Tenis tarihi için kırılma noktası: Hakemler sendika kuruyor

Serena Williams & Carlos Ramos
Serena Williams & Carlos Ramos

Amerika Açık finalinde maçın hakemi Carlos Ramos ile tartışan ve kendisine üst üste 3 kez ceza veren Portekizli hakemi 'cinsiyetçilik' itham ederek tehditler savuran Serena Williams, yıllardır kalitesini belirlediği oyunun şimdi de yönetimini değiştirmek üzere. Williams'ın cüretkarlığının ardından harekete geçen hakem camiası, haklarını yasal zeminde savunmak için sendika kurma kararı aldı.

Amerika Açık finalinde Serena Williams ile hakem Carlos Ramos arasında yaşanan tartışma yeni bir boyuta taşınıyor. Amerikalı raketin, “Bundan böyle benim olduğum kortta maç yönetemeyeceksin” tehdidinin ardından harekete geçen tenis hakemleri, uluslararası bir sendika kurma kararı aldı.

Dünyaca ünlü İngiliz gazetesi The Guardian, ismi gizli tutulan üst düzey bir hakemle temasa geçerek hakem camiasının nabzını tuttu. Guardian’da yer alan özel habere göre; meslektaşları Ramos'un bu süreçte yalnız bırakıldığını düşünerek sendika kurmak için girişimlere başladı.

Guardian'ın haberi tenis gündemine bomba gibi düştü.
Guardian'ın haberi tenis gündemine bomba gibi düştü.

Serena Williams’ın olayları taşıdığı boyutun hakem camiasını derinden üzdüğünü belirten isim, “Carlos Ramos yaklaşık iki gün boyunca kimseden destek bulamadı ve kamuoyu önünde resmen kaderine terk edildi. Hepimizin aklında şu an bu soru var; ya o maçı yöneten biz olsaydık?” diyerek meslektaşının yaşadığı sıkıntıya dikkat çekti.

  • Turnuva organizatörleri ve federasyonlarla yapılan sözleşmeler gereği tenis hakemleri röportaj veremiyor.

Turnuvanın organizasyonundan sorumlu olan ABD Tenis Federasyonu (USTA) ve Kadın Tenisçiler Birliği (WTA), Williams'ın bu argümanlarına destek verirken, Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) ise Carlos Ramos'un maçı kurallar dahilinde yönettiğini savunmuş ve tenis kamuoyu ikiye bölünmüştü.

Portekizli hakeme "hırsız" diyen Serena Williams, kurallara aykırı eylemi sebebiyle 17 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı. Carlos Ramos ise hafta sonunda Hırvatistan ile ABD'yi karşı karşıya getirecek Davis Cup yarı final eşleşmesine atanmıştı.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

😰 Hakemlerin Serena ile başı belada!

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()