Stopersiz ve başkansız takım tarih yazıyor

Stopersiz ve başkansız takım tarih yazıyor
Stopersiz ve başkansız takım tarih yazıyor

Samsunspor Sportif Direktörü Coşkun Zeren, kulübün küllerinden doğduğunu söyledi.

Samsunspor Sportif Direktörü Coşkun Zeren, yaşadıkları sıkıntılı sürecin ardından herkesin kendilerini düşme adayı olarak gördüklerini ancak şu anda küllerinden doğarak üst sıralara doğru tırmandıklarını söyledi.
Spor Toto 1. Lig takımlarından Samsunspor, saat 06.00’da döndüğü İzmir’den hemen ayağının tozuyla Nuri Asan Tesisleri’nde yenileme antrenmanı yaptı. Muhammet Beşir’in babaannesi Saadet Beşir vefat etti. Sabah antrenmanına katılan Muhammet, cenaze için memleketi Trabzon’a gitti. Kayyum tarafından yönetilen ve kadrosundan ayrılan oyuncuların ardından stopersiz kalan Samsunspor’da Sportif Direktör Coşkun Zeren önemli açıklamalarda bulundu.

“Herkes bitti dedi, biz küllerimizden doğduk”

Samsunspor kötü günleri gerisinde bırakmak istiyor.
Samsunspor kötü günleri gerisinde bırakmak istiyor.

Tüm spor kamuoyunun Samsunspor’a düştü gözüyle baktığının altını çizen Coşkun Zeren, “Takımımız devre arasında kayyuma kaldı. Ondan önce de bir dönem başkansız ve yönetimsiz kaldı. Transfer tahtamızı açamadık. Bir de kadrodaki oyuncularımız bir bir serbest kaldı. Noksan olan bölgelerimiz var. Bu noksanlarımızı çok mücadele ederek ve çalışarak kapatmaya gayret ediyoruz. Şu anda kadar bunda başarılı olduk. Bu ay içerisinde 6 maç daha oynayacağız. Kadromuzda stoper orijinli oyuncu hiç yok. Bu açığı kapatmak için herkes saha içerisinde 2 kişilik mücadele ediyor. İyi niyetle birbirlerinin açığını kapatmaya çalışıyorlar. Takımımızda stoperimiz gerçekten yok. Bunun başka bir örneği yoktur. 4 maçtır üst üste yenilmiyoruz. Bu 4 maçta sadece 2 gol yedik ve 8 puan aldık. Defansta görev alan oyuncular hata yapmamak için büyük mücadele veriyor. Herkes, tüm kamuoyu devre arasında, ‘bu takım bitti’ derken adeta küllerimizden doğduk. Herkes düşeceğimizi düşünüyordu. Artık bütün spor kamuoyundan bize destek mesajları geliyor. İşimiz daha bitmedi. Bu şekilde devam edip sezon sonunda başarıya ulaşmak istiyoruz” dedi.

Dünyaca ünlü yıldız futbolcu Samaras’ın sakat olmasına rağmen oynamak istemesini de değerlendiren Zeren, “Altınordu’dan altın değerinde bir puan aldık. Çok ciddi bir mücadele verdik. Sakat ve cezalı oyuncularımız vardı. Samaras sakat olmasına rağmen kendi isteğiyle oynadı. Maçta zaman zaman sıkıntı yaşadı. Hocamız çıkartmayı da düşündü ama, ‘Arkadaşlarımı yalnız bırakamam’ dedi. 90 dakika boyunca takımımıza katkı verdi. Bugün salonda çalıştı. Ankaragücü maçı kadrosunda olacak. Ufuk Budak kendi pozisyonun dışında oynadı. Birçok eksik ve sıkıntıya rağmen takım içerisindeki birliktelik, futbolumuza ve sonuçlara yansıyor. Ufuk Budak 3 ay aradan sonra ilk dakika 90 dakika maç oynadı. Hiç kolay olmamasına rağmen pozisyonunun dışında oynadı. Bundan sonraki maçlarımız mücadele ile devam edecek. Saha içerisinde 90 dakika varını yoğunu ortaya koyan bir Samsunspor olacak. Yeneceğiz, yenileceğiz ama asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Ankaragücü, bu ligin en kuvvetli takımlarından birisi. 2 tane 11 çıkartacak güçleri var. Süper Lig’e direkt olarak çıkmak istiyorlar. Bizler de taraftarımızın desteğiyle bu maçı kazanmak istiyoruz. Bir galibiyet daha alarak üst sıralara tırmanmaya devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

Samsunspor’un kadrosu ve mevkileri


Kaleciler Furkan Köse, Michail Sifakis. Sağ bek Erkam Reşmen, Ahmet Cebe. Sol bek Burak Solakel, Ufuk Budak. Ön libero Ercan Yazıcı, Çağrı Ortakaya, Kenan Karışık, Samed Kılıç, Oğuz Gürbulak, Gökay İravul. Sağ kanat Enes İlkin, Angan. Sol kanat Samaras, Burhan Arman. Forvet arkası Göksu Türkdoğan, Chibuike. Forvet ise Ayite ve Muhammet Beşir’den oluşuyor.
Samsunspor, 20 Şubat Salı günü saat 16.00’da Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda Ankaragücü ile karşılaşacak.