Süper Lig'de zirve kapışması

Galatasaray'ın Beşiktaş'ı konuk edeceği derbinin sonucu ligin zirvesini yeniden şekillendirebilir.
Galatasaray'ın Beşiktaş'ı konuk edeceği derbinin sonucu ligin zirvesini yeniden şekillendirebilir.

▬ Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında bu akşam Beşiktaş'ı konuk edecek.

▬ Sarı-kırmızılı takım, lider Medipol Başakşehir'in puan kaybettiği haftada Beşiktaş'ı yenmesi durumunda zirveyi devralacak.

▬ Beşiktaş ise derbi mücadelesini kazanarak şampiyonluk iddiasını kalan 3 haftaya taşımaya çalışacak.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında bu akşam sahasında Beşiktaş ile karşılaşacak. Türk Telekom Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

Süper Lig'de geride kalan 30 maçta 17 galibiyet, 9 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşayan sarı-kırmızılı ekip, topladığı 60 puanla lider Medipol Başakşehir'in 3 puan gerisinde ikinci sırada yer alıyor.

Beşiktaş ise 17 galibiyet, 8 beraberlik, 5 yenilgiyle 59 puan elde etti ve Galatasaray'ın ardından üçüncü sırada yer buldu.

  • Sarı-kırmızılı ekibin akşamki maçın skoruna göre lider olma durumu mevcut. Lider Medipol Başakşehir'in deplasmanda Demir Grup Sivasspor ile 0-0 berabere kalmasıyla Galatasaray'a liderlik şansı doğdu.

Fatih Terim'in öğrencileri, Beşiktaş'ı mağlup etmesi durumunda 63 puana ulaşacak ve Medipol Başakşehir ile puanını eşitleyecek. Ligde 30. hafta itibarıyla 33 averajı bulunan sarı-kırmızılılar, liderliği turuncu-lacivertli ekipten devralacak.

Mitroglou'nun durumu belirsiz

Galatasaray'da önceki günkü antrenmanda sol üst adale grubunda ağrı hisseden Konstantinos Mitroglou'nun durumu maç saatinde belli olacak.

Sarı-kırmızılı ekipte Beşiktaş derbisi öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Younes Belhanda, Emre Akbaba, Martin Linnes ve Emre Taşdemir, derbide sarı kart görmeleri durumunda 32. haftadaki Çaykur Rizespor müsabakasında forma giyemeyecek.

Galatasaray'da kiralık oynayan Mitroglou'nun ligde 1 golü bulunuyor.
Galatasaray'da kiralık oynayan Mitroglou'nun ligde 1 golü bulunuyor.

Galatasaray rekorunu egale etmek için sahada

Sarı-kırmızılı ekip, Beşiktaş derbisinden puanla ayrılması durumunda, sahasındaki 35 maçlık yenilmezlik rekorunu egale edecek.

Türk Telekom Stadı'ndaki son 34 lig maçında mağlup olmayan Galatasaray, Eylül 1996'da başlayıp, Eylül 1998'de biten 2 yıllık seride evindeki 35 müsabakanın 29'unu kazanırken, 6'sında beraberlik aldı ve mağlubiyet yaşamadı.

Ligde iç sahadaki mevcut en uzun yenilmezlik serisinin sahibi olan sarı-kırmızılı takım, 2016-2017 sezonunun 30. haftasından bu yana iç sahada 29 galibiyet alırken, 5 karşılaşmada berabere kaldı.

Galatasaray iç sahada 34 maçtır mağlup olmuyor.
Galatasaray iç sahada 34 maçtır mağlup olmuyor.

Ligde mağlubiyeti unuttu

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'deki son 16 maçında mağlup olmadı.

Sarı-kırmızılı takım, ligin 14. haftasında Beşiktaş'a 1-0 yenildikten sonra çıktığı müsabakalarda 10 galibiyet ve 6 beraberlik aldı.

Diagne, Gomis'in rekorunun peşinde

Galatasaray'ın Senegalli futbolcusu Mbaye Diagne, Beşiktaş filelerini havalandırması durumunda önemli bir rekora ortak olacak.

Ligde Kasımpaşa formasıyla 20, Galatasaray'da ise 8 kez gol sevinci yaşayan Diagne, derbide bir gol daha atması durumunda Galatasaray'ın eski futbolcusu Bafetimbi Gomis'in rekorunu egale edecek.

Bafetimbi Gomis, geçen sezon sarı-kırmızılı takımda forma giydiği 33 lig maçında 29 kez topu filelere göndererek, "Süper Lig'de bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu" unvanını almıştı.

Diagne, Gomis'in 29 gollük rekorunu egale etmek için şansını deneyecek.
Diagne, Gomis'in 29 gollük rekorunu egale etmek için şansını deneyecek.

Ligin en golcü takımı

Beşiktaş, 30 maçta attığı 66 golle ligin en golcü takımı durumunda bulunuyor.

Süper Lig'in ilk yarısında 28 gol atan siyah-beyazlı ekip, sezonun ikinci devresinde ise rakip fileleri 38 kez havalandırdı.

Beşiktaş, derbi hazırlıklarını hız kesmeden sürdürüyor.
Beşiktaş, derbi hazırlıklarını hız kesmeden sürdürüyor.

Son 6 maçını kazandı

Beşiktaş, şampiyonluk mücadelesindeki kritik haftalarda kazanmayı bildi.

Siyah-beyazlı takım, son 6 karşılaşmasını kazanarak 18 puanı hanesine yazdırdı.

Burak Yılmaz ve Quaresma sınırda

Beşiktaş'ta derbi öncesi Burak Yılmaz ve Ricardo Quaresma, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Bu sezon yedişer sarı kart gören her iki oyuncu, Galatasaray karşısında aynı durumu yaşarsa cezalı duruma düşecek ve 32. haftadaki Aytemiz Alanyaspor maçında görev alamayacak.

Beşiktaş'ın derbideki en önemli kozu Burak Yılmaz olacak.
Beşiktaş'ın derbideki en önemli kozu Burak Yılmaz olacak.

Medel dışında eksik yok

Siyah-beyazlı takımda sakatlığı süren Gary Medel dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

Adriano Correia ve Quaresma'nın da MKE Ankaragücü karşısında oynamasıyla teknik direktör Şenol Güneş, ilk 11 konusunda tercihlerini artırdı.

Medel, Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek.
Medel, Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek.

Muhtemel 11'ler

Galatasaray'ın Beşiktaş derbisine şu ilk 11 ile çıkması bekleniyor:

  • Fernando Muslera, Mariano Filho, Christian Luyindama, Marcao, Martin Linnes (Yuto Nagatomo), Fernando Reges, Badou Ndiaye, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda, Henry Onyekuru, Mbaye Diagne.

Beşiktaş'ın Galatasaray maçına şu muhtemel 11'le çıkması bekleniyor:

  • Loris Karius, Gökhan Gönül, Domagoj Vida, Nicolas Isimat-Mirin, Adriano Correia, Atiba Hutchinson, Dorukhan Toköz, Jeremain Lens (Ricardo Quaresma), Adem Ljajic, Caner Erkin, Burak Yılmaz.