Stan Kroenke, Arsenal'in tüm hisselerini satın alıyor!

Stan Kroenke Arsenal'in tüm hisselerini almaya hazırlanıyor.
Stan Kroenke Arsenal'in tüm hisselerini almaya hazırlanıyor.

İngiltere merkezli KSE UK Holding’in sahibi Amerikalı milyarder Stan Kroenke Premier Lig’in ünlü kulüplerinden Arsenal’in tüm hisselerini satın almaya hazırlanıyor.Holding salı günü yayınladığı bildiride KSE grubunun Londra temsilcisine ait diğer hisse sahiplerine büyük bir teklif yapacağını duyurdu.

Arsenal’in yüzde 67’lik hissesine sahip olan Stan Kroenke, hedefini daha da yükselterek kırmızı beyazlı kulübün bütün hisselerini almak için ilk adımı atacağı bildirildi. Zengin iş adamı Kroenke bu teklifine, yüzde 30 hisseye sahip Rus milyarder Alisher Usmanov’un sahibi olduğu Red & White Securities’in sıcak baktığı öğrenildi. Taraflar anlaşırsa uzun bir aradan sonra Londra ekibiyle ilgili kararları sadece tek bir isim verecek. Arsenal’in piyasa değerinin ortalama 2,3 milyar dolar olduğu düşünülüyor.

Arsenal’in mevcut başkanı olan iş adamı Stan Kroenke verdiği bir demecinde "Usmanov’un Arsenal Futbol Kulübü’ne, tarihine ve ruhuna verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullanmıştı. Kroenke’nin tüm hisseleri alarak takımın yönetiminde son yıllarda yaşanan ihtilafı sona erdirmek istediği belirtiliyor.

İş adamı ve yatırımcı olan Stan Kroenke sadece Arsenal'in %67'lik hissesine sahip değil. NBA Ligi takımlarından Denver Nuggets ve Amerikan Futbolu Ligi NFL takımlarından Los Angelas Rams ve daha birçok spor takımın da sahibi konumunda bulunuyor.

Geçtimiz sene mayıs ayında takımın %30 sahibine sahip olan Rus iş adamı Alisher Usmanov, Arsenal'in tüm hisselerini almak için Stan Kroenke'ye 1.3 milyar dolar gibi yüksek bir meblağ teklif götürmüştü.

Arsenal geçtiğimiz sezonu 63 puanla 6. olarak bitirerek Şampiyonlar Ligi'ne gitme şansını kaybetti. Kırmızı beyazlıların uzun süredir teknik direktörlük görevini üstlenen Arsene Wenger, yeterli transfer yapmadığı için taraftarlar tarafından protesto edilmişti.

Gelişmeler sonrasında Wenger, Arsenal'deki 22 yıllık kariyerini noktaladığını açıklamıştı. Kırmızı beyazlı ekibin başına Arsene Wenger'in yerine Paris Saint Germain'in İspanyol teknik direktörü Unai Emery getirildi.