Superclasico için sürpriz karar

Santiago Bernabeu'nun içeriden görünümü.
Santiago Bernabeu'nun içeriden görünümü.

Güney Amerika futbolunun en önemli kulüp organizasyonu Copa Libertadores finalinde 2-2 sona eren ilk maçın rövanşında River Plate ile Boca Juniors'ın oynayacağı rövanşın Santiago Bernabeu'da oynanmasına karar verildi.

River Plate ile Boca Juniors arasında gerçekleşecek olan Copa Libertadores finalinin 2. ayağının 9 Aralık tarihinde Santiago Bernabeu'da oynanacağı resmen açıklandı.

Normal fikstür kapsamında 23 Kasım Cumartesi akşamı TSİ 23.00’da oynanması gereken karşılaşma, Boca Juniors takım otobüsüne yapılan saldırının ardından önce 24.00’a, ardından 24 Kasım 01.15’e ve son olarak Pazar akşamı 23.00’a ertelenmişti.

River Plate taraftarları sokakta polis kontrolünde geziyor.
River Plate taraftarları sokakta polis kontrolünde geziyor.

İleri bir tarihte oynanması kararlaştırılan mücadelenin yeni tarihi ve yeri hakkında nihai karar verildi. CONMEBOL yaptığı açıklamayla River Plate – Boca Juniors rövanşının 9 Aralık tarihinde Santiago Bernabeu'da oynanmasına karar verildiğini duyurdu.

KATAR İDDİALARI YALAN ÇIKTI

Güney Amerika Futbol Federasyonu CONMEBOL'un, çıkan olaylar nedeniyle iki kez iptal edilen karşılaşmanın 8 Aralık tarihinde Katar'ın başkenti Doha'da oynanmasına onay verdiği iddia edilmişti.

Katar'ın iki ekibin seyahat ve konaklama masraflarını üstlenmeyi kabul ettiği, bunun da Katar tercihinde önemli bir rol oynayacağı öne sürülmüştü. Maçın 40 bin kişilik Khalifa Stadyumu'nda oynatılmasının düşünüldüğü de iddialar arasında yer almıştı.

River Plate taraftarları stada doğru yürüyor.
River Plate taraftarları stada doğru yürüyor.

Arjantin Federasyonu, bu karşılaşmanın Katar'da oynatılması halinde, normal şartlarda ev sahibi olacak olan River Plate kulübüne 2 buçuk milyon dolar ödeyeceği, diğer bir iddia olarak dikkati çekmişti.

NELER OLMUŞTU?

Güney Amerika futbolunun en önemli kulüp organizasyonu Copa Libertadores finalinde 2-2 sona eren ilk maçın rövanşında River Plate ile Boca Juniors'ın karşılaşacağı maç öncesinde şehir savaş alanına dönmüştü.

Konuk takım Boca Juniors kafilesini taşıyan takım otobüsü, Estadio Monumental girişinde River Plate taraftarının taşlı saldırısına uğramıştı. Bu esnada takım otobüsüne biber gazı atıldığı da belirtilirken güvenlik güçlerinin orantısız güç kullandığı öne sürülmüştü.

Pablo Pérez vücudunda da yer yer kesikler bulunuyor.
Pablo Pérez vücudunda da yer yer kesikler bulunuyor.

TNT Sports'un haberine göre Boca Juniors forması giyen oyunculardan Pablo Perez, kırılan cam parçaları nedeniyle gözünden yaralandı ve sağlık merkezine götürülmüştü.

Yayınladığı açıklamayla oynayamayacak derece olan birçok oyuncusu olduğunu belirten Boca Juniors, Pablo Perez'in yanısıra Almendra, Gago, Tevez, Benedetto ve Abila'nın gazdan çok fazla etkilendiğini ve biber gazının polis tarafından atılmış olabileceğini iddia etmişti.

Pablo Pérez'in yüzündeki şişlikler gözden kaçmıyor.
Pablo Pérez'in yüzündeki şişlikler gözden kaçmıyor.