Suat Serdar'dan tepki çeken asker selamı ve Ozan Kabak açıklaması

Suat Serdar Alman milli takımını tercih etmişti
Suat Serdar Alman milli takımını tercih etmişti

A Milli Futbol Takım'ın 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda oynadığı Arnavutluk ve Fransa maçlarında yaptığı asker selamıyla ilgili Schalke 04'te forma giyen ve milli takım tercihini Almanya'dan yana kullanan Suat Serdar takım arkadaşı Ozan Kabak için açıklamalarda bulundu. Serdar "A Milli Takım'ın maçlarda yaptığı asker selamına karşı olduğunu" açıkladı.

Almanya Bundesliga ekiplerinde Schalke'de forma giyen Suat Serdar, A Milli Futbol Takımımızın 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda oynadığı Arnavutluk ve Fransa maçlarında yaptığı asker selamıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Ozan Kabak'ı uzun süredir tanıdığını söyleyen 22 yaşındaki oyuncu,"Hepimiz savaşa karşıyız, Ozan Kabak'ta öyle. Asker selamına katılmış olabilir ancak onu uzun süredir tanıyorum.Takımımız da onun savaşa karşı olduğunu bilir" ifadelerini kullandı.

Suat Serdar'dan tepki çeken asker selamı açıklaması
Suat Serdar'dan tepki çeken asker selamı açıklaması

Şenol Güneş, Suat Serdar'a tepki göstermişti

22 yaşındaki futbolcuyla görüştüğünü söyleyen Güneş, "Suat Serdar ve babasıyla görüşmeler yapıldı. Aynı gün 3 maça gittik sırf Suat için. Geleceğini söyledi, babası da söyledi. Evrakları bekledik göndermediler. Bu hafta içerisinde Almanya'ya çağrıldığını duyurduk. Evraklarını verdi mi bilmiyorum." demişti.

Almanya'yı seçmesi halinde bunu açıkça söylemesi gerektiğini belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Almanya'yı seçtiyse bu Türkiye'nin ayıbı değil. Gizlemeye gerek yok. Daha önce Almanya'ya alınmayacağı söylüyordu. O yüzden belki de bizi kenara koydu. Tercihlerini başka şekilde yaparlarsa açık açık söylesinler. Kimseye neden böyle seçim yaptın demeyiz. Eğer gitmişse hayırlı olsun. Bu Milli Takım herkesin seveceği, saygı duyacağı bir takım olacaktır. İnce hesaplarla bu hayat devam etmez" şeklinde konuşmuştu.