Süper Lig kulüplerini pişman eden dünya yıldızları

Ronaldinho 37 yaşında futbolu bıraktı.
Ronaldinho 37 yaşında futbolu bıraktı.

'Kaçan balık büyük olur' denir ya.. İşte bunlar tam bu özlü sözümüze uyuyor. Günümüz futbolunun önemli isimleri Türkiye Ligi'nin eşiğine kadar geldi; ama transferleri bir şekilde gerçekleşmedi. Bu isimlerin içinde; Shevchenko, Kaka ve Ronaldinho bulunuyor.


Türkiye Süper Ligi'nde birçok yıldız futbolcu forma giydi. Bazıları futbol kariyerlerinin son dönemlerini yaşamak için bazıları ise kariyer basamaklarının ilk adımlarını atmak için burayı tercih etti. Tam bu noktada Türkiye'ye gelip beğenilmeyen ya da transferi veto yiyen ama sonrasında efsaneleşen futbolculara da çokça şahit olduk. Peki kim bu isimler? Eminiz o isimleri gördükçe oldukça şaşıracaksınız.

Robert Lewandowski

Hasan Çetinkaya: "Biz Lewandowski’nin Polonyalı kulübüyle de anlaşmıştık, Almanlar’dan biraz daha fazla vermiştik. Fakat oyuncu B.Dortmund’un tercih etti ve bize kibarca söyledi. Orada ilk yıl oynamadı. Çünkü Almanlar 1 yıl sonrasının transferini yapmıştı. Bizde böyle olsa, eleştirilmiştik"

Mesut Özil

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın futbolcu ile görüşüp idmana götürmüş ancak yöneticiler "Bu çocuk çok cılız. Solucan gibi. Bundan futbolcu olmaz. Denemeye bile gerek yok." demiş. Türkiye macerası başlamadan biten Mesut, 12 Ağustos 2006 tarihinde Schalke ile profesyonel kontrat imzaladı.

Andry Shevchenko

1997-1998 sezonunda Dinamo Kiev’de oynadığı dönemde Trabzonspor’a tavsiye edildi. Dönemin yönetimi ‘Ünlü değil. İsmi duyulmamış’ diyerek Ukraynalı golcüyü istemedi. Milan’da zirveye çıkan yıldız, Premier Lig’in ünlü kulübü Chelsea’ye transfer oldu.

Kaka Leite

2003′te menajerler aracılığıyla yabancı futbolcu arayan Gaziantepspor’a önerildi. Nurullah Sağlam’ın genç takımda keşfettiği Sambacı için Kulüp Başkanı Celal Doğan ikna edilemedi.

Ronaldinho

Dünyanın gözünü çevirdiği futbolcu olmadığı yıllarda Diyarbakır'a önerildi, ancak yönetimden onay çıkmadı. Gremio forması giyerken Galatasaray'ın da gündemine geldi, ama 3 milyon dolarlık bonservisi transfere engel oldu.

Talisca

Beşiktaş'ta harikalar yaratan Talisca'nın Fenerbahçe'ye de teklif edildiği belirlendi. Teklif bizzat Brezilyalı yıldızın menajeri Carlos Leite'den geldi. Fenerbahçe'ye daha önce Cristian Baroni ve Andre Santos'u getiren menajer Leita, Talisca'yı sezon öncesinde sarı-lacivertlilere getirdi. O dönemde takımın başında olan Vitor Pereira'nın, "O tarz bir oyuncuya ihtiyacımız yok" diyerek yıldız futbolcuyu veto ettiği belirtildi. Fenerbahçe yönetimi, Pereira'nın vetosu üzerine Talisca için harekete geçmedi.

Riyad Mahrez

Leicester City'de, Jamie Vardy'yle birlikte hücum hattında harika bir performans sergileyen Riyad Mahrez', 2015-2016 sezonu başında, Fenerbahçe'ye önerildi, ancak Sarı Lacivertli kulüp, Cezayirli oyuncuyu kadroda düşünmedi. Leicester o sezon şampiyon oldu ve mimarlardan biri de Mahrez'di.