

Dünkü antrenman sonrası sol üst adalesinde gerilme olduğu tespit edilen Kaan Ayhan Finlandiya maçının kadrosundan çıkartıldı.

A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Mircea Lucescu, son oynanan İzlanda maçının ilk 11'inde 7 değişiklik yaptı.

Lucescu, İzlanda maçında ilk 11'de oynattığı Mehmet Topal ve Emre Belözoğlu'na ilk 11'de şans vermedi.

Lucescu bu 7 oyuncunun yerine ilk 11'de Ozan Tufan, Ömer Toprak, İsmail Köybaşı, Selçuk İnan, Okay Yokuşlu, Yusuf Yazıcı ve Hakan Çalhanoğlu'nu oynattı.

Yedek kulübesinde ise Serkan Kırıntılı, Harun Tekin, Sabri Sarıoğlu, Emre Belözoğlu, Yunus Mallı, Mehmet Topal, Enes Ünal, Cengiz Ünder, Mevlüt Erdinç, Volkan Şen ve Emre Mor oturdu.

A Milli Futbol Takımı'nın, Finlandiya ile oynadığı maçta sahaya Selçuk İnan kaptan olarak çıktı.

Arda Turan'ın sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılması, Emre Belözoğlu ve Mehmet Topal'ın da yedek kulübesinde yer alması nedeniyle kaptanlık pazubandını Selçuk İnan taktı.

Turku şehrinde Finlandiya ile Türkiye arasında oynanan mücadele soğuk bir havada başladı.

Maçın başladığı anlarda Turku'da hava sıcaklığı 8 derecenin altındaydı.

Finlandiya-Türkiye maçında tribünler büyük ölçüde doldu. Turku'daki 9 bin 372 kişi kapasiteli Veritas Stadı'nda oynanan maçta, yaklaşık 8 bin taraftar karşılaşmayı tribünden izledi.

Karşılaşma için çok sayıdaki Türk taraftar da tribündeki yerini aldı.

Finlandiya maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu şöyle konuştu:

  • "Finlandiya maçını geçelim ondan sonra Türk futbolu ile ilgili uzun uzun konuşacağım. Hedefimiz Euro 2020’ye daha güçlü bir kadro ile hazırlanmak. Geçmişi konuşmanın anlamı yok. Şimdi Finlandiya maçında iyi bir reaksiyon göstermeliyiz. 15 tane kulüpte oynayan oyunculardan kurulu ekibimiz var. 2-3 kulüpte oynayan oyunculardan Milli Takım yaratamıyoruz.
  • Zamanla harika bir Milli Takım kuracağımıza eminim. Ayrıca Türk antrenörlerin, Milli Takım’a oyuncu yetiştirmek gibi misyonu olmalı. Futbolcuları oynatmalılar ve güven aşılamalılar. Türkiye’de yerli oyuncular, yabancıların üstüne çıkmalı. Gençler ise erken yurt dışına çıkıp, önce Türkiye’de büyük takımda oynamalılar."

Dünya Kupası hayallerini bir başka bahara bırakan Milli Takım, bu akşam en azından Finlandiya karşısında bir galibiyet alarak grup maçlarını sonlandırmak istiyor.